Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

FATIMA-SANTIAGO DE COMPOSTELLA
13.Svibanj -18. Svibanj, 2019.
GARANTIRANI POLAZAK
POLAZAK: ZAGREBA
POLAZAK: OSIJEK
(avionom, puni pansion )
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ PRIJEVARA!!!

1.dan: ZAGREB-LISABON

Okupljanje hodočasnika na šalteru informacija na aerodromu „Franjo Tuđman“-Zagreb u 06:00. Polazak zrakoplova za Lisabon u 07:55 sati. Nakon dolaska u Lisabon slijedi organizirani razgled grada: samostan i crkva sv. Jeronima, katedrala, rodna kuća sv. Antuna Padovanskog, uži centar grada, toranj Belem, Spomenik Osvajačima…Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

2.dan: LISABON-OBIDOS-NAZARE-FATIMA

Doručak. Put od Lisabona do Fatime (1 sat i 15 min), posjet gradiću Obidos. Obilazak gradića Nazare (ljetovalište na obali Atlantskog oceana).Odlazak prema Fatimi. Smještaj u hotel. Ručak, razgled svetišta: Bazilika, Berlinski zid, Crkva Presvetog Trojstva, Esplanada…sv. Misa. Večera, krunica u kapelici ukazanja Capelinha. Noćenje.

3.dan: FATIMA-ALJUSTREL

Doručak. Hodočasnički program (sv. Misa). Odlazak u Aljustrel; selo gdje su djeca – vidioci rođeni, Križni put. Ručak. Poslijepodne: slobodno za osobne programe ( kupnja suvenira, osobna molitva) Večera. Noćenje.

4.dan FATIMA-PORTO.SANTIAGO DE COMPOSTELLA

Doručak. Odlazak autobusom za Porto, razgledavanje grada. Nastavak puta za Santiago de Compostella. Večera. Noćenje.

5.dan: SANTIAGO DE COMPOSTELLA-COIMBRE-FATIMA

Doručak. Sv. Misa. Razgled Santiaga de Compostelle. Ručak. Povratak u Fatimu. Na povratku razgled sveučilišnog grada Coimbre. Večera. Noćenje.

6.dan: LISABON-BATALHA-ALCOBACA-ZAGREB

Doručak. Sv. misa. Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima autobusom prema Batalhi (razgled katedrale), te nakon kratkog razgleda vožnja do grada Alcobaca (razgled katedrale). Nastavak vožnje do Lisabona. Polazak zrakoplova u 17:30 po lokalnom vremenu. Povratak u Zagreb oko 21:30 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

6.400,00 kn (Iz Osijeka)
6.200,00 kn (Iz Zagreba)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1,500, 00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

NAPOMINJEMO DA TERMINI AVIONA SU SUKLADNI PROMJENAMA I IZMJENAMA TE SVAKAKO ĆEMO SVE SUDIONIKE PUTOVANJA NA VRIJEME TOČNE POLASKE I DOLASKE OBAVIJESTITI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom ZAGREB-LISABON-ZAGREB, prijevoz autobusom aerodrom-Fatima, svi prijevozi autobusa tijekom programa, ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
hotelski smještaj na bazi 3 puna pansiona i 2 polupansiona ,
sve ulaznice i razgledi kako je navedeno u programu,
stručnog pratitelja tijekom putovanja,
organizacija i vodstvo.
putno osiguranje

UKAZANJE ANĐELA PORTUGALA:

Prije Marijinih ukazanja, troje malih pastira: Lucija (Lucia de Jesus dos Santos), bl. Franjo (Francisco Marto) i bl. Jacinta (Jacinta Marto), stanovnici sela Aljustres u blizini Fatime, doživjeli su tri ukazanja Anđela Portugala ili Anđela Mira.

Prvo Anđelovo ukazanje
Dogodilo se u proljeće ili ljeto 1916. godine. Izgledao je kao lijepi mladić od 14 – 15 godina. Rekao im je da mole: “Moj Bože! Vjerujem u Te, klanjam Ti se, uzdam se u Te i ljubim Te. Molim Te da oprostiš onima koji ne vjeruju u Tebe, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne uzdaju u Tebe i koji Te ne ljube.” “Tako molite! Srce Isusovo i Marijino pozorno slušaju vaše molitve.”

Drugo Anđelovo ukazanje
Dogodilo se u ljeto 1916. godine. Anđeo im poruči: “Što radite? Molite, mnogo molite! Presveta Srca Isusa i Marije imaju s vama milosrdne nakane. Neprestano prikazujte Svevišnjem molitve i žrtve!” “Što god možete, prinesite Bogu za žrtvu kao zadovoljštinu za grijehe kojima Ga ljudi vrijeđaju i molitvu za obraćenje grešnika. Tako ćete osigurati mir svojoj domovini.”

Treće Anđelovo ukazanje
Dogodilo se krajem ljeta ili početkom jeseni 1916. godine. Anđeo je kleknuo pored njih i rekao: “Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, klanjam Vam se i prikazujem Vam predragocjeno Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Isusa Krista, prisutna u svim svetohraništima svijeta, kao naknadu za uvrede, svetogrđa i ravnodušnosti, kojima je On sam uvrijedjen. U ime neizmjernih zasluga Njegova Presvetoga Srca i Prečistog Srca Marijina, molim Vas za obraćenje jadnih grešnika.” Zatim je Anđeo uzeo hostiju i dao je Luciji, a kalež Jacinti i Franji. Božja prisutnost bila je toliko snažna, da ih je gotovo potpuno obuzela. Mir i sreća koju su osjećali bili su veliki, jer im je duša iznutra i u potpunosti bila usredotočena na Boga.

1.JAKOV –APOSTOL:

Jakov je bio sin Zebedeja i Salome, a brat Ivana evanðelista. Rodio se u Betsaidi na Genezaretskom jezeru. Na apostolat je pozvan u proljeće ili ljeto g. 28. od samoga Krista. Sveti Matej o tome u svom evanđelju piše: “Idući odatle dalje, Isus opazi drugu dvojicu brače, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana, u lađici, s ocem, gdje krpe mreže. Pozva ih. Oni odmah ostave lađicu i svog oca te pođu za njim” (Mt 4,21-22).

Sveti Jakov, zajedno s Petrom i Ivanom, pripada onome najužem krugu oko Isusa. S njima je prisutan uskrsnuću Jairove kćerke, Isusovu preobraženju na Taboru, njegovoj smrtnoj borbi u Getsemaniju.

O njegovu naglom karakteru govori zgoda iz Isusova života kada ga negostoljubivi Samarijanci ne htjedoše primiti. “Kad to vidješe učenici, Jakov i Ivan, rekoše: ‘Gospodine, hoćeš li da zapovjedimo ognju da siđe s neba i da ih uništi?’ Isus se okrenu pa ih ukori. I odu u drugo selo” (Lk 9,54-56).

Ono što još sigurno znamo o sv. Jakovu zabilježeno je u Djelima apostolskim. “U ono vrijeme kralj Herod počne zlostavljati neke članove Crkve. Mačem pogubi Ivanova brata Jakova” (Dj 12,1-2).

Klement Aleksandrijski i Euzebije Cezarejski spominju i obraćenje sudskoga sluge ili pandura, koji je Jakova vodio na sud. Vidjevši taj kako je apostol hrabro primio smrtnu osudu, priznao se i sam kršćaninom. Jakova je zamolio za oproštenje za sve što mu je uèinio. Apostol ga je poljubio i rekao mu: “Mir s tobom!” Poslije toga je obojici odrubljena glava.

Tijelo sv. Jakova bijaše preneseno u Compostellu, u Španjolskoj, gdje njegov grob u srednjem vijeku postade uz Rim i Jeruzalem najviše pohađano hodočasničko mjesto. Španjolska ga je izabrala za svoga zaštitnika, a kad njegov blagdan padne u nedjelju, onda je ona cijela godina jubilarna Jakovljeva godina.

NAPOMENE:

klima je u Fatimi i u Santiago de Camposteli blago oceanska po danu toplo , navečer vjetrovito , vremenska zona -1 sat u odnosu na Zagreb, platežno sredstvo EUR, svaki putnik ima pravo nositi kofer do 20kg težine, manja ručna prtljaga do 8 kg –manjih dimenzija, u zrakoplovu nije dozvoljeno unositi vlastitu hranu , u ručnoj prtljazi ne smije biti nikakve tekučine te oštri predmeti (pinceta, grickalica, škarice, itd)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45 MAKSIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA : 55

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: KM42ZG

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Oglasavanje

Share the Post