Portugalska tura Nova Godina 2019 iz Zagreba

Portugalska tura Nova Godina 2019 iz Zagreba

Portugalska tura Nova Godina 2019 iz Zagreba

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba!
5 dana/4 noćenja
Porto – Coimbra – Batalha – Fátima – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Lisabon
Datum putovanja: 29.12.2018. – 2.1.2019.

VRIJEDNOST VIŠE:
Uključeni razgledi Porta, Coimbre, Lisabona i Nacionalne palače u Sintri s ovlaštenim lokalnim vodičima, ulaznice u Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, Sveučilište u Coimbri, samostan u Batalhi, Nacionalnu palaču u Sintri i proba vina u Portu!

1. dan, 29.12.2018.: ZAGREB – PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 8:00 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi – Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala – raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) – Palača Burze (ulaznica uključena) – Trg Liberdade – most Dom Luis – toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan, 30.12.2018.: PORTO – COIMBRA – BATALHA – FÁTIMA
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu uz pratnju službenog lokalnog vodiča: romanička katedrala – samostan Santa Cruz – sveučilište u Coimbri (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Nastavak vožnje do gradića Batalhe, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu, s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (uključena ulaznica). Nastavak putovanja do Fátime. Trinaestog svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe i otada je Fátima uz Lourdes postala najposjećenije marijansko svetište Europe. Odlazak do svetišta. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, 31.12.2018.: FÁTIMA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – LISABON
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu preko lisabonske rivijere. Prva postaja na izletu ujutro je gradić Sintra na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po bujnom zelenilu i raskošnim palačama. Voljeli su ju portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, a u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Obilazak uključuje Nacionalnu palaču – nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju (uključena ulaznica) s ovlaštenim lokalnim vodičem te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa, koji je nekoć bio ribarsko mjesto, ali je u 19. st. postao i omiljena rezidencija portugalskog plemstva. Povratak preko Estorila – nekada poznatog po stazi za Formulu 1 i velikoj kockarnici koja još uvijek privlači slavne i bogate. Dolazak u hotel i smještaj u poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na ulicama i trgovima gradskog središta (organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

4. dan, 1.1.2019.: LISABON
SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Poslije kasnijeg doručka odlazak na razgled grada autobusom i pješice s voditeljem putovanja i službenim lokalnim vodičem: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees – Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada – Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima – četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5. dan, 2.1.2019.: LISABON – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 18:30 sati. Dolazak u Zagreb u 22:40 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.880 kn
Zrakoplovne pristojbe (890 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn
POMOĆNI KREVET ZA TREĆU OSOBU: NA UPIT!
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb – Porto i Lisabon – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Portu, 1 noćenje u Fátimi i 2 noćenja u Lisabonu, uslugu voditelja putovanja, transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada, transfer do zračne luke u Lisabonu, visokoturistički autobus tijekom cijele ture, sve razglede i izlete prema programu, službene vodiče u Portu, Coimbri, Batalhi, Lisabonu i za Nacionalnu palaču u Sintri, ulaznicu za dominikanski samostan u Batalhi, Nacionalnu palaču u Sintri, Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, Sveučilište u Coimbri, probu vina u Portu, boravišnu pristojbu, te troškove organizacije i prodaje
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENE:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Putovanje Portugalska tura 2018 Split Zagreb
Ostala putovanja Europska

Šifra:AT43ZG

Portugalska tura Nova Godina 2019 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post