Lisabon Portugalska tura iz Zagreba 2018

Lisabon Portugalska tura iz Zagreba 2018

Lisabon Portugalska tura iz Zagreba 2018

Termin putovanja: 12.10.-17.10.2018. GARANTIRANI POLAZAK
(LISABON-SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS-BATALHA-FATIMA-COIMBRA-AVEIRO-PORTO)

Program putovanja:
1.dan ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso u 06:00 kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:50. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. Travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. Godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj, te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON
Doručak. Nastavak razgleda grada. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3.dan LISABON- OBIDOS-BATALHA – COIMBRA – PORTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe, te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria sa prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Coimbre, „ studentskog grada „ sa jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290 još i danas jednom od najvažnijih sveučilišta u Europi. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju u pratnji pratitelja putovanja. Prošetati ćemo Ribeirom, najstarijim gradskim dijelom uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4 dan PORTO – FATIMA – AVEIRO – LISABON
Doručak. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. St., crkva Sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D.Luisa
I preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se sa način proizvodnje te na kraju i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira od pluta. Odlazak iz Porta prema Fatimi uz kraće zaustavljanje u Aveiru, pitoresknom gradu na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. God. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Lisabona. Dolazak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Lisabon, prijava u hotel. Slobodna večer u Lisabonu.

5.dan LISABON-ESTORIL-CABO DA ROCA – SINTRA – CASCAIS- LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za vlastite sadržaje ili predlažemo da nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u okolicu Lisabona. Odlazak do šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi, te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo da posjetite jednu od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovitu palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta sa brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Predlažemo navečer odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova sa odličnim cocktailima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan LISABON – ZAGREB
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:00. Dolazak u Zagreb u 15:10 sati.
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

CIJENA ARANŽMANA: 4.290 kn 3.990 kn LAST MINUTE
+ pristojbe zračnih luka

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU
OU 700, Zagreb, 07:50, Lisabon, 10:10

OU 701, Lisabon, 11:00, Zagreb , 15:15

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom prema programu
transfere autobusom prema programu
razgled Lisabona autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča
razgled svih gradova prema programu
smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 1 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
te boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2 € po osobi po noćenju ( plaćanje na licu mjesta )
cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 40 Eur (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji )
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
fakultativne izlete
obroke koji nisu uključeni u cijenu

EVENTUALNE DOPLATE:
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1190 kn

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:
paket ulaznica Lisabon ( St. Jeronimo samostan i klaustar te utvrda St. George ) – 25 eur
odlazak do Palače Pena sa ulaznicom– 20 eur
ulaznica za Oceanarij u Lisabonu – 18 eur
samostan u Batalhi – 8 eur
crkva sv. Franje u Portu – 6 eur
degustacija vina u Portu – 10 eur
večera uz Fado program u Lisabonu – 52eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 500 kn
Nema mogućnosti 1/3 sobe za 3 odraslih!
MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20
PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu)

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Ostala putovanja Europska

Šifra: MO23ZG

Lisabon Portugalska tura iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post