Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

FATIMA-SANTIAGO DE COMPOSTELLA
16.Listopad-21.Listopad, 2019.
GARANTIRANI POLAZAK
POLAZAK: ZAGREBA
Cijena: 6.200,00 KN
( avionom, puni pansion )
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ PRIJEVARA!!!

16. listopada (SRIJEDA)

Okupljanje hodočasnika u zrakoplovnoj luci u Zagrebu u 6.00 sati. Odlazak zrakoplovom za Lisabon u 7.55 sati. Dolazak u Lisabon u 10.10 sati po lokalnom vremenu. Poslijepodne Lisabon; razgledavanje uz stručnog vodiča samostan sv. Jeronima, katedrala, rodna kuća sv. Antuna Padovanskog (sv. misa), toranj Belem, Spomenik Osvajačima… Odlazak u hotel VILLA GALLE OPERA*** u Lisabonu. Večera i noćenje.

17. listopada (ČETVRTAK)

Doručak. Put prema Fatimi, na putu posjet „gradu kraljica“ Obidosu, Nazareu (ljetovalište na obali Atlantskog oceana), te dominikanskom samostanu i katedrali Batalha. Dolazak u Fatimu. Smještaj u hotel 4 ESTACOES***. Ručak, razgled svetišta: Bazilika, Berlinski zid, Crkva Presvetog Trojstva, Esplanada…sv. Misa u 18:00 u kapeli Anđeo Mira. Večera, krunica u Kapeli Ukazanja – Capelinhi na hrvatskom jeziku 2/II. Noćenje.

18. listopada (PETAK)

Doručak. Hodočasnički program. Odlazak u Aljustrel; selo gdje su djeca – vidioci rođeni, Križni put. Ručak. Poslijepodne: sv. misa u Kapeli Ukazanja – Capelinhi u 17:00 sati. Prije večere posjet vinoteci. Večera. Odlazak na Fado (tradicionalna portugalska glazba). Noćenje.

19. listopada (SUBOTA)

Doručak. Odlazak autobusom za Porto, razgledavanje grada uz stručnog vodiča. Nastavak puta za Santiago de Compostela. Dolazak u hotel PUERTA DEL CAMINO****. Večera. Noćenje.

20. listopada (NEDJELJA)

Doručak. Razgled Santiaga de Compostele. Sv. Misa. Ručak. Povratak u Fatimu. Na povratku razgled sveučilišnog grada Coimbre. Dolazak u Fatimu u hotel 4 ESTACOES***. Večera. Noćenje.

21. listopada (PONEDJELJAK)

Odlazak iz hotela u zračnu luku u 7.30 sati. Polazak zrakopolova u 11.25 po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb u 15.50 sati

Cijene:

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.200,00 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1,500, 00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

NAPOMINJEMO DA TERMINI AVIONA SU SUKLADNI PROMJENAMA I IZMJENAMA TE SVAKAKO ĆEMO SVE SUDIONIKE PUTOVANJA NA VRIJEME TOČNE POLASKE I DOLASKE OBAVIJESTITI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom ZAGREB-LISABON-ZAGREB, prijevoz autobusom aerodrom-Fatima, svi prijevozi autobusa tijekom programa, ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
hotelski smještaj na bazi 3 puna pansiona i 2 polupansiona ,
sve ulaznice (koncert FADO) i razgledi kako je navedeno u programu,
stručnog pratitelja tijekom putovanja,
organizacija i vodstvo.
putno osiguranje

NAPOMENE:

• Za put treba imati valjanu putovnicu ili osobnu iskaznicu koja mora vrijediti bar do 21. 4. 2020. i kod prijave je potrebno donijeti kopiju putovnice ili osobne iskaznice
• Klima u Fatimi je blaga oceanska; po danu toplo, navečer može biti vjetrovito.
• Vremenska zona je -1 sat u odnosu na Zagreb (npr. Zagreb 12.00 – Fatima 11.00)
• Portugal je članica Evropske unije i platežno sredstvo je EUR

PUTNA PRTLJAGA
Sve upute za prtljagu možete naći na službenim stranicama Croatia Airlinesa:
www.croatiaairlines.com/hr/Informacije-o-putovanju

UKAZANJE ANĐELA PORTUGALA:

Prije Marijinih ukazanja, troje malih pastira: Lucija (Lucia de Jesus dos Santos), bl. Franjo (Francisco Marto) i bl. Jacinta (Jacinta Marto), stanovnici sela Aljustres u blizini Fatime, doživjeli su tri ukazanja Anđela Portugala ili Anđela Mira.

Prvo Anđelovo ukazanje
Dogodilo se u proljeće ili ljeto 1916. godine. Izgledao je kao lijepi mladić od 14 – 15 godina. Rekao im je da mole: “Moj Bože! Vjerujem u Te, klanjam Ti se, uzdam se u Te i ljubim Te. Molim Te da oprostiš onima koji ne vjeruju u Tebe, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne uzdaju u Tebe i koji Te ne ljube.” “Tako molite! Srce Isusovo i Marijino pozorno slušaju vaše molitve.”

Drugo Anđelovo ukazanje
Dogodilo se u ljeto 1916. godine. Anđeo im poruči: “Što radite? Molite, mnogo molite! Presveta Srca Isusa i Marije imaju s vama milosrdne nakane. Neprestano prikazujte Svevišnjem molitve i žrtve!” “Što god možete, prinesite Bogu za žrtvu kao zadovoljštinu za grijehe kojima Ga ljudi vrijeđaju i molitvu za obraćenje grešnika. Tako ćete osigurati mir svojoj domovini.”

Treće Anđelovo ukazanje
Dogodilo se krajem ljeta ili početkom jeseni 1916. godine. Anđeo je kleknuo pored njih i rekao: “Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, klanjam Vam se i prikazujem Vam predragocjeno Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Isusa Krista, prisutna u svim svetohraništima svijeta, kao naknadu za uvrede, svetogrđa i ravnodušnosti, kojima je On sam uvrijedjen. U ime neizmjernih zasluga Njegova Presvetoga Srca i Prečistog Srca Marijina, molim Vas za obraćenje jadnih grešnika.” Zatim je Anđeo uzeo hostiju i dao je Luciji, a kalež Jacinti i Franji. Božja prisutnost bila je toliko snažna, da ih je gotovo potpuno obuzela. Mir i sreća koju su osjećali bili su veliki, jer im je duša iznutra i u potpunosti bila usredotočena na Boga.

JAKOV –APOSTOL:

Jakov je bio sin Zebedeja i Salome, a brat Ivana evanðelista. Rodio se u Betsaidi na Genezaretskom jezeru. Na apostolat je pozvan u proljeće ili ljeto g. 28. od samoga Krista. Sveti Matej o tome u svom evanđelju piše: “Idući odatle dalje, Isus opazi drugu dvojicu brače, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana, u lađici, s ocem, gdje krpe mreže. Pozva ih. Oni odmah ostave lađicu i svog oca te pođu za njim” (Mt 4,21-22).
Sveti Jakov, zajedno s Petrom i Ivanom, pripada onome najužem krugu oko Isusa. S njima je prisutan uskrsnuću Jairove kćerke, Isusovu preobraženju na Taboru, njegovoj smrtnoj borbi u Getsemaniju.
O njegovu naglom karakteru govori zgoda iz Isusova života kada ga negostoljubivi Samarijanci ne htjedoše primiti. “Kad to vidješe učenici, Jakov i Ivan, rekoše: ‘Gospodine, hoćeš li da zapovjedimo ognju da siđe s neba i da ih uništi?’ Isus se okrenu pa ih ukori. I odu u drugo selo” (Lk 9,54-56).
Ono što još sigurno znamo o sv. Jakovu zabilježeno je u Djelima apostolskim. “U ono vrijeme kralj Herod počne zlostavljati neke članove Crkve. Mačem pogubi Ivanova brata Jakova” (Dj 12,1-2).
Klement Aleksandrijski i Euzebije Cezarejski spominju i obraćenje sudskoga sluge ili pandura, koji je Jakova vodio na sud. Vidjevši taj kako je apostol hrabro primio smrtnu osudu, priznao se i sam kršćaninom. Jakova je zamolio za oproštenje za sve što mu je uèinio. Apostol ga je poljubio i rekao mu: “Mir s tobom!” Poslije toga je obojici odrubljena glava.
Tijelo sv. Jakova bijaše preneseno u Compostellu, u Španjolskoj, gdje njegov grob u srednjem vijeku postade uz Rim i Jeruzalem najviše pohađano hodočasničko mjesto. Španjolska ga je izabrala za svoga zaštitnika, a kad njegov blagdan padne u nedjelju, onda je ona cijela godina jubilarna Jakovljeva godina.

NAPOMENE:

klima je u Fatimi i u Santiago de Camposteli blago oceanska po danu toplo , navečer vjetrovito , vremenska zona -1 sat u odnosu na Zagreb, platežno sredstvo EUR, svaki putnik ima pravo nositi kofer do 20kg težine, manja ručna prtljaga do 8 kg –manjih dimenzija, u zrakoplovu nije dozvoljeno unositi vlastitu hranu , u ručnoj prtljazi ne smije biti nikakve tekučine te oštri predmeti (pinceta, grickalica, škarice, itd)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45 MAKSIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA : 55

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: KM61ZG

Hodočašće Fatima iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti