Putovanje u Atenu i Santorini 2018 iz Zagreba

Putovanje u Atenu i Santorini

Putovanje u Atenu i Santorini 2018 iz Zagreba

Zrakoplovom iz Zagreba
7 dana/6 noćenja
Datum putovanja:
27.10.-2.11.2018.

1. dan: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah!

3. dan: ATENA – SANTORINI
Rani transfer u luku Pireja (breakfast box uračunat umjesto doručka). Polazak katamarana iz Pireja u 7 sati, dolazak na otok nešto prije podneva. Transfer do Kamarija i slobodno poslijepodne za odmor i uživanje na najromantičnijem od svih otoka. Otok koji nazivaju istinskim čudom, burne vulkanske prošlosti, Santorini je jedan od najpopularnijih grčkih otoka uopće i na glasu kao otok za ljubav i ljubavnike zbog brojnih romantičnih slika i pejzaža koje pruža. Noćenje.

4. dan: SANTORINI: izlet FIRA i OIA
Doručak. Poslije doručka i slobodnog jutra, u podne krećemo prema Firi. Glavni grad Santorinija, Fira (ili Thira), nastala na 300 m visokoj strmoj stijeni iznad zaljeva, gradić je bijelih kućica s plavim vratima i prozorima i uskih uličica s kavanama, restoranima i trgovinama, te pruža bezbroj fotografskih motiva i divnih pogleda od kojih je najpoznatija panorama na poznatu kalderu. Potom ćemo otići do najvišeg vrha otoka na planini Profitias Ilias. Posjetit ćemo Megalochori selo, jedno od najljepših sela na otoku i poznatu Crvenu plažu. Osim Crvene plaže, vidjet ćemo i plažu Perivolos, glasovitu crnu plažu, najdužu i najpoznatiju na otoku. U nastavku dana posjet jednoj od brojnih vinarija na otoku i degustirati otočko vino. Poslije degustacije odlazimo u mjesto Oia, gradić koji nadahnjuje svojih izgledom, u cijelom svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama. Povratak u ranim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: SANTORINI – ATENA
Doručak. Slobodno jutro za posljednju šetnju na otoku. Odlazak prema luci u kasne jutarnje sate i ukrcaj na katamaran. Plovidba u trajanju od otprilike 5 dati, dolazak u luku Pireja očekivan oko 17:30 sati. Organizirani transfer prema hotelu i slobodna večer u Ateni. Noćenje.

6. dan: ATENA – FAKULTATIVNI IZLET NA PELOPONEZ: KORINTSKI KANAL, EPIDAUR, NAFPLION I MIKENA
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu (doplata za izlet prilikom prijave aranžmana). Preko Korintskog kanala (stanka za fotografiranje) vozimo se kroz maslinike i vinograde do starogrčke Mikene okružene ciklopskim zidinama i do Epidaura, poznatog po izvanredno akustičnom antičkom kazalištu. Epidaur je imao svetište posvećeno Apolonovom sinu Asklepiju, bogu liječništva, u čije su svetište stizali bolesnici po izlječenje. Razgled Mikene, osnivačem koje se smatra grčki junak Perzej, i Epidaura s lokalnim vodičem (ulaznice uključene). Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

7. dan: ATENA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. U kasnim jutarnjim satima polazak iz hotela prema aerodromu. Put nas vodi prema glasovitom rtu Sounionu gdje ćemo posjetiti poznati Posejdonov hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poznat po svojoj veličanstvenoj lokaciji, Cap Sounion nezaobilazna je točka pri posjetu Atene. Transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 5.790 kn / 5.990 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI
KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn
SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA (PELOPONEZ): 540 kn (uključene ulaznice za arheološka nalazišta Epidaur i Mikenu – minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, šest noćenja u hotelima 3* u Ateni i Kamariju na otoku Santoriniju u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom (breakfast box 3. dan programa): 4 noćenja u Ateni i 2 noćenja u Kamariju, voditelja putovanja, transfer iz zračne luke u Ateni do hotela, razgled Atene uz službenog gradskog vodiča, transfer u/iz luke Pireja, brodski prijevoz Pirej- Santorini-Pirej, transfer iz hotela do aerodroma u Ateni s posjetom rtu Sounion, izlet Fira i Oia na otoku Santoriniju s posjetom vinariji i pratnjom stručnog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, pristojbe u zračnim lukama, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u veljači 2018. g., podložne promjeni): Akropola 20 €, Muzej Akropole 5 €, Nac. arheološki muzej 7 €; ulaznica u Posejdonov hram 8 €;

NAPOMENE:
Fakultativni izlet Argolida doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju izleta 20 je prijavljenih putnika. Izleti uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja putovanja obveznu asistenciju grčkog lokalnog vodiča, te ulaznice na arheološka nalazišta Mikene i Epidaura. Na Cap Sounionu ulaznica se doplaćuje. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni. MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Ostala putovanja Europska
Šifra: AT43ZG

Putovanje u Atenu i Santorini 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post