Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

POLAZAK: 13.12.-16.12.2018. Upoznajte čarobnu Budimpeštu, Kraljicu Dunava i posjetite adventski sajam… Obiđite slikovite gradiće na obali jezera Balaton, posjetite poznate vinske podrume, uživajte u mađarskoj gastronomiji i degustirajte neodoljivi marcipan! Polasci iz Splita, Šibenika, Zadra…

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

0. DAN: SPLIT (13.12.)

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici u 23.00h. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 23.30h. Ugodna noćna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, prema Mađarskoj… NAPOMENA: Mogući polasci iz Šibenika i Zadra (uz prethodnu prijavu u Agenciji).

1. DAN: KESZTHELY – SZIGLIGET – BUDIMPEŠTA (14.12.)

Dolazak u KESZTHELY, grad smješten na obali JEZERA BALATON. Grad je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Mađarskoj, posebno popularan među domaćom populacijom upravo zbog svog položaja na Balatonu, ali i zbog mnogih kulturnih i povijesnih atrakcija od kojih se posebno ističe veliki DVORAC FESTETIC, za čiju je igradnju zaslužna ugledna obitelje Festetic hrvatskih korijena. Po dolasku, odlazak u razgled dvorca, u pratnji vodiča.

Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i vožnja autobusom uz obalu jezera Balaton do SZIGLIGETA, gdje ćemo posjetiti vinski podrum Esterhazy Pince (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta). Degustacija četiri vrste vina uz prezentaciju i mogućnost kupovine vina. Nakon obilaska podruma, okupljanje grupe i odlazak prema BUDIMPEŠTI. Dolazak u hotel. Mogućnost odlaska u panoramsku vožnju brodom po Dunavu uz čašu pjenušca (min 20 prijavljenih putnika). Noćenje.

2. DAN: BUDIMPEŠTA (15.12.)

Doručak. Odlazak u razgled grada, u pratnji vodiča, autobusom i pješice. Otići ćemo na BUDIM gdje se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji ali i najljepši je LANČANI MOST preko kojeg se spuštamo u PEŠTU odnosno na peštansku stranu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade PARLAMENTA s oko 700 prozora – BAZILIKE SV. STJEPANA – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA – AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM – gradski park tj. Varosliget…

Odlazak do najviše točke Budimpešte – brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi CITADELA, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na BUDIM, PEŠTU i DUNAV … Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY. Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u adventskom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: BUDIMPEŠTA – SZENTENDRE – SPLIT (16.12.)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema 20 km udaljenom baroknom gradiću SZENTENDRE, koji je sa svojim šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima zasigurno najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Početkom 20. stoljeća donešena je odluka da bude proglašen “GRADOM UMJETNOSTI”. Tad su brojne stare kuće otkupljene i umjetnici sui h počeli koristiti za svoje potrebe, tako da je danas ovaj grad najgušća naseobina umjetnika u Mađarskoj. Brojni u njemu žive ili imaju atelje, a trenutačno je 150 najpoznatijih mađarskih likovnih umjetnika naseljeno upravo na ovom području. Po dolasku kraći razgled i slobodno vrijeme za kavu I kupnju suvenira. Prepuni dojmova, okupiti ćemo se i lagano oprostiti od Mađarske i krenuti prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, očekivani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.

POLAZAK: 13.12.-16.12.2018.

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018
FIRST MINUTE: 1 199,00 kn
CIJENA: 1 300,00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
* NAPOMENA: First minute cijena vrijedi za prijave i uplate pristigle 30 dana prije polaska na putovanje! Moguće obročne uplate.

CIJENA UKLJUČUJE:

2 noćenja u Budimpešti u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja sa doručkom, lokalnog vodiča u Budimpešti, licenciranog turističkog pratitelja, prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom na navedenim lokacijama, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za dvorac Festetics, Vinske podrume i izložbu Fride Kahlo, putno osiguranje, vožnju brodom po Dunavu, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

FAKULTATIVNE DOPLATE:

– Ulaznica za dvorac Festetics: (doplata na licu mjesta, prijava u agenciji, uz min 20 prijavljenih): 8,50 € / osoba
– Vožnja brodom po Dunavu uz čašu šampanjca (doplata na licu mjesta, prijava u agenciji, uz min 20 prijavljenih): 13,00 € / osoba

NAPOMENE za Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise “Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Organizatora
** preporuka putno osiguranje!

Ostala Adventska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: ST63ST

Putovanje Budimpešta za Advent iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post