Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018
POLAZAK: 16.03.-18.03.2018. Posjetite Milano, grad poznat kao prijestolnica talijanske mode, no to je grad koji će Vas oduševiti svojom kulturom… Oduševite se biserom Lombardije – Bergamom i prošetajte gradom zaljubljenih, Veronom… Polasci iz Splita, Šibenika, Zadra!

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018
1. DAN: SPLIT – BERGAMO
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, u 00.45. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema ITALIJI. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju preko Trsta, sve do BERGAMA, grada čije će Vas impresivno kulturno povijesno nasljeđe ostaviti bez teksta. Specifičnost Bergama ogleda se u činjenici da se sastoji od dva grada. CITTA BASSA, donji, noviji i moderniji, koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba, te gornji, stari grad – CITTA ALTA, dio grada koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama.. Po dolasku, odlazak uspinjačom (nadoplata na licu mjesta) na GORNJI GRAD, i zajednička šetnja uz pratitelja putovanja: glavni TRG PIAZZA VECCHIA kojim dominira PALLAZO DELLA RAGIONE, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika iz Accademie Carrara. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik, odnosno IL CAMPANONE, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja šetnja trgom Piazza Vecchia će nas odvesti do manjeg trga – PIAZZETTA DEL DUOMO, dohovnog centra Bergama, kojeg okružuju KATEDRALA, BAZILIKA SVETE MARIJE VELIKE, KRSTIONICA i CAPELLA COLLEONI. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ne propustite posjetiti Vineria Cozzi, restoran koji je još od 1848. godine omiljeno mjesto sastanka lokalaca. Nalazi se u glavnoj ulici Via Colleoni na broju 22, i nudi širok dijapazon vina i tradicionalnih jela među kojima dominira bergamski specijalitet casoncelli alla bergamasca, koji je zapravo jedna vrsta raviola… Okupljanje grupe i povratak prema autobusu. Vožnja do 40-ak km udaljenog Milana. Prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN: MILANO
Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak javnim gradskim prijevozom u razgled bisera LOMBARDIJE – MILANA. Po dolasku u središte grada, zajednička šetnja i razgled gradskog središta kojeg ćemo započeti šetnjom od utvrde CASTELO SFORZESCO, koja sadrži brojne umjetničke kolekcije i izložbe. Najpoznatiji od aktualnih muzeja je Pinacoteca del Castello Sforzesco, čije bogata kolekcija uključuje ''Pietà Rondanini'', posljednju skulpturu Michelangela; ''Madonna Trivulzio'' Andree Mantegne i rukopis ''Codex Trivulzianus'' Leonarda da Vincija. Dalje će nas šetnja dovesti do KATEDRALE (DUOMO), najznačajnijeg primjera gotičke arhitekture i veličinom četvrte na svijetu. U katedrali se nalazi najveća svjetska zbirka mramornih kipova, dok se na vrhu šiljastog tornja ističe nadaleko vidljiva zlatna statua Svete Marije, lokalno poznata pod nazivom Madunina (mala Madonna), jedan od simbola grada. Šetnjom dolazimo do galerije VITTORIO EMANUELE II, jednog od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju te do slavne operne kuće SCALA. Na lijevo od Scale, ulicom Giuseppe Verdia doći ćemo do četvrti BRERA u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i "art shop-ova", ali i PINACOTECA DI BRERA, glavnu galeriju umjetnosti u gradu. Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za kavu, ručak ili obilazak grada. Milano je prava gastronomska meka sa svojim konobama, dizajnerskim restoranima i barovima duž kanala. Naša preporuka je da kušate neke od specijaliteta: teleće kotlete (costolette Milanese) i milanski rižoto sa šafranom i da se počastite espressom u kafiću Zucca’s, dekoriranom mozaicima, smještenom na PIAZZI DUOMO.. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

3. DAN: MILANO – VERONA
Nakon doručka, okupljanje grupe i vožnja do grada zaljubljenih, VERONE. Po dolasku, slijedi razgled i šetnja s pratiteljem putovanja PIAZZA ERBE – ARENA – PIAZZA DEI SIGNORI – JULIJINA KUĆA, gdje se nalazi možda najpoznatiji balkon na svijetu, ispod kojeg je ROMEO šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Ispred kuće se nalazi spomenik JULIJI, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, ručak, obilazak slikovitih gradskih uličica… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja autobusom kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018
POLAZAK: 16.03.-18.03.2017.
FIRST MINUTE: 1250,00kn
CIJENA PO OSOBI: 1320,00 kn
*First minute cijena vrijedi za rezervacije 45 dana do polaska.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije na navedenoj relaciji, licenciranog pratitelja, 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Milanu u dvokrevetnim sobama, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije, prodaje i realizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE: karte javnog prijevoza, boravišna pristojba u hotelu, doplatu za uspinjaču u Bergamu, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

OBAVEZNE NADOPLATE:
– boravišna pristojba: 1,5 € / osoba / noć
– uspinjača u Bergamu: 3,5 € / osoba
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Organizatora
**preporuka putno osiguranje

NAPOMENE Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ''Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu'' kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018
Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Bergamo Milano Verona iz Splita 2018

Šifra: ST75ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post