Doček Nove Godine Sicilija 2020 iz Zagreba

Doček Nove Godine Sicilija 2020 iz Zagreba

Doček Nove Godine Sicilija 2020 iz Zagreba

Doček Nove Godine Sicilija 2020 iz Zagreba

Tura po otoku: Catania – Siracusa – Palermo – Monreale – Cefalu – Etna – Taormina
Moguća doplata za novogodišnju večeru u hotelu 4* u Palermu
Garantirani polazak!
Datum polaska 29.12.2019
Datum povratka 2.1.2020
Boravak 5 dana
Grad polaska Zagreb
Prijevoz Zrakoplov

1. dan ZAGREB – CATANIA – TAORMINA RIVIERA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let posebnog charter zrakoplova Croatia airlinesa za Cataniu. Predviđeni odlazak zrakoplova u 13:50 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Catania u 15:35 sati. Vožnja do središta Catanie, grada ispod vulkana Etna. Šetnja do trga s katedralom sv. Agate, gradske svetice zaštitnice. Ispred crkve na trgu je simbol grada slon od lave u obliku fontane, a ulica Via Etnea glavna je i živahna žila kucavica grada. Nastavak vožnje i smještaj u hotel uz obalu mora na području Riviere Taormina. Noćenje.

2. dan TAORMINA RIVIERA – SIRACUSA -UNUTRAŠNJOST OTOKA – PALERMO

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada u pratnji mjesnog vodiča. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Vožnja kroz unutrašnjost Sicilije, najvećeg mediteranskog otoka. Stabla limuna i naranči, vinogradi i maslinici su u plodnim dolinama uz obalu, dok je unutrašnost otoka rijeđe naseljena ali obiluje lijepim i grandioznim planinskim krajolicima. Provincija Enna u unutrašnosti otoka je na visini od 950 metara, a poznato je i arheloško nalazište Piazza Armerina s ostacima rimske vile. Panoramska vožnja kroz unutrašnjost otoka približiti će Vam različitost sicilijanskih krajolika i upotpuniti dojam o otoku. Dolazak u Palermo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan PALERMO I MONREALE

Doručak. Razgled Palerma, glavnog grada Sicilije uz pratnju gradskog vodiča: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju gradskog vodiča. Povratak u Palermo. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu ili pripremu za doček Nove godine. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Palerma uz doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima ( mogući doček je u organizaciji gradskog turističkog ureda). Moguća fakultativna svečana novogodišnja večera u hotelu uz doplatu prilikom rezervacije putovanja. Noćenje.

4. dan PALERMO – CEFALU – TAORMINA RIVIERA SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine vožnja obalnom cestom do prekrasnog povijesnog ribarskog gradića Cefalu, slikovito smještenog između mora i stjenovitog zaleđa. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Moguć posjet katedrali i zajednička šetnja gradićem. Slobodno vrijeme za kavu, aperitiv ili ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica. Nastavak vožnje prema Rivieri Taormina. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan ETNA I TAORMINA – CATANIA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih se može doći, u slučaju nemogućnosti odlaska na Etnu posjećuje se Jonska rivijera – obala crne lave s bogatom vegetacijom i slikovitim gradićima). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja slikovitim gradićem: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je često stjecište bogatih i slavnih. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama, šetnju promenadom iznad mora ili kupovinu suvenira. Transfer do zračne luke u Cataniji. Prijava na let Croatia airlinesa. Predviđeni odlazak aviona u 20:20 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 22:00 sata.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska 29.12.
First Minute cijena 3.990

Redovna cijena 4.290
Zrakoplovne pristojbe 990
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

FM cijena aranžmana vrijedi do 31.10.2019. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 30 dana prije puta
Minimalni broj putnika: 40

Cijena uključuje:

prijevoz posebnim charter zrakoplovom Croatia airlinesa Zagreb – Catania – Zagreb
• 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Kalos 3* uz obalu mora na području Riviere Taormina
• 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Astoria Palace 4* u Palermu
• prijevoz visokoturističkim autobusom tijekom ture po Siciliji prema programu
• turističkog pratitelja – voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
• mjesne vodiče na engleskom i talijanskom jeziku (uz prijevod našeg pratitelja) u Siracusi, Palermu i Monreale
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn (uplata prilikom rezervacije putovanja ukoliko osoba putuje sama)
• Obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade: 990 kn (uplata prilikom rezervacije putovanja)
• Moguću fakultativnu doplatu za svečanu novogodišnju večeru u hotelu Astoria Palace 4* u Palermu (uključena svečana gala večera, glazba i piće, uplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja): 990 kn
• Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji (1 – 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike (doplata na licu mjesta, cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Arheološki park Siracusa 10 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9.50 EUR, katedrala u Palermu ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR.
• Putno osiguranje

Trokrevetne sobe:
Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

Napomene:

Red letenja za izvanredne charter letove može bit podložan promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. U programu putovanja navedene su satnice polaska i povratka zrakoplova prema informaciji prijevoznika Croatia airlines u lipnju 2019. Uključen je 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi utvrđuje se na datum izdavanja zrakoplovne karte. Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj putnika. Završno pismo šaljemo 3 dana prije početka putovanja.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Novo godišnja putovanja pogledajte ovdje
Šifra: BR87ZG

Doček Nove Godine Sicilija 2020 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti