Uskrs tura Portugal iz Zagreba 2019

Portugalska tura Uskrs iz Zagreba 2019
banner Adiona111aa

Portugalska tura Uskrs iz Zagreba 2019

Portugalska tura Uskrs iz Zagreba 2019

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba!
5 dana/4 noćenja
Lisabon – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Fátima – Coimbra – Porto – Batalha – Obidos
Datum putovanja:
17.-21.4.2019.
VRIJEDNOST VIŠE:
Uključeni razgledi Porta, Coimbre, Lisabona i samostana u Batalhi s ovlaštenim lokalnim vodičima, ulaznice u Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, knjižnicu Sveučilišta u Coimbri, samostan u Batalhi i proba vina u Portu!

1. dan, 17.4.2019.: ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines za Lisabon u 12:10 sati. Po slijetanju u Lisabon ukrcaj u autobus i odlazak na razgled grada autobusom i pješice s voditeljem putovanja i službenim lokalnim vodičem: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees – Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada – Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima – četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

2. dan, 18.4.2019.: LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – LISABON

Doručak. Danas ćemo se upoznati sa slikovitim gradićima u okolici Lisabona. Prva postaja na izletu ujutro je gradić Sintra na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po bujnom zelenilu i raskošnim palačama. Voljeli su ju portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, a u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne, jarko obojane palače Pena, smještene iznad gradića. Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „Sedam čuda Portugala“ kao i na popis UNESCO- a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa, koji je nekoć bio ribarsko mjesto, ali je u 19. st. postao i omiljena rezidencija portugalskog plemstva. Povratak preko Estorila – nekada poznatog po stazi za Formulu 1 i velikoj kockarnici koja još uvijek privlači slavne i bogate. Slobodan ostatak dana za osobne programe. Moguć odlazak na večeru uz fado (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

3. dan, 19.4.: LISABON – BATALHA – COIMBRA – PORTO

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje na sjever Portugala, prema Portu. Prije dolaska do Coimbre posjetit ćemo poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu, s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (uključena ulaznica). Nastavak putovanja prema Portu vodi nas preko Coimbre, grada u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu uz pratnju službenog lokalnog vodiča: romanička katedrala – samostan Santa Cruz – sveučilište u Coimbri (uključena ulaznica u knjižnicu). Nastavak putovanja prema Portu. Po dolasku smještaj u hotel, noćenje.

4. dan, 20.4.2019.: PORTO

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi – Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala – raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) – Palača Burze (ulaznica uključena) – Trg Liberdade – most Dom Luis – toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada slobodan ostatak dana za vlastite programe i aktivnosti
prema izboru. Noćenje.

5. dan, 21.4.2019..: PORTO – FÁTIMA – OBIDOS – LISABON
SRETAN USKRS!

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje nazad prema Lisabonu. U povratku prema Lisabonu prva postaja bit će nam jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu, glasovitu Fátimu. Trinaestog svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe i otada je Fátima uz Lourdes postala najposjećenije marijansko svetište Europe. Odlazak do svetišta, kraće slobodno vrijeme. Vožnja prema Lisabonu vodi nas preko prekrasnog gradića Obidosa, nekoć vjenčanog poklona portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Preporučujemo da u Obidosu probate poznati lokalni specijalitet, gingu (žinža) – liker koji se pije u čašicama od čokolade koje se po ispijanju likera pojedu! Poslije razgleda vožnja prema Lisabonu i transfer u zračnu luku. Let za Zagreb predviđen je u 19:50 sati. Dolazak u Zagreb u 23:55 sati.

Cijene Portugalska tura Uskrs iz Zagreba 2019:

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 5.480 kn / 5.680 kn
(Zrakoplovne pristojbe 890 kn uključene u cijenu aranžmana)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
POMOĆNI KREVET ZA TREĆU OSOBU: NA UPIT!
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 2 noćenja u Lisabonu i 2 noćenja u Portu, uslugu voditelja putovanja, transfer od zračne luke u Lisabonu s uključenim razgledom grada (vanjski razgledi), transfer do zračne luke u Lisabonu, turistički autobus tijekom cijele ture, sve razglede i izlete prema programu, službene vodiče u Portu, Coimbri, Batalhi i Lisabonu, ulaznicu za dominikanski samostan u Batalhi, Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, Sveučilište u Coimbri, probu vina u Portu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, boravišnu pristojbu u Lisabonu i Portu u iznosu 1 € u Lisabonu i 2 € u Portu po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta), karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.
INFORMATIVNE CIJENE FAKULTATIVNIH ULAZNICA I SADRŽAJA (prema stanju u siječnju 2019. g.): Pena palača u Sintri 14 €/12,5 djeca; večera uz fado cca. 50 €

NAPOMENE:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. U programu putovanja gdje nije izričito spomenut ulaz, razgledi su vanjski. Vezani letovi na charter putovanjima nisu mogući.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 50

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Uskršnja putovanja pogledajte ovdje
Slike preuzete s Pixabay.com
Šifra: AT73ZG

Portugalska tura Uskrs iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:
Datum polaska:

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post