Advent Skandinavija zimska tura iz Zagreba 2018

Advent Skandinavija zimska tura iz Zagreba 2018

Advent Skandinavija zimska tura iz Zagreba 2018

7 dana autobusom i brodom
11.12.-17.12.2018.
03.01.-09.01.2019.
Uključene dvokrevetne kabine na brodovima i mini krstarenje od Danske do Norveške!

1. dan ZAGREB – DRESDEN
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera – katolička katedrala – dvorac – Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana – Zid saskih vladara – Protestantska katedrala – Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan DRESDEN – BERLIN – ROSTOCK
Doručak. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu. Dolazak u Berlin. Panoramski razgled grada autobusom: Alexanderplatz – ulica Unter den Linden – katedrala – otok Muzeja – Brandenburška vrata – Checkpoint Charlie – Tiergarten – Potsdammer Platz – Kurfürstendamm središte zapadnog Berlina. Po završetku panoramskog razgleda, slobodno vrijeme na popularnom KuDammu za kupovinu, posjet nekom od tipičnih restorana ili šetnju. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN – BROD
Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i razgled grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli – dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta – dvorac Amalienborg – Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu poznatog danskog porculana ili ukrasnih predmeta od jantara. Ukrcaj na brod u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Na brodu možete naći odličnu ponudu restorana, barova, tax free trgovina, večernju zabavu i glazbu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD – OSLO – BROD
Doručak na brodu. Plovidba broda kroz Oslo Fjord, uz otoke i brojna slikovita naselja. Dolazak u Oslo, razgled grada autobusom i pješice: nova zgrada Opere – gradska vijećnica – mornarička četvrt Akker Brygge – kraljevska palača – Parlament – glavna ulica Karla Johanna – Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjete muzejima ili vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnoj galeriji ili šetnju. Ukrcaj na brod u večernjim satima. Plovidba broda cijelom dužinom Oslo Fjorda i dalje prema Danskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan BROD – KOPENHAGEN – RÖDBY – PUTTGARDEN – LÜBECK
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Kopenhagenu. Putovanje Danskom nastavlja se preko otoka Sjaellanda, Falstera i Lollanda, međusobno povezanih mostovima i tunelima do luke Rödby. Plovidba prema trećem najvećem otoku Njemačke Fehmarnu. Iskrcaj s broda u luci Puttgarden. Kraće zaustavljanje u slikovitom glavnom gradu otoka Fehmarna Burgu sa zanimljivim kućama u stilu schleswig – holsteinske arhitekture. Otok je mostom povezan s kopnom. Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije-Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka – kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger – kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Smještaj u hotel u okolici Lübecka. Noćenje.

6. dan LÜBECK – POTSDAM – DRESDEN
Doručak. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Posjet Potsdamu, sjedištu Brandenburga i nekadašnjeg sjaja moći dinastije Hohenzollern. Potsdam je slikovito smješten usred brojnih jezera i rijeka i uz brojne vile i palače. Razgled grada: parkovi i dvorci Friedricha II – Novi dvorac – dvorac Sansoucci – Orangerie – holandska četvrt -potsdamska Brandenburška vrata. Nastavak vožnje i dolazak u Dresden. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan DRESDEN – PRAG – ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 11.12.2018.: 3.690 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 11.12.2018.: 3.990 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 03.01.2019.: 3.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 03.01.2019.: 4.290 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena uključuje:
 prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu
 smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom :
 2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu
 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku
 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Lübecka
 2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Kopenhagen – Oslo – Kopenhagen
 Prijevoz dnevnim brodom Rostock – Gedser
 Prijevoz dnevnim brodom Rödby – Puttgarden
 razgledavanja prema programu
 stručnog pratitelja tijekom putovanja
 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
 moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.090 kn
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom naveden kao uključene
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 putno osiguranje

Preporuka putovanja: Skandinavija i sjever Europe u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje božićnih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine moguć je po pristupačnijim cijenama nego u glavnoj ljetnoj turističkoj sezoni. Putovanje u doba Adventa omogućuje i posjete brojnim božićnim sajmovima u gradovima koji se posjećuju, dok putovanje za zimske praznike daje doživljaj prazničnog osvijetljenja gradova, uz napomenu da svi božićni sajmovi nisu otvoreni u siječnju – ali to ne utječe na razglede i doživljaj gradova koji se posjećuju. Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu moguća je rezervacija trokrevetnih soba i kabina po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi – 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, danska kruna u Danskoj, norveška kruna u Norveškoj i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 8.422.000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.
Danska je najmanja nordijska zemlja s 5.580.000 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen.Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.
Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385.252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 4.900.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.
Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km 2 živi 10.249.216 stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:
Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporučujemo na putovanje nositi putovnicu. U slučaju ukoliko želite na putovanje ići s osobnom iskaznicom umjesto putovnice, potrebno je prije polaska na put provjeriti da li je ulaz u Norvešku u trenutku putovanja moguć bez putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Ostala Adventska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: BR59ZG

Advent Skandinavija zimska tura iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post