Fantastično putovanje u Korziku iz Zagreba GARANTIRANO!

Fantastično putovanje u Korziku iz Zagreba GARANTIRANO!

Fantastično putovanje u Korziku iz Zagreba GARANTIRANO!

01.11.2018.: Zagreb 09:20 – 10:50 Bastia
04.11.2018.: Bastia 17:15 – 18:35 Zagreb

Let 2499 HRK
Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristjobe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg).

Let + Hotel 3990 HRK
Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristojbe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg), transfer od/do hotela, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bastiji, boravišne pristojbe, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Garantirano putovanje!
PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA UKLJUČENE U CIJENU!

PLAN PUTOVANJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod check-in pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bastiu u 09:20. Slijetanje u zračnu luku Bastia predviđeno u 10:50 sati. Po dolasku u zračnu luku Bastia slijedi transfer autobusom do hotela, preraspodjela putnika po sobama u hotelu te odlazak na fakultativni izlet – regija Balagne.

01.11.2018. – Regija Balagne (fakultativno)
Okupljanje ispred hotela te polazak autobusom u 12:00 sati, slijedi vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata. Slijedi ručak u Ile Rousse (piće uključeno). Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama. Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.

02.11.2018. – Poluotok Cap Corse (fakultativno)
Sastanak ispred hotela s lokalnim vodičem te voditeljem putovanja i polazak autobusom prema poluotoku Cap Corse. Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga, malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka. Nakon toga stajemo u Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku. Slijedi ručak u Macchinaggiju (vino i voda uključeni). Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera. Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u ograničenim količinama. Povratak u Bastiju oko 18:30.

03.11.2018. – Bonifacio (fakultativno)
Polazak autobusom iz hotela u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja prema Bonifaciu u 08:30 sati. Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura. Slijedi ručak u Bonifaciju (vino i voda uključeni). Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana. Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno su razvrstane na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama). Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad. Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

04.11.2018. – Bastia (fakultativno)
Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedišta genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix). Nakon obilaska slijedi ručak u Bastiji (vino i voda uključeni). Povratak u hotel u 14:00 sati.

04.11.2018. – 14:45 sati polazak iz hotela, transfer autobusom do zračne luke

04.11.2018. – 17:15 sati polazak zrakoplova iz Bastije za Zagreb, predviđeno slijetanje u Zagreb u 18:35 sati

IZLETI

Regija Balagne
01.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 12:00 sati. Trajanje izleta: 7 sati
Cijena: 550 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (piće uključeno).
Polazak autobusom ispred hotela u 12:00 te vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata. Slijedi ručak u Ile Rousse. Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama. Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.

Poluotok Cap Corse
02.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta: 9 sati
Cijena: 650 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (vino i voda uključeni u cijenu), kušanje vina u Patrimonio.
Polazak autobusom ispred hotela gdje će nas dočekati i lokalni vodič. Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga, malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka. Nakon toga stajemo u Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku. Slijedi ručak u Macchinaggiju. Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera. Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u ograničenim količinama. Povratak u Bastiju oko 18:30.

Bonifacio
03.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 08:30 sati. Trajanje izleta: 11 sati
Cijena: 750 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), vožnja brodićem.
Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura. Slijedi ručak u Bonifaciju. Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana. Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno su razvrstane na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama). Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad. Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

Bastia
04.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta: 5 sati.
Cijena: 450 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni).
Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedišta genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix) Nakon obilaska slijedi ručak u Bastiji. Povratak u hotel u 14:00 sati.

Korzika – svi izleti
01.11.2018 Svi izleti uključeni u cijenu – 450 Kn niža cijena.
Cijena: 1,950 HRK
Cijena uključuje: sve razglede prema planu i programu gore navedeni u pojedinačnom opisu izleta. Cijena snižena 450 Kn.
Korzika – svi izleti – uključuje 4 navedena izleta po cijeni sniženoj za 450 Kn ukupno:
01.11.2018. – Regija Balagne
02.11.2018. – Poluotok Cap Corse
03.11.2018. – Bonifacio
04.11.2018. – Bastia

Cors Hotel 3***

Check-in: 16:00
Check-out: 11:00
Cors’Hotel nalazi se u Bigugliji, na pola puta između međunarodne zračne luke Poretta i centra Bastije. U blizini hotela nalaze se pješčane plaže omeđene parkom s drvećem i borovom šumom. Hotel je otvoren cijele godine te je dostupan 0-24 h osiguravajući toplu dobrodošlicu i opušten i ugodan odmor. Hotel ima 60 klimatizitranih i suvremeno opremljenih soba. Također svim klijentima hotela dostupna je terasa na otvorenom, bar, tenisko igralište te veliki vanjski bazen.

Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: FMA32ZG

Fantastično putovanje u Korziku iz Zagreba GARANTIRANO!

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post