Hodočašće Rim i Loreto iz Zagreba 2018

Hodočašće Rim i Loreto iz Zagreba 2018

Hodočašće Rim i Loreto iz Zagreba 2018

26.- 30. 08. 2018.

Dan 1: ZAGREB – RIM , nedjelja, 26.08.
Polazak iz dogovoreng mjesta. Noćna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenca) u smjeru Rima.

Dan 2: RIM, ponedjeljak, 27.08.
Po dolasku u Rim odlazak do Kalistovih KATAKOMBI i razgled mjesta kršćanskog okupljanja u doba progona Crkve. Sveta misa u Katakombama. Odlazak do BAZILIKE SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA. RAZGLED Vožnja autobusom do STAZIONE TERMINI. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Posjet bazilike SV. MARIJE VELIKE i SV. PETRA U OKOVIMA gdje počiva naš Julije Klović Croata, najslavniji minijaturist svih vremena i Michelangelov MOJSIJE. Šetnja do KOLOSEUMA. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3: RIM, utorak, 28.08.
Doručak. Posjet LATERANSKE BAZILIKE, SVETIH STUBA I KRSTIONICE. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled crkve SANTA MARIA IN COSMEDIN ( u predvorju se nalaze „Usta istine“. Odlazak do KAPITOLIJA, najslavnijeg i najmanjeg brežuljka u Rimu. S prekrasnog vidikovca iza Kapitolijskog trga vidjet ćemo kao na dlanu FORUM ROMANUM, središte života u doba republike i prisjećati se početaka povijesti Rima gledajući brežuljak PALATIN. Odlazak do crkve SVETE MARIJE OD NEBESKOG ŽRTVENIKA i poslije do VENECIJANSKOG TRGA I OLTARA DOMOVINE. Po povratku prolaz pored SVEUČILIŠTA GREGORIANA i posjet najpoznatijoj fontani Rima, FONTANI DI TREVI. Odlazak do ŠPANJOLSKOG TRGA i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4: RIM, srijeda, 29.08.
Doručak. Odlazak na TRG SV. PETRA. Sudjelovanje na audijenciji sa papom. Posjet BAZILIKE SV. PETRA, KRIPTE I KUPOLE . Slobodno vrijeme. Šetnja uz slavnu rijeku Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE. Posjet jednog od najljepših trgova Rima NAVONE. Produžujemo do PANTEONA, a potom slijedi šetnja do HRVATSKO – PAPINSKOG ZAVODA SV. JERONIMA. Razgled crkve i Sv. misa. Povratak u hotel. Večera.Noćenje.

Dan 5: RIM, četvrtak, 30.08.
Doručak. Vožnja kroz Italiju u smjeru Loreta, velikog marijanskog svetišta Italije. Što je Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju. U velikoj bazilici svetišta u Loretu nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Razgled bazilike i kućice. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema domovini.

Price: 2.150,00Kn
Za jednokrevetnu sobu nadoplata 500 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama te posebna ulaznica za ulaz u centar, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 2/3٭u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona, sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja, ulaznice za kupolu sv. Petra i Katakombe. Ukupni iznos cijene treba biti uplaćen najkasnije 20 dana prije putovanja… Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: SMZ01ZG

Hodočašće Rim i Loreto iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post