Passau – Regensburg 26.-29.05.16.

Passau – Regensburg 26.-29.05.16.

Passau – Regensburg 26.-29.05.16.

Passau – Regensburg – Salzburg – Austrijska jezera

26.05.-29.05.2016.
Autobusni polasci iz Pule, Pazina i Rijeke

First minute cijena 1.890 kn (vrijedi za prijave i uplate do 01.04.16.)
Redovna cijena 1.990 kn

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta PLODINE u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke i dalje kroz Austriju do Salzburga. Razgled Mozartovog grada pješice uz pratnju našeg vodiča: palača Mirabell – rezidencija gradonačelnika, Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart (fakultativni posjet) groblje Sv.Sebastijana s grobnicom obitelji Mozart, crkva sv.Petra – najstarija u gradu, katakombe sv.Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche remek djelo Fischera von Erlacha, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. Nakon slobodnog vremena nastavljamo vožnju do Passaua, jednog od najljepših njemačkih gradova. Po dolasku, smještaj u hotel s 4* nakon čega slijedi šetnja do nedalekog centra grada bogatog restoranima i pivnicama… Slobodno vrijeme za večeru i povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN
Nakon doručka krećemo na razgled grada tijekom kojeg ćemo moći uživati u atraktivnoj kulturno-arhitektonskoj baštini grada smještenog na tri rijeke, Dunavu, Innu i Ilzu: Residenzplatz s katedralom Sv. Stjepana i Wittelsbach fontanom, Crkve Sv. Pavla i Sv. Mihovila, Höllgasse – ulica umjetnosti, gradska vijećnica, Muzej modern umjetnosti, Dreiflusseck – ušće Inna i Ilza u Dunav, tvrđava Veste Oberhaus iz 13. stoljeća, nekadašnje biskupsko sjedište i centar obrane grada. Slobodno vrijeme za individualne programe i ručak. U popodnevnim satima odlazimo na fakultativni izlet autobusom u jedan od najljepših malih baroknih gradića Austrije, obližnji Schaerding, smješten na vrlo slikovitom položaju na rijeci Inn poznat i kao termalno lječilište. Šetnja do dva barokna gradska trga sa živo obojenim povijesnim baroknim palačama. Slobodno vrijeme za večeru nakon čega se vraćamo u hotel u Passau. Noćenje.

3. DAN
Nakon doručka odlazimo do Regensburga koji se smatra najljepšim srednjovjekovnim gradom Njemačke, na rijekama Regen i Dunav. Razgled stare gradske jezgre: katedrala sv. Petra, stara kapela, stara gradska vijećnica, Fischmarkt, rimska vrata Porta Praetoria, kameni most Steinerne brücke. Slobodno vrijeme za kupovinu u staroj gradskoj jezgri, ili za ručak u nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata. U popodnevnim satima odlazimo nizvodno do Walhalle, grandioznog neoklasicističkog hrama koji je sagradio Ludwig I bavarski posvećen važnim ličnostima iz Germanske povijesti predstavljenim na 65 komemorativnih ploča i 130 bista. Povratak u Passau u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN
Doručak. Napuštamo Passau i vozimo se prema području Salzkammerguta i prekrasnim alpskim jezerima Traunsee, Attersee i Mondsee. Posjet gradiću Gmunden poznatom po dvorcima i keramici: Rathausplatz s gradskom vijećnicom i keramičkim zvonima, barokna crkva Pfarrkirche, Marktplatz… Nakon slobodnog vremena za šetnju nastavljamo vožnju prema carskom gradu Bad Ischlu, ljetnoj rezidenciji Franje Josipa gdje je objavljen početak 1. svjetskog rata. Šetnja otmjenim gradskim središtem do Zaunera jedne od najljepših i najpoznatijih slastičarnica Austrije. Slobodno vrijeme za ručak, kolač i kavu. Fakultativni posjet Kaiservilli gdje je car provodio svoj ljetni odmor od 1854. do 1914. godine. Krećemo prema hrvatskoj gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

First minute cijena vrijedi do 1.4.16. ili do popunjenja mjesta predviđenih akcijom.
Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu s 4* na bazi 3 noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgledi Passaua, Regensburga i Salzburga uz pratnju vodiča, posjet Gmundenu i Bad Ischlu, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, ulaznice za Kaiservillu u Bad Ischlu € 14,00;
ulaznice za hram Walhalla kod Regensburga € 5,00;
Izlet u Schärding € 5,00
DOPLATE:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 750,00 kn;
Putno zdravstveno osiguranje ili osiguranje otkaza putovanja
.

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš telefon

Ukupan broj osoba (obavezno)

Odraslih
Djeca

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti