Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba

16. Listopad-23. Listopad, 2018.
06. Studeni-13.Studeni, 2018.
GARANTIRANI POLAZAK
POLAZAK IZ: ZAGREBA
Cijena: 1.400,00 $ (USA)
(polupansioni + 5 dodatna ručka+ MASADA+ putno osiguranje)
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ NADOPLATA
HOTELI SE NALAZE U IZRAELSKOJ ZONI

PROGRAM Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba:
PRVI DAN
Okupljanje oko 12.00 sati(točno vrijeme znat ćemo nekoliko dana ranije) u Zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Detaljan pregled putnika i stvari te kratki razgovor sa svakim putnikom. Let avionom kompanije San Dor do Tel Aviva. Dolazak u Tel Aviv . Nakon dolaska u izraelsku zračnu luku Ben Gurion (TEL AVIV) slijedi kratki policijski pregled, uzimanje prtljage i ukrcaj u autobus koji vas vozi do Betlehema. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

DRUGI DAN
Poslije doručka slijedi razgled Isusovog rodnog mjesta Betlehema. Tu ćemo vidjeti jednu od najpoznatijih i najstarijih crkava na svijetu Crkvu Isusova rođenja. Posjetit ćemo i špilju Kristova rođenja, samostan i crkvu sv. Katarine odakle se svake godine prenosi božićna polnoćka diljem svijeta. Vidjet ćemo i špilju sv. Jeronima (sv. Misa) koji je rođen u Dalmaciji i koji je tu prvi u povijesti prevodio bibliju na latinski jezik – Vulgata. Zajednički ručak. Odlazak na pastirska polja te rodno mjesto Ivana Krstitelja Ein Karem i obići Crkvu Ivana Krstitelja i Marijinog pohođenja Elizabeti. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

TREĆI DAN
Poslije doručka idemo na Maslinsku goru i započinjemo obilazak sljedećih mjesta: Kupola Užašašća, samostan i crkva Oče naš (vidjet ćemo ploču i na hrvatskom jeziku), Kapelu Isusovih suza, Getsemanski vrt, Baziliku agonije, Marijin grob, Getsemanski groto. Ući ćemo u stari grad Jeruzalem kroz tkz. vrata smeća i doći do Zida plača – najsvetijeg mjesta na svijetu za Židove. Organiziran zajednički ručak.
Dolazimo na Križni put – Via Dolorosa i proći ćemo svih 14. postaja koje je i Krist prošao s križem na leđima idući prema Golgoti gdje će biti razapet. Obići ćemo crkvu Isusova groba (sv. Misa), popet se na Kalvariju, ući u samu kapelu Isusova groba (obavezno se čeka u redu). Povratak u hotel u Betlehemu. Večera Noćenje.

ČETVRTI DAN .
Poslije doručka vozimo se do pustinje gdje će biti sv. Misa na otovrenom. Nastavak voženje do Mrtvog mora gdje se možete kupati na jednoj od uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400. metara ispod razine mora. U njemu ima oko 30 % soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po pomlađujućem djelovanju. Posebna atrakcija je kupanje u blatu. Nakon kupanja slijedi posjet Qumranu gdje je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene svitke s mrtvog mora. Vidjet ćemo kratki film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i vidjeti špilju u kojoj je pronađeno 7. svitaka. Slijedi posjet čuvenoj Herodovoj utvrdi Masadi na kojoj se svojevremeno utvrdila grupa židovskih pobunjenika Zelota i gdje je njih oko 1000. počinilo samoubojstvo. Prekrasna vožnja žičarom na vrh tvrđave i razgled impresivnih ostataka Herodove palače, kupališta, bazena, sinagoge itd. Na povratku svraćamo u najstariji grad na svijetu Jerihon . Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje. Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba

PETI DAN .
Poslije doručka slijedi obilazak Sionske gore, Davidov grob, Dvorana posljednje večere, Crkva usnuća Marijina i Crkva sv. Petra in Gallicantu (gdje je Petar tri puta zatajio Krista) Zajednički ručak. Nakon toga proći ćemo kroz Armensku četvrt Jeruzalema. Doći ćemo i do Židovske četvrti, proći čuvenom rimskom i bizantskom glavnom ulicom Jeruzalema Cardo. Vidjet ćemo djelomično i arheološke ostatke Jeruzalema iz 7. st. prije Krista i ostatke iz vremena Makabejaca i Križara. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera Noćenje.

ŠESTI DAN
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Nazaretu. Dolazak u Tel Aviv – panoramski obilazak grada. Kratka šetnja starim gradom Jafa i posjet Crkvi sv. Petra. Slijedi vožnja uzduž obale Sredozemnog mora pokraj Cezareje do Haife- poznati sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje .Panoramski razgled Haife te posjet prekrasnim bahajskim visećim vrtovima . Zajednički ručak. Nastavak vožnje do Nazareta. Dolazak u Nazaret te posjet Bazilici Navještenja Crkva sv. Josipa i Crkva Marijina izvora. Odlazak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.

SEDMI DAN
Poslije doručka vozimo se u Kanu Galilejsku gdje ćemo obići Crkvu svadbe ( bračni parovi će obnoviti bračne zavjete). Nastavak puta do gore preobraženja Tabor. (vozimo se taksijem do vrha i nazad) i posjet Crkvi preobraženja uz prekrasan panoramski pogled na okolna područja. Zajednički ručak. Slijedi vožnja do rijeke Jordan na kojoj je Ivan Krstitelj krstio i samog Krista. Tu će biti obnova krsnih obećanja u vodi. Poslije slijedi obilazak svetih mjesta oko Galilejskog jezera: Crkvu čudesnog umnoženja kruha i ribe u Tagbi kada je Isus nahranio pet tisuća ljudi, Crkvu Petrova Primata – Mensa Christi gdje je Isus obećao Petru da će on biti stijena na kojoj će sazidati svoju crkvu, Kafarnaum, grad u kojem je Isus živio kad je napustio Nazaret, crkvu na Gori Blaženstava – mjesto gdje je održana Propovijed na gori . Povratak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.

OSMI DAN
Doručak. Transfer do zračne luke Ben Gurion gdje moramo biti 3. sata prije polijetanja zrakoplova po lokalnom propisima. Strogi pregled osoblja i prtljage, kratki razgovori sa svakim putnikom. Let za Zagreb (točno vrijeme leta znat ćemo nekoliko dana ranije) Odlazak na direktni let Tel Aviv-Zagreb.
Budući da na neke stvari ne možemo utjecati postoji mogućnost da redoslijed razgledavanja bude drugačiji po danima nego što je napisano ali se neće ništa izostaviti.

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba
CIJENA ARNAŽMANA IZNOSI: 1.400,00 $ (USA)
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
„cijena je izražena u američkim dolarima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom tečaju ZABE na dan uplate“

CIJENA JE RAĐENA NA BAZI NAJMANJE 45 PUTNIKA, A MAKSIMALAN BROJ JE 55 PUTNIKA TE JE U CIJENU UKLJUČEN POPUST OD 5% ZA PLAĆANJE NOVČANICAMA ILI OPĆIM UPLATNICAMA AGENCIJE

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba
VAŽNE NAPOMENE:
– Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti.
– Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.
– Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu (Bliski Istok) gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne
– Smještaj je u dobrim hotelima u dvokrevetnim sobama ili po želji može u trokrevetnim. Ako netko želi jednokrevetnu sobu za sve dane doplata je 220,00 dolara
– Putovnice i novac potrebno je dobro čuvati i imati uvijek kod sebe
– Neka vas ne iritira temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti
– Preporuča se novac za trošenje ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 5,10 ili 20 dolara) zbog varanja na pojedinim mjestima
– U to doba godine vrijeme je gotovo idealno i temperature bi trebale biti oko 25 stupnjeva C (uglavnom ljetna garderoba)
– Kupanje u Mrtvom moru je poseban doživljaj zato treba ponijeti prikladnu odjeću
– Piće (osim vode) nije uračunato u cijenu
– Voda je u Izraelu pitka i dobre je kvalitete
– Prilikom prijave potrebno je ispuniti formular s Vašim podacima koji su nam potrebni za hotele i osiguranja
– zbog posebnog ugovara s Izraelskom agencijom i njihovim uvjetima vrijede posebni uvjeti putovanja u svezi otkaza sa strane putnika te ono glasi:
– kompletni povrat novca u slučaju otkaza možemo Vam vratiti 60 dana prije početka putovanja!!!
Svi ostali uvjeti vrijede kao i za sve ostale avionske programe u općim uvjetima !!!

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba
U CIJENU JE UKLJUČENO:
– povratna avionska karta+ aerodromske pristojbe, osiguranje putnika,
– hotelski smještaj na bazi polupansiona u hotelima 4*,
– pet dodatnih ručkova,
– Stručno vodstvo tijekom cijelog puta – licencirani vodič na Hrvatskom jeziku, sve potrebite ulaznice: Kapela uzašašća, Crkva Oče naš, In Galicantu, Beit Hesada i Sveta Ana, Qumran, Masada sa žičarom, tuševi i svlačionice na Mrtvom moru, Gora Blaženstava, Kafarnaum, taxi za goru Tabor, sva parkirališta za bus, uobičajene napojnice (takse) za vodiča, vozača i hotele i sve ostalo kako je navedeno u programu

Ostala hodočašća pogledajte ovdje

Hodočašće Izrael Sveta Zemlja 2018 iz Zagreba

Šifra: KM81ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post