h1>Putovanje Barcelona Katalonski Gradići 2018

Putovanje Barcelona Katalonski Gradići 2018

Putovanje Barcelona Katalonski Gradići 2018

6 dana/5 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba
Datum putovanja:
26.4.-1.5.2018.
VRIJEDNOST VIŠE:
Uključena ulaznica u Park Güell!

1. dan: ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 374 u 15:20 sati. Dolazak u Barcelonu u 17:30 sati. Transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice u šetnju središtem Barcelone, katalonske prijestolnice poznate i pod nadimkom “grad grofova”. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo večernju šetnju Ramblom, ulicom za koju je Lorca tvrdio da “ne bi smjela imati kraj”, šarolikom, bučnom i živopisnom mjestu koje najbolje opisuje duh Barcelone, grada koji zna raditi, ali i zabavljati se. Noćenje.

2. dan: BARCELONA
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice s voditeljem putovanja: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja – Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar – Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala – Plaza Cataluña, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – šetnja gotičkom četvrti do katedrale (razgled izvana). Slobodno vrijeme za osobne programe. Za preporuku je posjet poznatom Pomorskom muzeju, smještenom na mjestu jednog od najstarijih europskih brodogradilišta, a koji sadrži bogate izloške iz pomorske povijesti Španjolske. Slavni kraljevski katolički par, Izabela i Fernando, upravo je u Barceloni dočekao Kolumba nakon prvog od nekoliko njegovih putovanja „prema Indijama“. U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu «magične fontane», čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espańa. Moguć fakultativni posjet El Poble Espanyol, nekadašnjem paviljonu sa svjetske izložbe 1929. god., gdje se na 49 000 m² može vidjeti cjelokupna arhitektura Španjolske, s ukupno 117 umanjenih građevina. Noćenje.

3. dan: BARCELONA: fakultativno izlet na Montserrat
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (uključeno u cijenu aranžmana). Mogućnost odlaska na izlet na Montserrat, najsvetiju planinu Katalonije i jedno od najvećih hodočasničkih mjesta Španjolske, gdje se štuje Crna Bogorodica La Moreneta (prijava prilikom kupovine aranžmana). Ovo nezaboravno i osebujno benediktinsko svetište smješteno je na gotovo 1000 metara visine, u nadnaravnom stjenovitom pejzažu koje je tijekom svoje burne povijesti često puta služilo i kao utočište. Povratak u kasnim satima. Za one koji ostaju u gradu: Barcelona je poznata i kao grad s iznimnom ponudom vrhunskih muzeja. Preporučujemo individualan posjet Picassovom muzeju, smještenom u jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica u Barceloni ili pak fondaciji Joana Miróa, koja se nalazi na Montjüicu, olimpijskom brdu. Oba muzeja sadrže hvalevrijedne zbirke umjetnina i izložaka. Slobodno poslijepodne. Navečer moguć fakultativni odlazak na flamenco predstavu (plaćanje voditelju na licu mjesta, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Noćenje.

4. dan: BARCELONA: fakultativno izlet Sjeverna Katalonija – FIGUERES, BESALÚ I GIRONA
Doručak. Danas preporučujemo izlet sjeverno od Barcelone, do grada Salvadora Dalija Figueresa i gradića Besalú i Girona (prijava prilikom kupovine aranžmana). Najprije ćemo posjetiti Figueres koji je svjetski poznat kao rodni grad velikog nadrealističkog slikara Dalija, ali i po Dalijevom muzeju koji je drugi najposjećeniji muzej u Španjolskoj uopće. Obilazak muzeja po dolasku (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon Figueresa uputit ćemo se do gradića Besalú, proglašenog 1966.g. kao mjesto od iznimne umjetničke i povijesne važnosti. Izvrstan primjer tipičnog srednjovjekovnog grada, Besalu je pravi mali dragulj. Poznat i kao grad jedinstvenog židovskog nasljeđa u Kataloniji, Besalu je nezaobilazna točka u posjetu Kataloniji. Slobodno vrijeme. Nastavak izleta posjetom Gironi, najvećem gradu sjevera Katalonije. Sa svojim srednjovjekovnim zidinama, odlično očuvanom židovskom četvrti i krasnom katedralom, Girona je dovoljno osebujna da je u njoj sniman i serijal „Igre prijestolja“. Šetnja Gironom i slobodno vrijeme. Povratak u Barcelonu. Noćenje.

5. dan: BARCELONA: fakultativno izlet Južna Katalonija – TARRAGONA I SITGES
Doručak. Danas preporučujemo izlet južno od Barcelone, do gradova Tarragone i Sitgesa. Tarragona je, bogata rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem, kao i rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegatno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, te završava na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili jelo. U nastavku dana posjet poznatom ljetovalištu kraj Barcelone, Sitgesu. Sitges je poznat pod imenom „španjolski St. Tropez“, mjesto popularno po karnevalu i filmskom festivalu, omiljeno ljetovalište i mjesto burnog noćnog života. Poslije šetnje Sitgesom i uživanja na plaži povratak u 35 km udaljenu Barcelonu. Slobodna večer. Noćenje.

6. dan: BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Posjet živopisnoj ulici La Rambla gdje se nalazi čuvena tržnica Boquería, prvi podaci o toj glasovitoj tržnici datiraju još iz 1217.g. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare barcelonske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Posjetite Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni barcelonski ZOO, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let zrakoplovom na liniji OU 375 za Zagreb u 18:40 sati. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.790 kn / 3.990 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!
Doplata za poludnevni izlet Montjuic: 240 kn
Doplata za cjelodnevni izlet Sjeverna Katalonija: 320 kn
Doplata za cjelodnevni izlet Južna Katalonija: 320 kn
*Za realizaciju izleta potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika.
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Barcelona- Zagreb, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3/4* u Barceloni u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Barceloni, ulaznicu u park Guell, razglede prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu u iznosu od 1,21 po osobi po noćenje (plaćanje na recepciji hotela), putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA I ULAZNICA (prema stanju u srpnju 2017. g., podložne promjeni):
Park Guell 8 €, Museu Picasso 11 €, Fondació Miro 12 €, El Poble Espanyol 13 €, Museo FC Barcelona (Camp Nou Experience) 25 €, Sagrada Familia 15 €, akvarij odrasli 20 € (djeca 5-10 godina 15 €); karta javnog gradskog prijevoza 2,15 € – karnet za 10 vožnji 9,95 €

NAPOMENE za Putovanje Barcelona Katalonski Gradići 2018:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: AT99ZG

Putovanje Barcelona Katalonski Gradići 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post