Hodočašće Sveta Zemlja iz Zagreba 2019

Hodočašće Sveta Zemlja iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Hodočašće Sveta Zemlja iz Zagreba 2019

Hodočašće Sveta Zemlja iz Zagreba 2019

17/24. 9. 2019.

17. 09. Zagreb – Tel Aviv – Nazaret

Sastanak u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman, 3 sata prije polijetanja zrakoplova zbog detaljnog pregleda. Ukrcaj na charter let i polazak za Tel Aviv. Nakon carinskih formalnosti u zračnoj luci Ben Gurion, nastavak putovanja prema Nazaretu. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

18. 09. Nazaret – Gora Karmel – Nazaret

Doručak. Poslije doručka Sv. Misa u Bazilici navještenja. Slijedi razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Ručak u Casanovi u 12:30 sati, zatim razgled Haife, lučkog grada na sjeveru Izraela, posjet brdu Karmelu na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske i samostanu Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Povratak u hotel, večera, noćenje.

19. 09. Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Kana Galilejska

Poslije doručka, odlazak do Galilejskog jezera. Po dolasku, razgled Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi Petrova prvenstva u istom mjestu. Zatim slijedi posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Sveta misa, te poslije mise uspon do Brda Blaženstava. Ručak u restoranu kod sestara Franjevki. Poslije ručka, silazak do jezera i vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak putovanja do Kane galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda za crkveno vjenčane bračne parove. Povratak u hotel, večera. Uvečer moguć odlazak do Bazilike i prisustvovanje Klanjanju Presvetom u 20:30 sati. Noćenje.

20. 09. Nazaret – Tabor– Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Mrtvo More – Jerihon – Jeruzalem

Doručak. Nastavak putovanja do brda Tabora i Bazilike Preobraženja. Sveta misa. Razgled svetišta i odlazak na rijeku Jordan, na mjesto Isusova krštenja. Obnova krsnih zavjeta, te poslije odlazak na ručak u 13:30 u Qumranu. Slijedi kupanje na Mrtvom moru, najslanijem moru na svijetu i najnižoj točki na Zemlji. Poslije kupanja, odlazak u Jerihon. Razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, izvori. Nastavak puta do Jeruzalema. Smještaj u hotelu , večera, noćenje.

21. 09. Jeruzalem – Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera) – Zid Plača (Zapadni zid hrama)

Poslije doručka, uspon do Maslinske gore: crkva Očenaša, crkva Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkva svih naroda u Getsemanskom vrtu (Maslinski vrt u kojem se Isus znojio krvavim znojem). Ručak u restoranu Casanova u 12:00, te poslije ručka odlazak do brda Sion i posjeti crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae (Marijino usnuće), zatim Cenacolo, mjesto Posljednje večere i Davidova groba. Sv. Misa u franjevačkoj crkvi Ad Cenaculum. Poslije mise posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.
22. 09. Jeruzalem – Betlehem – Ein Karim

Poslije doručka odlazak do Ein Karima, rodnog mjesta Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te posjet crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Nastavak putovanja prema Betlehemu. Posjet Pastirskim poljima, te odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Razgled Bazilika Rođenja Isusova, te ulazak u samu špilju. Ručak u Casanovi u 13:00 sati, te poslije ručka razgled špilje sv. Josipa i sv. Jeronima, Špilje mlijeka. Sveta misa. Povratak u hotel, večera, noćenje.

23. 09. Jeruzalem – Križni put Via Dolorosa – Masada

Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Sveta misa, te poslije mise razgled Bazilike Groba. Ručak u Casanovi u 12:00 sati. Poslije ručka odlazak do Nacionalnog parka Masada, utvrde najpoznatije po masovnom samoubojstvu Sikara prilikom rimske opsade 73 – te godine. Nakon uspona i razgleda ruševina utvrde Heroda Velikog, povratak u hotel za večeru. Noćenje

24. 09. Tel Aviv – Zagreb

Doručak. Poslije doručka, polazak za zračnu luku Ben Gurion. Nakon carinske kontrole, polet zrakoplova za Zagreb.
Hodočašća

Cijene:

Cijena aranžmana: 1.450 USD,
Djeca do 12 godina: 890 USD.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 USD
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
„cijena je izražena u dolarima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom tečaju HNB-a na dan uplate“
Obavezna nadoplata: Obrada rezervacije: 170kn

Cijena uključuje:

prijevoz charter letovima na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb, pristojbe u zračnim lukama;
smještaj u hotelima na bazi polupansiona i 6 ručaka u restoranima na terenu koji obilazimo;
prijevoz autobusima visoke turističke klase;
sve ulaznice za povijesne lokalitete, te prijevoz taxi vozilima do Brda Tabor;
stručnog vodiča, te napojnice vozaču;
vožnju brodom Galilejskim jezerom;
putničko zdravstveno osiguranje;
molitvenik, kapa.

Dodatne informacije

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael

Carinske formalnosti
Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Profesionalne fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.

Putna prtljaga
U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 7 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu…). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).

Novac
Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.

Odjeća i obuća
Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u rujnu slična je temperaturi u Hercegovini i Dalmaciji, stoga treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te malo topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.

GSM telefoniranje
Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i B i H iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.

Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.

Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu.
Svi ćete dobiti kape od nas, a kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)
Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju vam radi kupanja u Mrtvomu moru.

Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a može se kupiti i u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, jer piše i na engleskom jeziku.
Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom. Piće je prilično skupo.

Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dopušteno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.

U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati uz sebe.
Imat ćemo prigodne molitvenike i pjesmarice. Svi ćete stoga moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.
Bračni parovi moći će obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj i dobiti prigodnu diplomu.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
G-TOUR MEĐUGORJE d. o. o.

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: GT42MĐ

Hodočašće Sveta Zemlja iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post