Adventsko putovanje u Prag i Dresden 2019.

Adventsko putovanje u Prag i Dresden 2019.
banner Adiona111aa

Adventsko putovanje u Prag i Dresden 2019.

Adventsko putovanje u Prag i Dresden 2019.

12.12.-15.12.2019.
19.12.-22.12.2019.

1. dan ZAGREB – PRAG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:30 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima.
Iskrcaj iz autobusa u gradskom središtu, šetnja s pratiteljem do Staromestskog trga i prvo upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ uz posjet brojnim štandovima božićnog sajma. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG – DRESDEN

Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov – Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača – Mala Strana – Karlov most – Staromestski trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa – Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak iz Praga u ranim poslijepodnevnim satima i dvosatna vožnja do Dresdena.
Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera – katolička katedrala – dvorac – Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana – Zid saskih vladara – Protestantska katedrala – Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan DRESDEN

Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem do povijesne jezgre. Moguć fakultativni posjet Panometru Dresden, velikoj panoramskoj kružnoj slici Dresdena. Slobodno vrijeme u predivno obnovljenoj gradskoj povijesnoj jezgri za posjet vrhunskim muzejima (Galerija starih majstora, dvorac Augusta Jakog, zbirka oružja i oklopa, muzej porculana itd,), posjet božićnom sajmu ili odličnu kupovinu u pješačkoj zoni. Vrlo bogata ugostiteljska ponuda Dresdena oduševiti će svakog posjetioca. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan DRESDEN – ČESKY KRUMLOV – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Romantično adventsko razdoblje i božićni ukrasi čine ovaj gradić čarobnim! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 12.12.2019: 1.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 12.12.2019: 1.690 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 19.12.2019: 1.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 19.12.2019: 1.590 kn

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 prijevoz turističkim autobusom prema programu
 smještaj u Pragu u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom
 smještaj u Dresdenu u hotelu 3/4* na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom
 gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
 razgledavanja prema programu
 pratitelja tijekom putovanja
 jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 Panometar Dresden – panoramska kružna slika Dresdena – 9 EUR
 ulaznice za muzeje u Dresdenu (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni) : Galerija starih majstora 12 EUR, Muzej porculana 6 EUR, Albertinum 12 EUR, Grünes Gewölbe 12 EUR
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 doplata za jednokrevetnu sobu – 550 kn
 putno osiguranje

Popusti:

Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Praktične napomene:

Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Promjena hrvatskih kuna u češke krune moguća je u većem broju mjenjačnica u Pragu. Valuta u Njemačkoj je euro.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku , Slovačkom na jugoistoku , Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu . Glavni grad Češke je Prag . Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske , te dijela treće povijesne regije, Šleske . Na površini od 78.866 km 2 živi 10.610.000 stanovnika.
Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).
Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara sukupno 82 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link
Ostala Adventska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: BO78ZG

Adventsko putovanje u Prag i Dresden 2019.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti