Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

Termin putovanja: 9.11.-12.11.2018. GARANTIRANI POLASCI
zrakoplovom na direktnom letu iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: HOTEL 4*U CENTRU LISABONA!

Program putovanja:

1.dan ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 06:00 na odlaznom terminalu, gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Prijava za let za Lisabon u 07:55. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu.

Nakon toga otići ćemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON

Doručak. Nastavak razgleda grada. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.

Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3.dan LISABON-SINTRA – CABO DA ROCA- CASCAIS –ESTORIL-LISABON

Doručak. Slobodan dan za samostalno otkrivanje Lisabona ili predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta.

Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan LISABON – ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:00. Dolazak u Zagreb u 15:15 sati. Kraj programa.
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

CIJENA ARANŽMANA:

09.11. – 2.390,00 kn POSEBNA PONUDA 2.790,00 kn

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU: za polaske 28.09 i 19.10.

OU 700 – Zagreb – 07:50 – Lisabon – 10:10
OU 701 – Lisabon – 11:00 – Zagreb – 15:15

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU: za polazak 09.11.

OU 700 – Zagreb – 08:10 – Lisabon – 10:25
OU 701 – Lisabon – 11:10 – Zagreb – 15:20

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom prema programu
transfere autobusom zračna luka– hotel – zračna luka
poludnevni razgled grada autobusom i pješice
smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom
stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
organizaciju i pripremu putovanja

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
boravišna pristojba u Lisabonu, 1 eur po osobi i noćenju
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
fakultativne izlete
obroke koji nisu uključeni u cijenu

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:
Paket ulaznica Lisabon ( Samostan i klaustar Sv.Jeronimo i utvrda Sv. Jurja ) – 25 eur
Odlazak do palače Pena sa ulaznicom- 20 Eur
Ulaznica za čuveni Oceanarij u Lisabonu – 18 eur
večera uz Fado program u Lisabonu – 52eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

EVENTUALNE DOPLATE:
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 890 kn*
Doplata za cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca – Estoril – 42 Eur ( potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom )

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit )
Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu)

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: MO23ZG

Lisabon putovanje 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post