Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba

Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba
banner Adiona111aa

Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba

Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba

Termin putovanja: 11.01.2019. GARANTIRANI POLAZAK

Program Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci kod poslovnice Tiska u 07:10. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10. Po slijetanju u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu, nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim djelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi).
Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, Cisterni (uz doplatu), Aja Sofija – nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena ( ulaz uz doplatu).
Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II.( uz doplatu ). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica i drviša te foklorni program. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL ( FAKULTATIVNI IZLET- DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA )

Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će Vas naš pratitelj upoznati sa kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada.
Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu, uživanje u turskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 1.390 kn FIRST MINUTE

1.590 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Cijena uključuje:

povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*
transfer od/do zračne luke Ataturk
razglede prema programu
uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu
pratitelja iz Zagreba,
pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

INFORMACIJE O LETU:

TK1054 – Zagreb – 09:10 – ISTANBUL – 13:15
TK1053 – ISTANBUL – 08:00 – Zagreb – 08:15

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23 kg (uključena u cijenu)
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Popusti:

dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
odrasla osoba na pomoćnom ležaju nema popusta

Fakultativni izleti/ulaznice:

-Paket ulaznica za Hagia Sofiu ( + obavezno korištenje slušalica) i Topkapi palaču I Cisternu uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 35 €
-Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 320 kn
-Poludnevni izlet Dolmabache palača, krstarenje Bosporom, posjeta azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom i posjeta Egipatskoj tržnici : 420 kn (minimum prijavljenih putnika 15)

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Vize: Za ulazak u Tursku potrebno je pribaviti vizu.
Od 10. travnja za Tursku je potrebna e-viza (građani Hrvatske više neće biti u mogućnosti izvaditi vizu na graničnim prijelazima). Online vizu moguće je izvaditi na linku https://www.evisa.gov.tr/en/.
Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Minimalan broj putnika: 20

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: MO35ZG

Istanbul putovanje 2019 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post