Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018

Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018

Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018

MÁLAGA – GRANADA – CÓRDOBA – MADRID – TOLEDO – SEVILLA
Putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba
8 dana/7 noćenja
Datumi putovanja:
28.8.-4.9., 4.-11.9., 25.9.-2.10. i 2.-9.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČENE ULAZNICE U ALHAMBRU U GRANADI,
MEZQUITU U CÓRDOBI, KATEDRALU U SEVILLI, KATEDRALU, CRKVU SV. TOME I SINAGOGU U TOLEDU, PANORAMSKI RAZGLED MÁLAGE!

1. dan: ZAGREB – MÁLAGA – ANTEQUERA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i polijetanje posebnog zrakoplova u kasnim prijepodnevnim satima za Málagu. Po dolasku u Málagu i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus i putovanje prema Antequeri. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ANTEQUERA – GRANADA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Granadi, gradu smještenom ispod veličanstvenih snježnih vrhunaca Sierra Nevade i gradu-simbolu ujedinjenja Španjolske nakon Rekonkviste. Po dolasku u Granadu odlazak u obilazak najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla – prekrasne Alhambre, najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

3. dan: GRANADA – CÓRDOBA
Doručak. Odlazak iz hotela. Slijedi putovanje prema Córdobi, “daleko i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Vožnja kroz područje najvećih maslinika Španjolske uz zaustavljanje na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Po dolasku u Córdobu razgled grada: šetnja starim gradom do džamije – Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO- ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Po dolasku razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt – Calleja de las flores – džamija/katedrala La Mezquita (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i slobodno poslijepodne. Noćenje.

4. dan: CÓRDOBA – MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje iz Andaluzije preko Castille La Manche prema španjolskoj prijestolnici. Dolazak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i odlazak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja u upoznavanje s gradom. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Predlažemo odlazak u jedan od slavnih madridskih muzeja kao što su Muzej Reine Sofije u kojem se nalazi glasovita Picassova Guernica, izniman Thyssen muzej s rasponom djela od Caravaggia do Lichtensteina i najpoznatijeg među svima, glasovitog Prada. Noćenje.

5. dan: MADRID
Doručak. Panoramski razgled grada u pratnji službenog gradskog vodiča: Kio Puerta ili “Vrata Europe” – Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija – stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colón, Kolumbov trg – fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba – Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica – Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” – Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja – Retiro, glasoviti gradski park – Atocha, prometno gradsko čvorište – Puerta de Alcalá – Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska navečer s voditeljem putovanja na flamenco predstavu. Noćenje.

6. dan: MADRID – TOLEDO – SEVILLA
Doručak. Putovanje prema srcu Kastilje, gradu Toledu. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca (uključena ulaznica) – Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Sevilli. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: SEVILLA
Doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji službenog gradskog vodiča: Park Marije Lujze – Plaza España – Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči) – katedrala (najveća gotička crkva na svijetu s poznatim zvonikom Giralda, uključena ulaznica) – Torre del Oro – kraljevski Alcázar. Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm – Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru. Noćenje.

8. dan: SEVILLA – MÁLAGA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i odlazak prema Málagi. Panoramska vožnja gradom na Costi del Sol, gradu koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, a koji je nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. dobio novi život. Poslije panoramskog razgleda odlazak u zračnu luku. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 7.490 kn / 7.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE UKLJUČENE U CIJENU!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Málaga- Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Antequeri, 1 noćenje u Granadi, 1 noćenje u Córdobi, 2 noćenja u Madridu i 2 noćenja u Sevilli, prijevoz autobusom na turi, asistenciju službenih gradskih vodiča u Granadi, Córdobi, Madridu, Toledu i Sevilli, ulaznice za Alhambru, džamiju/katedralu u Córdobi, katedralu, sinagogu i crkvu sv. Tome u Toledu, katedralu u Sevilli, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Napomene za Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala putovanja za novu godinu pogledajte ovdje
Šifra: AT55ZG

Putovanje Andaluzija Madrid iz Zagreba 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post