Hodočašće Sveta Zemlja 8 dana iz Zagreba 2018

Hodočašće Sveta Zemlja 8 dana iz Zagreba 2018

Hodočašće Sveta Zemlja 8 dana iz Zagreba 2018

10.-17.10. 2018.

Dan 1: ZAGREB – TEL AVIV – BETLEHEM, srijeda 10.10.
Okupljanje u zračnoj luci Pleso – Zagreb u 16,15. Slijede formalnosti provjere putnika i razgovor s putnicima. Avion kompanije Sun Dor prevest će nas do TEL AVIVA. Vrijeme polaska predviđeno je za 19, 20 ali to ovisi o avio prijevozniku, a putnici će na vrijeme biti obaviješteni. Let do zračne luke Ben Gurion u Tel Avivu. U Tel Aviv trebali bi doći oko 23,40. Slijede carinske formalnosti te prijevoz autobusom do Betlehema. Smještaj u hotel. Noćenje. Ponijeti si sendviče za prvi dan jer stižemo prekasno za večeru, a u avionu poslužuju samo piće.

Dan 2: BETLEHEM – PASTIRSKA POLJA – SIONSKA GORA – JERUZALEM, četvrak 11.10.
Raniji doručak.. Razgled Betlehema, grada Isusovog rođenja. Sveta misa u crkvi Isusova rođenja. Špilja sv. Jeronima. Slijedi razgled: Pastirska polja, Mliječna spilja. Poslije podne Ein Karem, mjesto rođenja Ivana Krstitelja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3: JERUZALEM, petak 12. 10.
Doručak. Odlazak na Maslinsku goru – mjesto Isusove smrtne tjeskobe. Slijedi razgled: Kapela Uzašašća, samostan i crkva Oče naš, crkva Dominus Flevit – Isusov plač nad Jeruzalemom, Getsemanski vrt s bazilikom Muke Gospodinove. Sveta misa. Pećina izdaje, Bethesda. Križni put moliti ćemo hodajući putem kojim je prošao Isus. Ulazak u baziliku Isusova Groba. Zid plača (svi muškarci trebaju kapu ili šešir). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4: JERUZALEM – SION, subota 13.10.
Doručak. Odlazak do Jeruzalema. Posjet Yad Vashema. Razgled Sionske gore, Dvorane posljednje večere, Davidova groba, Crkve usnuća Marijina – Dormition, Crkve in Galicantu – mjesto gdje je Petar zatajio Isusa. Sveta misa. Novi Jeruzalem. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 5: BETANIJA –JORDAN – MRTVO MORE – QUMRAN, nedjelja 14. 10.
Doručak. Vožnja do Betanije, mjesta Isusovih prijatelja, Marije, Marte i Lazara. Lazarov grob. Odlazak na rijeku Jordan i obnova krsnih obećanja na rijeci gdje se krstio Isus.. Sveta misa. Nastavljamo do Mrtvog mora( 30% soli , oko 400 metara ispod razine mora. Kupanje. Posjet Qumranu, mjestu poznate zajednice Esena. Neki su smatrali da je Ivan Krstitelj pirpadao njihovom krugu. Obilazak arheoloških ostataka i špilje u kojoj su pronađeni svitci. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 6: JAFFA – HAIFA – STELA MARIS – NAZARET, ponedjeljak 15. 10.
Doručak. Vožnja do Jaffe. Obilazak Jaffe. Crkva Sv. Petra. Odlazak do Haife trećeg grada po veličini u Izraelu, Brdo Karmel (Ilija). Razgled Stela Maris. Nastavak vožnje do Nazareta, grada gdje je Isus živio. Sveta misa. Posjet bazilici Navještenja, crkvi sv. Josipa i crkvi Marijina Izvora. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 7: GORA BLAŽENSTAVA – TABGHA – KAFARNAUM – TABOR , utorak 16. 10.
Doručak. Vožnja do Gore Blaženstava gdje je Isus na sažeti način izrekao bit Evanđelja. Na prekrasnom brežuljku u crkvi na gori Blaženstava slavit ćemo Svetu misu. Vožnja Galilejskim jezerom i prisjećanje na oluju koju je Isus smirio. U crkvi Petrova primata sjetit ćemo se Isusovih riječi:”Ti si Petar stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju…”, Odlazak do Tabghe gdje je Isus čudesno umnožio kruh i ribe i nahranio pet tisuća ljudi. Otići ćemo i do Kafarnauma gdje je Isus išao u sinagogu i u njoj čitao. Na mjestu gdje je sada crkva, u Isusovo vrijeme bila je Petrova kuća. Tu je Isus zalazio, naučavao, ozdravio Petrovu punicu.

Slijedi uspon taksijima na brdo Preobraženja – Tabor. Zamišljat ćemo Isusa, Petra , Ivana i Jakova koji su u noći Preobraženja posjetili ovu goru. Razmišljat ćemo o Isusovom, ali i o mogućnosti našeg preobraženja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 8: KANA GALILEJSKA – TEL AVIV – ZAGREB , srijeda 17. 10.
Doručak. Odlazak u Kanu Galilejsku u Crkvu svadbe gdje će bračni parovi moći obnoviti bračne zavjete. Sveta misa. Transfer na aerodrom Ben Gurion gdje moramo biti u 12:30 – povratni let za Zagreb predviđen je u 15,30.

Hodočašće u Svetu Zemlju za nas kršćane je neusporedivo. Koračati mjestima Isusova djetinjstva, dodirivati zemlju koju je on dirao i volio, gledati „njegovim očima“ nebo koje je on gledao… Doći u Svetu Zemlju za nas je vraćanje korijenima, upoznavanje vlastitog identiteta. U ambijentu Svete Zemlje hodočasnik još više zavoli svog Spasitelja Isusa Krista i lakše razumije i doživi njegove riječi i djela zapisana u evanđeljima. Tko je bio u Svetoj Zemlji „drugačije“ sluša Božju riječ.

Cijena: 1390 $ (američkih dolara) po osobi u kunskoj protuvrijednosti
uključeno šest dodatnih ručkova
uključene slušalice
nadoplata za jednokrevetnu sobu 225 US dolara
NEMA NIKAKVIH DRUGIH NADOPLATA

Cijena uključuje:
Avio kartu na liniji ZAG-TLV-ZAG – avio kompanijom SUN DOR, aerodromske pristojbe, 7 nocenja (6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom) u dvokrevetnim sobama+ 6 ručkova, 5 noćenja u Nativity hotelu Betlehemu i 2 noćenja u hotelu St. Gabriel hotel u Nazaretu, sve transfere prema predloženom programu (kvalitetan klimatizirani autobus,usluge vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku, uobičajene napojnice vozaču i hotelima, vožnja taxijima na Goru Tabor, Kafarnaum,Tabgha,Gora Blazenstva, vožnja Galilejskim jezerom, ulaznicu na organiziranu plazu sa svlacionicama i tuševima na Mrtvom moru, Qumran, Crkva Oče nas,Kapela Uzašasća, BitHesda ,St. Anna Crkva in Galicantu, Lazarov grob, svi potrebni parkinzi, jamčevinu, putno zdravstveno osiguranje, slušalice za svakog putnika.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje.

Kalkulacija je rađena na bazi 46 putnika. U slučaju velike promjene kalkulativnih elemenata (benzin, pristojbe) cijena se može povećati do 3%.

PUTNA PRTLJAGA: Svatko može nositi kofer do 20 kg i ručnu prtljagu do 7 kg. Veće kofere se predaje na šalteru i oni idu u prtljažnik, a manju, ručnu prtljagu uzima se u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smije biti kozmetike, tekućine i oštrih predmeta(nožići škarice itd..) U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. Uvijek čuvajte osobne stvari, posebno dokumente i novac. Najbolje je imati malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj.Iako se može čuti o problemima i sukobima u Izraelu ne treba biti prestrašen. Mi posjećujemo sigurne destinacije, a svima koje ćemo susretati u interesu je da hodočasnici i turisti budu sigurni. Što se tiče valute najbolje je koristiti američki dolar, po mogućnosti ga razmijeniti u manje novčanice i nešto sitniša za toalet.U programu je predviđeno kupanje u Mrtvom moru i osim u iznimnoj situaciji to će biti moguće. Ponijeti kupaći kostim, ručnik, prikladnu odjeću.. Uzmite sa sobom slojevitu odjeću i za svaki slučaj kabanicu za kišu kišobran, jaknu.

Za putovanje je potrebna važeća putovnica koja treba vrijediti još barem 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju (početni dan putovanja, provjeriti).

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: SMZ01ZG

Hodočašće Sveta Zemlja 8 dana iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post