Putovanje Bajkoviti Sjever Islanda 2018 iz Zagreba

Putovanje Bajkoviti Sjever Islanda 2018 iz Zagreba

Putovanje Bajkoviti Sjever Islanda 2018 iz Zagreba

Posjetite zemlju gdje se ledenjaci i vulkani još uvijek bore za prevlast, krajolike obilježene gejzirima, lavom i vodopadima, gdje je svaki pogled na zaljeve i fjordove prava poslastica za ljubitelje prirode i fotografije. Dopustite da vas iznenadi simpatičnost Reykjavika, okupajte se u jednom od stotinu kupališta s geotermalnom toplom vodom na otvorenom, uživajte nekoliko dana u prirodi kao preslikanoj iz Tolkinove trilogije „Gospodar prstenova“. Island je sve to i mnogo više, u isto vrijeme surov i veličanstven, otok koji zarobljen između Atlantika i Sjevernog mora ostavlja bez daha!
Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane
4 dana/3 noćenja
Datum putovanja: 18.-21.5.2018.

1.dan:ZAGREB-LJUBLJANA- KEFLAVIK-REYKJAVIK- BORGARFJORDUR-GLAUMBAER- AKUREYRI
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer (uz doplatu) do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice koju ćemo panoramski obići. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Poslije panoramskog obilaska Reykjavika putovanje na sjever, u Akureyri. Putem ćemo obići Borgarfjordur, čija je raskošna priroda i bogata kultura zaslužna za nastanak mnogih saga. Obići ćete Reykholt, mjesto bogate prošlosti, vidjet ćete slapove Hraunfossar, mnoštvo malih izvora koji se kaskadno prelijevaju preko bazaltnih stuba i posjetiti Skagafjordur gdje ćete razgledati muzej u Glaumbaeru. Prošetat ćete seoskim imanjem iz 19.st., razgledati kućice sagrađene od treseta, tipične za Island i zanimljivu kućicu Vidimyri iz 1834.g. Po dolasku u Akureyri razgled grada u kojem se čini da vrijeme teče sporije. Živahni Akureyri najveći je grad sjevernog Islanda i nalazi se na kraju 60 km dugog Eyjafjordur fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan:AKUREYRI – „BAJKOVITA ZEMLJA“: GODAFOSS – JEZERO MYVATN – DIMMUBORGIR – SKUTUSTADIR – NAMASKARD/KRAFLA – MYVATN NATURE BATH – AKUREYRI
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo doplatu cjelodnevnog izleta na jedno od najpoznatijih islandskih lokaliteta, područje jezera Myvatn. Najprije ćete se zaustaviti kod slapova Godafoss, u prijevodu „Vodopad bogova“, koji zahvaljujući svojoj širini i vodenoj masi spada među najimpresivnije slapove na Islandu. Dan ćemo provesti razgledajući i upoznavajući prirodne ljepote i posebnosti područja oko jezera Myvatn, danas zaštićenog kao rezervat prirode. „Jezero muha“, 30 km istočno od Godafossa, nasula je lava prije više tisuća godina. Dugačko je 37 km, ali duboko svega nekoliko metara i napaja se vodom iz toplih izvora. Nigdje drugdje na sjeveru otoka ne postoji takva raznolikost flore i faune. Myvatn se zbog svojeg položaja smatra jednim od najspektakularnijih islandskih krajolika. Obići ćemo Dimmuborgir, fantastične tvorevine s malim špiljama i lukovima, kao iz bajke. Nakon razgleda pseudokratera Skutustadir razgledat ćete geotermalno područje Namaskard u blizini Krafle, poznate po brojnim vulkanskim erupcijama između 1975.-1984. Vrhunac dana bit će osvježavajuće kupanje u geotermalnoj vodi prirodnog kupališta Myvatn*. Povratak u Akureyri. Noćenje.

*prirodno kupalište Myvatn manji je i ne tako slikovit, noviji geotermalni kompleks u usporedbi sa znamenitom Plavom lagunom i stoga je manje turistički istaknut i posjećen. Imenuju ga „Mala Plava laguna“.

3.dan: AKUREYRI – „SJEVERNA AVANTURA”: HUSAVIK – TJÖRNES – ASBYRGI – AKUREYRI
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Sjeverna avantura“. Vožnja do očaravajućeg ribarskog gradića, Husavika. Husavik, središte ribolova i prerade ribe, postao je turistički poznat kao središte za promatranje kitova, pa ćemo i mi, bude li vrijeme dopuštalo, otploviti na more kako bismo vidjeli kitove (u slučaju da odlazak na more neće biti moguć, posjetit ćemo uz doplatu za ulaznicu iznimno zanimljiv Muzej kitova). Iz Husavika ćemo nastaviti prema čudesnom, geološki iznimno zanimljivom poluotoku Tjörnes pa prema sutjeski Asbyrgi u obliku potkove. Priča kaže da je sutjeska dobila oblik kad je Odinov konj Sleipnir tamo ostavio otisak stopala. Povratak u Akureyri. Noćenje.

4.dan: AKUREYRI–KEFLAVIK–LJUBLJANA-ZAGREB
Doručak. Nakon doručka, bude li moguće, slobodno vrijeme za posljednju šetnju gradom i kupovinu suvenira. Prijevoz do zračne luke u Keflaviku kroz čarobne islandske krajolike. Let u Ljubljanu u večernjim satima. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u kasnim satima. Transfer autobusom (uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 7.490 kn/ 7.740 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 2.550 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!
Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 890 kn
DOPLATA ZA TRANSFER ZAGREB – LJUBLJANA – ZAGREB: 350 kn
DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana):
Cjelodnevni izlet „Bajkovita zemlja“ s kupanjem u Myvatnu: 760 kn / djeca 350 kn
Cjelodnevni izlet „Sjeverna avantura”: 530 kn / djeca 360 kn

NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 35 osoba (izleti su organizirani u suradnji s Kompasom Ljubljana i izleti su skupni, a cijene su izračunate na osnovu minimuma od 35 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba).

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom iz Ljubljane, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, panoramski razgled Reykjavika po dolasku, uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku* i troškove organizacije putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, autobusni transfer Zagreb –Ljubljana – Zagreb, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
*NAPOMENA: U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od 35, vođenje putovanja će biti na slovenskom jeziku.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Ostala putovanja za novu godinu pogledajte ovdje
Šifra: AT55ZG

Putovanje Bajkoviti Sjever Islanda 2018 iz Zagreba

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post