Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split

Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split

Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split
Temperamentna pokrajina na jugu Španjolske – Andaluzija se diči svojim prekrasnim gradovima: Granada, Sevilla i Cordoba. Vrijedi zastati u Gibraltaru ili kušati šeri u Jerez de la Fronteri. Osladite se bikovim repom ili odličnim pršutom, uživajte u plesu i strastvenoj flemenco glazbi. Okrunit ćemo ovo putovanje posjetom kraljevskim Madridom. Nadodati nezaboravni Toledom i Escorial. Ovo putovanje jednostavno oduševljava!

Odredište: Madrid – Andaluzija – Španjolska
Trajanje: 8 dana
Prijevoz: avion & avion
Termin:
07.04.2018.

Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split
1) subota SPLIT – GRANADA
Sastanak putnika za putovanje u Andaluziju iz Splita u zračnoj luci Split u 12:45 sati. Upoznajete vodiča putovanja, predaja putne torbe, sigurnosne i granične formalnosti. Let za Granadu: Split-Barcelona 1410/1620 Barcelona-Granada 2030/2200. Slijedi vožnja do hotela, smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) nedjelja GRANADA
Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo mističnu i prelijepu Granadu. Smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se sjedinila s Rio Genil. Veličanstvena palača Nasrida, Alhambra, vjerojatno je razlog zašto žitelji grada vrlo ozbiljno i tiho kazuju: „Quien no ha vista Granada, no ha vista nada“ ili „Onaj koji nije vidio Granadu, nije vidio ništa“. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Potom se spuštamo do središta grada (10 min pješice), pokraj Katedrale i Kraljevske kapele (grobovi Fernanda i Isabelle). Slobodno vrijeme za uživanje u andaluzijskim specijalitetima u nekom gradskom restoranu, šetnju gradom, posjet nekoj od gradskih kavana tijekom slobodnog popodneva. Povratak u hotel. Navečer fakultativno, Zabra – temperamentna glazba koja je izvorište čuvenog flamenca. Noćenje.

3) ponedjeljak GRANADA – GIBRALTAR – JEREZ D.F. – SEVILLA
Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vožnja autocestom do Gibraltara. Britanski teritorij okružen nepreglednim prostranstvima Španjolske! Visoka stijena koja se strmo obrušava u more označava kraj Sredozemnog mora i početak Atlantika. Sa svojom „sestrom“ u nasuprotnoj Africi (planina Abyla) nosila je u Antici naziv Herkulovi stupovi! Ovo je mjesto začudih dijalekata (npr. „Llanito“ je mješavina Španjolskog i Engleskog), bescarinske zone (brojni dućani) i stanište Makaki majmuna. Obilazak mini-busevima: pored zaustavljanja na vidikovcu s kojeg „puca“ pogled prema Africi, uspinjemo se uz uske ceste do špilje svetog Mihovila – jedne od 143 pećine koje se ovdje nalaze. Slobodno vrijeme u središtu za shopping, šetnju i ručak. Nastavljamo putovanje oko 15 sati kako bismo oko 16 sati posjetili Jerez de la Frontera. Središte je vinogorja koje proizvodi poznati šeri. U središtu grada ćemo obići staru Katedralu i crkvu sv. Jakova, samostan BDM, Alcazar, Vijećnicu i nekoliko trgova. Nastavljamo putovanje za obližnju Sevillu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4) utorak SEVILLA
Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Obilazimo najveći grad u Andaluziji – Sevillu. S više od 700 tisuća stanovnika za mnoge je „prijestolnica“ Andaluzije. Jedan od najtoplijih dijelova Europe, mjesto je na kojem čovjek prepoznaje vrući duh juga Španjolske: flamenco, korida, ukusna hrana i prekrasna maorska i kršćanska arhitektura! Obilazak grada u pratnji vodiča: Reales Alcazar, Katedrala Santa Maria de la Sede, toranj La Giralda, arena La Maestranza – kultno mjesto koride, Torre del Oro, Barrio Santa Cruz, Samostan La Cartuja, Crkva Milosrđa, … Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti, ručak, šetnju i uživanje u atmosferi grada. Povratak u hotel. Navečer fakultativno Flamenco show. Noćenje.

5) srijeda SEVILLA – CORDOBA – MADRID
Doručak. Naše putovanje Andaluzija iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotelskih soba. Kraća vožnja do Cordobe. Putovanje u Andaluziju bilo bi nepotpuno bez obilaska nepregledne, drevne i mistične La Mezquite. U glavnom gradu nekadašnjeg Kordovskog kalifata, koji je u 10. stoljeću bio možda i najveći grad na svijetu, obilazak u pratnji lokalnog vodiča: La Mezquita, Židovska četvrt – La Juderia, ostaci rimskog hrama, tržnica (Souk), Sinagoga, Puerta del Romano … Slobodno vrijeme u gradskoj jezgri – uske kalete, slikovite kuće, trgovine, suvenirnice i restorani, obilje zanimljivih detalja na svakoj fasadi. Uživajte u ukusnoj hrani i opuštenoj atmosferi grada. Poslijepodne odlazimo do željezničke stanice i vlakom putujemo za Madrid. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

6) četvrtak MADRID
Doručak. Naše putovanje u Madrid i Andaluziju danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Jutarnja šetnja gradom: Paseo del Prado, jedna od značajnijih avenija u gradu s mnogim poznatim muzejima, poput muzeja Prado u kojem se nalaze djela Velasqueza i Goye; Puerta del Sol, na ovom središnjem trgu se tradicionalno održavaju dočeci Nove godine na otvorenom; Plaza Mayor, najelegantniji gradski trg; Plaza de Oriente, na kojem se nalazi Palacio Real, odnosno Kraljevska palača s pripadajućim Campo del Moro i Jardines Sabatini, Gran Vía, najvažnija shopping ulica u gradu oko koje se nalaze i mnogobrojne kinoteke i restorani. Popodne obilazimo Museo Nacional del Prado, najveću zbirku umjetnina u Španjolskoj i jedan od najpoznatijih muzeja svijeta. Slobodna večer. Noćenje.

7) petak TOLEDO – ESCORIAL
Doručak. Slobodan dan u Madridu za individualne programe ili fakultativni izlet Toledo & Escorial. Polazak do živopisnog gradića Toleda koji je ujedno i proglašen nacionalnim spomenikom. Razgledavanje povijesne jezgre: spektakularna Katedrala s djelima El Greca, Goye i Van Dycka; most sv. Martina na rijeci Tajo; Arco de la Sangre, kameni slavoluk iz Don Quijotea; Alcazar, utvrda na brdu iznad Toleda; crkva sv. Tome iz 14. st. u kojoj se nalazi El Grecov Sprovod grofa Orgaza; Židovska četvrt. U 13 sati polazak za Escorial kraljevski samostan – dvorac kralja Filipa II. Escorial je tlocrtna „rešetka“, s prekrasnom kraljevskom kapelom, sobama koje više nalikuju samostanskim nego sobama kraljevske palače, a ovdje je i kripta s grobovima poznatih španjolskih vladara. Povratak u Madrid. Noćenje.

8) subota MADRID – SPLIT
Naše putovanje Madrid Andaluzija privodimo kraju. Rani jutarnji transfer do zračne luke. Predaja prtljage, sigurnosne i granične formalnosti. Let Madrid-Barcelona 0700/0815 i let Barcelon-Split 1125/1330. Naše putovanje u Andaluziju iz Splita završava!

Cijena Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split:
6.990,00 kn (cijena s popustom)
7.480,00 kn (redovna cijena)
Cijene ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Napomene za Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split:
(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora zadržava pravo korekcije cijene
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Cijena Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split UKLJUČUJE:
Let zrakoplovom Split – Granada / Madrid – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, prijevoz brzim vlakom na relaciji Coroba-Madrid, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom (2 noći Granada, 2 noći Sevilla, 3 noći Madrid), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split NE UKLJUČUJE:
Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja Andaluziju iznose 1.290,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.950,00 kn), osobne troškove, fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 270,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Ostala Euorpska putovanja

Putovanje Andaluzija 2018 polazak Split

Šifra: EX35ST

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post