Novogodišnje putovanje u Istanbul iz Zagreba

Novogodišnje putovanje u Istanbul iz Zagreba
banner Adiona111aa

Novogodišnje putovanje u Istanbul iz Zagreba

Novogodišnje putovanje u Istanbul iz Zagreba

28.12.2019.-03.01.2020.

1. dan ZAGREB – SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 07:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Zajednička šetnja s pratiteljem gradskim središtem do crkve Aleksandra Nevskog i povijesne jezgre bugarske prijestolnice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan SOFIJA – ISTANBUL

Doručak. Nastavljamo vožnju prema Istanbulu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak javnim prijevozom do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja – Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima.
Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan ISTANBUL

Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađenakao jedinstvena džamija sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije.
Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Odlazak do Aja Sofije, svojevremeno najveće crkve u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana.
oguć fakultativni odlazak na plovidbu brodom. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu). Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Nastavak razgleda grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča. Odlazak do palače Dolmabahče, rezidencije turskih sultana od sredine 19. stoljeća. Prostorije palače bogato su ukrašene zlatom, srebrom, skupocjenim tepisima i svjetiljkama, a posebno je upečatljiva upotreba kristala i stakla u ukrašavanju najljepših prostorija palače.
Fasada palače proteže se uz Bospor u dužini od 500 metara, a parkovi su puni malih jezerca, fontana, ružičnjaka i cvjetnih nasada.(ulaznica uz doplatu). Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do poznatih tržnica. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula.
Slobodno vrijeme za posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 trgovina sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.

5. dan ISTANBUL SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od novogodišnjeg dočeka odlazak s pratiteljem putovanja u posjet poznatom proizvođaču ratluka, baklava, halvi i drugih turskih slastica. Posjet tvornici kože uz mogućnost kupovine kožne odjeće i predmeta. Moguć posjet jednom od shopping centara s bogatim izborom odjeće i obuće po povoljnim cijenama. Slobodno vrijeme za osobne programe,šetnju, ručak, samostalni obilazak skrivenih kutaka turske
metropole. Navečer moguća fakultativna vožnja autobusom Istanbul noću s prijelazom mosta na azijsku stranu uz zaustavljanje na vidikovcu, vožnja kroz četvrt Ortakoy kao i osvijetljeni moderni ali i povijesni Istanbul. Noćenje.

6. dan ISTANBUL – PLOVDIV

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem u večernju šetnju jednim od najstarijiheuropskih gradova. Noćenje.

7. dan PLOVDIV – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.290 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.490 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Plovdivu
 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Sofiji
 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Istanbulu
 Turističkog pratitelja tijekom puta
 Razgledavanja prema programu
 Razgled Istanbula u pratnji gradskog vodiča
 Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 750 kn
• Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje Bravo putovanja) – 150 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni):
• ulaznica za baziliku Cisterna 7,5 EUR
• Vožnja brodom po Bosporu: 25 EUR (uplata na licu mjesta)
• Turska večera uz folklorni program: 45 EUR (uplata na licu mjesta)
• Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Plavoj
džamiji s gradskim vodičem ): 45 EUR (uplata na licu mjesta)
• Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 12 EUR (uplata na licu mjesta)
• Ulaznica za palaču Dolmabahče: 20 EUR (uplata na licu mjesta)
• karta javnog prijevoza u Istanbulu:2,70 turskih lira (informativna cijena)
• večernja vožnja Istabulska noć na 2 kontinenta s gradskim vodičem: 25 EUR ( uplata na licu mjesta)
• Putno osiguranje

Napomena: za fakultativne sadržaje potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika. Razgledi se obavljaju
pješice i javnim prijevozom.
Popusti: Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije.
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj.
Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice https://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Organizatora. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Organizacije, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link
Ostala Adventska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: BO77ZG

Novogodišnje putovanje u Istanbul iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti