Hodočašće Svetog Pavla Turska iz Zagreba 2019

Hodočašće Svetog Pavla Turska iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Hodočašće Svetog Pavla Turska iz Zagreba 2019

Hodočašće Svetog Pavla Turska iz Zagreba 2019

ISTANBUL-AYVALIKU-IZMIR-MEANDRA
25.Ožujak- 01. Travanj, 2019.
GARANTIRANI POLAZAK
POLAZAK: ZAGREBA
(avionom, bez lokalnog prijevoza, puni pansion)
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ PRIJEVARA!!

1. dan PONEDJELJAK, 25. 3.

Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let na posebnoj liniji za Antaliju (Vrijeme sastanka i leta bit će javljeno naknadno, kada ga javi aviokompanija).
Presjedanje na let za Istanbul i smještaj u hotelu. Noćenje i večera.

2. dan UTORAK, 26. 3.

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika s razgledavanjem tri monumentalna spomenika kasne Antike. Posjet Plavoj džamiji, jedinstvenoj u svijetu po šest minareta. Razgled Topkapi – palače otomanskih sultana. Za kraj dana uživanje u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji poznatim „začinskim bazarom“. Misa u crkvi sv. Antuna. Večera i noćenje.

3. dan SRIJEDA, 27. 3.

Nakon doručka fascinantna vožnja brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote, uz prekrasne vizure Istanbula. Izlet u Canakkale podsjetit će nas na Homerovu Ilijadu. Doživjet ćete tajanstveno mjesto u koje je Homer smjestio svoju priču o trojanskome ratu. Sve do 19. stoljeća i otkrića njemačkog arheologa Heinricha Schlimanna mislio se da je Troja mitski grad, a mi ćemo sada moći uživati u njegovim vratima, tornjevima i hramovima. Vožnja se nastavlja prema Ayvaliku u kojem imamo večeru i noćenje. Misa prema dogovoru.

4. dan ČETVRTAK, 28. 3.

Nakon doručka vožnja duž obale prema Pergamonu, grad u kojem je izumljen pergament. Razgled Akropole i najstrmijeg antičkog amfiteatra, temelja grada, hrama i ostatke knjižnice, koja je nakon one u Aleksandriji bila najveća u helenističkom razdoblju. Hram boga zdravlja Asklepiona. U nastavku posjet Smirni i misa u katedrali. Posjet mjestu mučeništva sv. Polikarpa. Vožnja prema Kusadasiju preko Izmira. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

5. dan PETAK, 29. 3.

Nakon doručka vožnja u Efez, jedan od najvećih i najzanimljivijih svjetskih arheoloških lokaliteta, važan nama kršćanima posebno po djelovanju apostola Pavla. Artemidin hram spada među sedam svjetskih čuda. Posjet bazilici svetoga Ivana apostola, u kojoj se, prema tradiciji, nalazi i njegov grob. Posjet Marijinoj kući u kojoj je Blažena Djevica Marija, prema tradiciji, proživjela zadnje godine svoga života. Misa. Nastavak puta kroz plodnu dolinu Meandra u unutrašnjost prema Pamukkaleu („Pamučna palača“) poznatom po jedinstvenom kompleksu termalnih izvora, smještenom na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon smještaja u hotelu, prilika za termalnu kupku. Večera i noćenje.

6. dan SUBOTA, 30. 3.

Nakon doručka posjet ostacima raskošnog grada Hierapolisa koji je, prema tradiciji pokrstio apostol Filip koji je ovdje i raspet za vrijeme cara Dioklecijana. Temelji Apolonovog hrama iz 3. st. pr. Kr. Rimski amfiteatar sa svojih 50 stepenastih redova od travertina izgleda čarobno i kraljevski. Vožnja preko predivnog krajolika Taurskog gorja prema Antaliji s usputnim posjetom predionici tepiha gdje ćemo se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha, uz mogućnost kupnje originalnih tepiha. Misa u Hierapolisu. Smještaj i hotelu, večera i noćenje.

7. dan NEDJELJA, 31. 3.

Nakon doručka razgled Antalije, jednog od najljepših gradova turske rivijere. Posjet najvažnijim gradskim znamenitostima. Vrijeme za kupnju suvenira, nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjet vodopadu Karpuzkaldiran. Misa u kapeli sv. Nikole. Večera i noćenje.

8. dan PONEDJELJAK, 1. 4.

Nakon doručka, u skladu s vremenom odlaska koji će odrediti aviokompanija, prijevoz do zrakoplovne luke i put prema Zagrebu.

CIJENA ARNAŽMANA IZNOSI: 5.800, 00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.200,00 kn Rok prijave: 7 dana prije put
Minimalni broj prijavljenih putnika: 60

Cijena uključuje:

-prijevoz avionom direktan let Zagreb-Istanbul-Zagreb
-prijevoz lokalnim turističkim autobusom prema programu putovanja,
-6 punih pansiona u hotelu****,
-ulaznice
-turistička pristojba,
-putno osiguranje,
-stručnog pratitelja tijekom putovanja i sve ostalo kako je navedeno u programu,
-organizacija i vodstvo.

Cijena ne uključuje:

nadoplatu za jednokrevetnu sobu,

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Ostala Hodočašća pogledajte ovdje
Šifra: KM61ST

Hodočašće Svetog Pavla Turska iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post