Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba

5 dana autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!
Nica – Monaco – Monte Carlo – Port Grimaud – St. Tropez – Cannes – St. Paul du Vence – Eze – Menton
Datumi putovanja:
4.-8.4., 30.5.-3.6., 21.-25.6. i 19.-23.9.2018.

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba
1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 6:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Nicu u ranim večernjim satima i smještaj u hotel; mogućnost odlaska u večernju šetnju gradom na polascima gdje je hotel u gradu.

2. dan: AZURNA OBALA – EZE – MONACO I MONTE CARLO – NICA – AZURNA OBALA
Doručak. Odlazak prema kneževini Monaco s usputnim stajanjem u mjestašcu Eze gdje ćemo posjetiti tvornicu parfema Fragonard uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Po dolasku u kneževinu odlazak na stijenu gdje se smjestio Monaco i šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do katedrale sv. Nikole i kneževe palače. Slobodno vrijeme na stijeni tijekom kojeg će sigurno mnogi biti zainteresirani posjetiti slavni muzej u kojem je Jacques Cousteau bio dugogodišnji ravnatelj, a potom se spuštamo i odlazimo u Monte Carlo (slavni trg s kockarnicom i hotelima uz mogućnost okušavanja sreće u kockarnici!). Slobodno vrijeme za uživanje u ozračju luksuza Monte Carla. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Nici po glasovitoj cesti Moyenne Corniche, odlazak u razgled stare jezgre Nice pješice: Cours Saléya, tržnica cvijeća – katedrala sv. Reparate – palača Lascaris – slavno šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Slobodno vrijeme za uživanje u čarobnoj Nici, gradu sunca, umjetnosti i odlične gastronomije. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: NICA – ST. TROPEZ – PORT GRIMAUD – NICA
Doručak. Dan započinjemo odlaskom na zapad rivijere prema mitskom St. Tropezu, najmondenijem mjestu uz Monte Carlo na Azurnoj obali, nazvanom prema svecu iz talijanske Pise: mit o St. Tropezu, nekoć ribarskom mjestašcu, stvoren je pedesetih godina prošlog stoljeća kad je na plažama tog gradića mlada Brigitte Bardot zasjala u filmu „I Bog stvori ženu“. U njemu je poslije kupila i vilu, a danas je St. Tropez poznat kao najluksuznija luka za jahte na Mediteranu. Preporučujemo odlazak na vožnju brodićem u zaljev St. Tropeza oko rta s najluksuznijim vilama mnogih slavnih koji tu imaju svoju rezidenciju. Šetnja njegovim starim gradom gdje se ističe citadela iz 17.st. i živopisna luka. Slobodno vrijeme u St. Tropezu za kavu, ručak ili kupovinu suvenira. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo obližnji Port Grimaud, čarobno seoce na moru u zaljevu St. Tropeza koje smatraju najljepšim „vodenim“ selom u Francuskoj. Njegov splet kanala, mostića, ribarskih kućica obojanih u pastelne bolje čine posjet Port Grimaud neponovljivim iskustvom. Svakako preporučujemo vožnju njegovim kanalima i uličicama napravljenim početkom 60-ih godina u projektu arhitekta Spoerryja koji je odlučio močvarno područje pretvoriti u „provansalsku Veneciju“. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: AZURNA OBALA: CANNES I ST. PAUL DU VENCE
Doručak. Danas istražujemo regiju oko Cannesa, festivalskog grada, grada luksuza, slavnih i bogatih. Naselje osnovano još za drevnih Ligura, priča o Cannesu počela je u 19.st., ali novo značenje dobila s osnivanjem filmskog festivala u predvečerje 2. svjetskog rata kad je prvi put trebao otvoriti svoja vrata filmskim radnicima, ali Hitlerov napad na Poljsku spriječio je da se filmaši prvi put prošeću po crvenom tepihu. Poslije rata, od 1946. Cannes svake godine u svibnju postaje središte svima u 7. umjetnosti, ali i mnogima drugima jer njegovo ozračje glamoura privlači jet-set cijeloga svijeta. Po dolasku šetnja do starog grada na uzvisini iznad luke te slobodno vrijeme za šetnju po slavnoj Croisette, fotografiranje ispred Festivalske palače, ručak, itd. U poslijepodnevnim satima odlazak u jedno od najljepših sela u Francuskoj, umjetničku koloniju Saint- Paul-de- Vence. Nazivaju ga i najljepšim selom Provanse, mjesto inspiracije brojnih slikara i književnika, desetljećima meka i utočište slavnih francuskih umjetnika; mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neki su se tu i vjenčali: slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Slobodno vrijeme za uživanje u dražesnom St. Paulu i pogledu na predivan krajolik oko njega. Povratak u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: MENTON – KARLOVAC/RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Na povratku posjetit ćemo ljetovalište Menton uz samu talijansku granicu, nekadašnje prebivalište poznatih umjetnika i jedno od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „Promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. Menton je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Odlazak iz Mentona u kasnim jutarnjim satima. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
Polasci 4.4., 30.5. i 19.9.: FM 2.090 kn / 2.290 kn
Polazak 21.6.: FM 2.190 kn / 2.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10%

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* na području Azurne obale u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom, sve razglede i izlete prema programu, boravišnu pristojbu, te troškove organizacije i prodaje

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba
INFORMATIVNE CIJENE:
Oceanografski muzej u Monacu od 14 – 16 € (ovisno o dobu godine), Muzej Marca Chagalla 9 €, brodić u St. Tropezu cca. 15 €

NAPOMENA:
Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda – ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala putovanja Europska
Šifra: AT89ZG

Putovanje Azurna obala 5 dana 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post