Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018
17. Travanj-24. Travnja, 2018. A
POPUNJENO!
Cijena: 1.500,00 $ (USA)
(polupansioni + 5 dodatnih ručkova+ MASADA+ putno osiguranje)
HOTELI SE NALAZE U NAZARETU i BETLEHEMU
POTPUNO SIGURNO PUTOVANJE!!!
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ NADOPLATE !!!

PROGRAM Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018:
UTORAK 17.04.2018.
Okupljanje u zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman. Najmanje tri sata prije leta. (buduće da je to charter linija točno vrijeme polaska ćemo znati najmanje deset dana prije polaska). Detaljan pregled putnika i stvari te kratki razgovor sa svakim putnikom. Nakon dolaska u izraelsku zračnu luku Ben Gurion (TEL AVIV) slijedi kratki policijski pregled, uzimanje prtljage i ukrcaj u autobus koji vas vozi do Nazareta. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

SRIJEDA 18.04.2018.
NAZARET – doručak. Obilazak grada. Najprije posjet Bazilici Navještenja (sv.misa), Crkva sv. Josipa i Crkva Marijina izvora. Zajednički ručak. Poslije podne vozimo se u Kanu Galilejsku gdje ćemo obići Crkvu svadbe ( bračni parovi će obnoviti bračne zavjete). Nastavak puta do gore preobraženja Tabor (vozimo se taksijem do vrha i nazad) i posjet Crkvi preobraženja uz prekrasan panoramski pogled na okolna područja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

ČETVRTAK 19.04.2018.
NAZARET – doručak
Vožnja do rijeke Jordan na kojoj je Ivan Krstitelj krstio i samog Krista. Tu će biti obnova krsnih obećanja u vodi. Zajednički ručak. Poslije slijedi obilazak svetih mjesta oko Galilejskog jezera: Crkvu čudesnog umnoženja kruha i ribe u Tagbi kada je Isus nahranio pet tisuća ljudi, Crkvu Petrova Primata – Mensa Christi gdje je Isus obećao Petru da će on biti stijena na kojoj će sazidati svoju crkvu, Kafarnaum, grad u kojem je Isus živio kad je napustio Nazaret, crkvu na Gori Blaženstava – mjesto gdje je održana Propovijed na gori (sv. Misa). Večera. Noćenje.

PETAK 20.04.2018.
NAZARET – doručak, odlazak iz hotela i napuštanje Nazareta.
Put nas vodi u Haifu, poznati sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje (sv. Misa), panoramski razgled Haife te posjet prekrasnim bahajskim visećim vrtovima. Zajednički ručak. Nastavljamo putovanje uzduž obale Sredozemnog mora pokraj Cezareje (kratki zastoj) do Tel Aviva – panoramski obilazak grada. Kratka šetnja starim gradom Jafa i posjet Crkvi sv. Petra. Slijedi vožnja do Jeruzalema. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

SUBOTA 21.04.2018.
Poslije doručka idemo na Maslinsku goru i započinjemo obilazak sljedećih mjesta: Kupola Uzašašća, samostan i crkva Oče naš (vidjet ćemo ploču i na hrvatskom jeziku), Kapelu Isusovih suza, Getsemanski vrt, Baziliku agonije, Marijin grob, Getsemanski groto.Ući ćemo u stari grad Jeruzalem kroz tkz. Vrata smeća i doći do Zida plača – najsvetijeg mjesta na svijetu za Židove. Zatim se penjemo na Hramsku goru gdje je nekoć bio Hram u kojeg je često i Isus dolazio a gdje se danas nalaze džamije – treće najvažnije mjesto za muslimane – džamije Al Aqsa i Kupola nad stijenom. Zajednički ručak.

Dolazimo na Križni put – Via Dolorosa i proći ćemo svih 14. postaja koje je i Krist prošao s križem na leđima idući prema Golgoti gdje će biti razapet. Obići ćemo crkvu Isusova groba (sv. Misa), popet se na Kalvariju, ući u samu kapelu Isusova groba (obavezno se čeka u redu). Proći ćemo kroz Armensku četvrt Jeruzalema. Doći ćemo i do Židovske četvrti, proći čuvenom rimskom i bizantskom glavnom ulicom Jeruzalema Cardo. Vidjet ćemo djelomično i arheološke ostatke Jeruzalema iz 7. st. prije Krista i ostatke iz vremena Makabejaca i Križara. Doći ćemo do glavnog trga Židovske četvrti i promatrati neobičan svijet ortodoksnih Židova. Povratak u hotel. Večera Noćenje.

NEDJELJA 22.04.2018.
Poslije doručka odlazimo u Isusovo rodno mjesto – Betlehem. Tu ćemo vidjeti jednu od najpoznatijih i najstarijih crkava na svijetu Crkvu Isusova rođenja. Posjetit ćemo i špilju Kristova rođenja, samostan i crkvu sv. Katarine odakle se svake godine prenosi božićna polnoćka diljem svijeta. Vidjet ćemo i špilju sv. Jeronima (sv. Misa) koji je rođen u Dalmaciji i koji je tu prvi u povijesti prevodio bibliju na latinski jezik – Vulgata. Zajednički ručak. Pri povratku iz Betlehema vidjet ćemo pastirska polja te rodno mjesto Ivana Krstitelja Ein Karem i obići Crkvu Ivana Krstitelja i Marijinog pohođenja Elizabeti. Slijedi povratak u Jeruzalem i obilazak Sionske gore, Davidov grob, Dvorana posljednje večere, Crkva usnuća Marijina i Crkva sv. Petra in Gallicantu (gdje je Petar tri puta zatajio Krista) Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

PONEDJELJAK 23.04.2018.
Poslije doručka vozimo se do Mrtvog mora gdje se možete kupati na jednoj od uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400. metara ispod razine mora. U njemu ima oko 30 % soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po pomlađujućem djelovanju. Posebna atrakcija je kupanje u blatu. Nakon kupanja slijedi posjet Qumranu gdje je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene svitke s mrtvog mora. Vidjet ćemo kratki film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i vidjeti špilju u kojoj je pronađeno 7. svitaka. Slijedi posjet čuvenoj Herodovoj utvrdi Masadi na kojoj se svojevremeno utvrdila grupa židovskih pobunjenika Zelota i gdje je njih oko 1000. počinilo samoubojstvo. Prekrasna vožnja žičarom na vrh tvrđave i razgled impresivnih ostataka Herodove palače, kupališta, bazena, sinagoge itd. Na povratku svraćamo u najstariji grad na svijetu Jerihon te na kraju dana slijedi sv. Misa u pustinji. Povratak u Jeruzalem. Večera. Noćenje.
Budući da na neke stvari nemožemo utjecati postoji mogućnost da redoslijed razgledavanja bude drugačiji po danima nego što je napisano ali se neće ništa izostaviti.

UTORAK 24.04.2018.
Poslije doručka transfer do zračne luke Ben Gurion gdje moramo biti 3. sata prije polijetanja zrakoplova po lokalnom propisima. ( točno vrijeme polaska i dolaska znati ćemo 10 dana prije početka putovanja) Strogi pregled osoblja i prtljage, kratki razgovori sa svakim putnikom.

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018
CIJENA ARNAŽMANA IZNOSI:
1.500,00 $ (USA) 17.04.-24.04.2018.
1.400,00 $ (USA) 17.10.-24.10.2018.
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
„cijena je izražena u američkim dolarima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom tečaju ZABE na dan uplate“

CIJENA JE RAĐENA NA BAZI NAJMANJE 45. PUTNIKA A MAKSIMALAN BROJ JE 55 .PUTNIKA TE JE U CIJENU UKLJUČEN POPUST OD 5% ZA PLAĆANJE NOVČANICAMA.

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018
VAŽNE NAPOMENE:
– Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti.
– Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.
– Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu (Bliski Istok) gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne,
– Smještaj je u dobrim hotelima u dvokrevetnim sobama ili po želji može u trokrevetnim. Ako netko želi jednokrevetnu sobu za sve dane doplata je 390,00 dolara,
– Putovnice i novac potrebno je dobro čuvati i imati uvijek kod sebe,
– Neka vas ne iritira temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti,
– Preporuča se novac za trošenje ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 5,10 ili 20 dolara) zbog varanja na pojedinim mjestima
– U to doba godine vrijeme je gotovo idealno i temperature bi trebale biti oko 25 stupnjeva C (uglavnom ljetna garderoba)
– Kupanje u Mrtvom moru je poseban doživljaj zato treba ponijeti prikladnu odjeću
– Hrana u hotelima je dobra i svaki dan imate veliki izbor (švedski stol) i za doručak i za večeru
– Piće (osim vode) nije uračunato u cijenu
– Voda je u Izraelu pitka i dobre je kvalitete
– Prilikom prijave potrebno je ispuniti formular s Vašim podacima koji su nam potrebni za hotele i osiguranja
– zbog posebnog ugovara s Izraelskom agencijom i njihovim uvjetima vrijede posebni uvijeti putovanja u svezi otkaza sa strane putnika te ono glasi:

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018
POSEBNA NAPOMENA:
kompletni povrat novca u slučaju otkaza možemo Vam vratiti 35 dana prije početka putovanja,
15 dana prije polaska možemo Vam još uvijek vratiti troškove smještaja, ali ne troškove za povratnu avionsku kartu.
zadnjih 7 dana nema povrata novaca,
PREPORUČAMO UPLATU POLICE OTKAZA PUTOVANJA ODMAH KOD UPLATE AKONTACIJE
Svi ostali uvjeti vrijede kao i za sve ostale klasične programe !!!

U CIJENU JE UKLJUČENO:
– povratna avionska karta+ aerodromske pristojbe,
– putno osiguranje putnika,
– hotelski smještaj na bazi polupansiona u hotelima 3 i 4*,
– pet ručkova,
– Stručno vodstvo tijekom cijelog puta – licencirani vodič na Hrvatskom jeziku, sve potrebite ulaznice: Kapela uzašašća, Crkva Oče naš, In Galicantu, Beit Hesada i Sveta Ana, Qumran, Masada sa žičarom, tuševi i svlačionice na Mrtvom moru, Gora Blaženstava, Kafarnaum, taxi za goru Tabor, sva parkirališta za bus, uobičajene napojnice (takse) za vodiča, vozača i hotele i sve ostalo kako je navedeno u programu
NEMA NIKAKVIH DODATNIH PLAĆANJA

Ostala hodočašća pogledajte ovdje

Hodočašće Sveta Zemlja Izrael polazak Zagreba 2018

Šifra: KM81ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post