Putovanje Bukurešt iz Zagreba 2018

Putovanje Bukurešt iz Zagreba 2018

Putovanje Bukurešt iz Zagreba 2018

Zrakoplovom iz Zagreba

Posjetite neotkriveni dragulj Europe, grad elegancije i bogate povijesti, dinamičan i pun zabave. Široki bulevari, prekrasne Art Nouveau palače, boemski kafići, neobični muzeji, zelene oaze parkova, sve to i puno više otkrijte u gradu koji nikad ne odmara.

Datumi putovanja:
22.-25.6., 24.-27.8. i 5.-8.10.2018.

1.dan:ZAGREB–BUKUREŠT
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Bukurešt na liniji OU316 u 8:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 11:30 sati. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski i pješački razgled glavnog i najvećeg grada Rumunjske uz pratnju lokalnog vodiča, kojem tepaju da je „Pariz istoka” zbog raskošnih zgrada u stilu Belle Époque i širokih bulevara u centru grada. Prema legendi, Bukurešt je osnovao pastir Bucur na obalama rijeke Dâmbovite, čije ime na rumunjskom znači “zadovoljstvo” i koje je preuzeto kao ime grada. Posjećujemo Palaču parlamenta (ulaznica uključena), drugu najveću administrativnu zgradu na svijetu nakon Pentagona, sagrađenu na poseban zahtjev rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, koja pokriva površinu od 330.000 metara kvadratnih i ima preko 3000 prostorija. Tijekom panoramske vožnje gradom imat ćete priliku vidjeti sve važne atrakcije; trg Unirii koji je jedan od najvećih trgova Bukurešta i važno prometno sjecište – Piaţa Universităţii (Sveučilišni trg) – gotovo 25 m visok Slavoluk pobjede s čijeg se vrha možete diviti prekrasnom pogledu na grad – Trg pobjede – Avenija pobjede, najstarija ulica Bukurešta koja se razvila u jednu od najprestižnijih modnih ulica grada – Trg revolucije, koji je stekao svjetsku slavu kad su TV postaje diljem svijeta emitirale posljednji govor Nicolaea Ceausescua 1989. godine s balkona stožera bivše Komunističke partije. Razgled nastavljamo šetnjom po Starom gradu: crkva Stavropoleos – neoklasicistička zgrada Nacionalne banke – povijesni muzej – zgrada Starog suda Curtea Veche, sagrađena u 15. st. od strane poznatog tiranina Vlada Tepeša – muzej Starog suda – crkva Starog suda, koja se smatra najstarijom u Bukureštu. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira te istraživanje živopisne Lipscani četvrti prepune antiknih trgovina, boemskih kafića i barova te povoljnih restorana. Transfer do hotela. Noćenje.

2.dan:BUKUREŠT/FAKULTATIVNO IZLET TRANSILVANIJA
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana) u najpoznatije dvorce Rumunjske. Najprije ćemo se uputiti prema mjestu Sinaja, takozvanom „biseru Južnih Karpata“, koji svoje ime duguje biblijskoj planini Sinaj. Posjećujemo raskošni neorenesansni dvorac Peleš u blizini, izgrađen krajem 19. stoljeća kao ljetna rezidencija kralja Karla I. Dvorac je izgrađen od drveta, kamena, cigle i mramora, a u njemu se nalazi više od 160 soba i 30 kupaonica. Iako je većinom građen u stilu njemačke renesanse, na njemu se nalaze i brojni elementi koji pripadaju talijanskoj renesansi, gotici i baroku. Dvorac je okružen sa sedam terasa koje su bogato ukrašene raznim kipovima, prelijepim fontanama i ukrasnim mramornim vazama. Nastavljamo prema Branu i misterioznom Drakulinom dvorcu, smještenom u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, koji je s oko pola milijuna turista godišnje najveća atrakcija južne Rumunjske. Sagrađen u 14. stoljeću za obranu od otomanske invazije, dvorac je kasnije služio kao granična kontrolna točka između povijesnih kneževina Transilvanije i Vlaške, da bi u 15. st. u njemu bio zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Tepeš, poznatiji kao grof Drakula. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

3.dan:BUKUREŠT/FAKULTATIVNO IZLET PALAČA MOGOŞOAIA I SAMOSTAN SNAGOV
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana) u palaču Mogoşoaia, udaljenu svega 15-ak kilometara od Bukurešta. Prekrasnu palaču sagradio je krajem 17. stoljeća princ Constantin Brancoveanu u jedinstvenom Brancovenesc stilu, koji je mješavina tradicionalne rumunjske arhitekture s elementima baroka i orijentalnog stila te nosi ime udovice rumunjskog plemića Mogoşa, vlasnika zemlje na kojem je palača sagrađena. Posjećujemo unutrašnjost i prekrasan vrt koji je okružuje. Put nastavljamo prema samostanu Snagov, pravoslavnom manastiru koji datira iz 14. stoljeća, a smješten je na otočiću na jezeru nedaleko od Bukurešta. Samostan je popularan zbog legende da je u crkvi pokopan Vlad Tepeš III., knez od Vlaške, inspiracija za svjetski poznati književni lik grofa Drakule. Povratak u Bukurešt u ranim popodnevnim satima i slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo odlazak u Primaverii palaču, privatnu rezidenciju u elitnoj četvrti izgrađenu 1965. godine za komunističkog diktatora Nicolae Ceausescua, njegovu suprugu i djecu, a od pada komunizma korištena je kao mjesto u kojem su odsjedale delegacije iz inozemstva. Palača ima i pripadajuće zemljište od 14 hektara, ukupno 80 soba ukrašenih svilenim tapetama, drvenim oblogama i slikama koje su potpisali poznati rumunjski slikari, kupaonicu sa zlatnim slavinama kao i druge sadržaje kao što su bazen, solarij, saunu i kino. Noćenje.

4.DAN:BUKUREŠT–ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer prema zračnoj luci Otopeni. Let za Zagreb na liniji OU317 u 12:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 13:15 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 2.690 kn/ 2.790 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 760 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

DOPLATE ZA IZLETE po osobi, isključivo prilikom rezervacije aranžmana:
– cjelodnevni izlet u Transilvaniju (realizacija za minimum od 15 putnika): 530 kn (uključuje autobusni transfer, ulaznice za dvorce Peleš i Bran te pratnju lokalnog vodiča)
– poludnevni izlet palača Mogoşoaia i samostan Snagov (realizacija za minimum od 15 putnika): 250 kn (uključuje autobusni transfer, ulaznice za palaču i samostan te pratnju lokalnog vodiča)

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Bukurešt – Zagreb, smještaj u hotelu 4* u Bukureštu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, uslugu voditelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Bukureštu, poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog gradskog vodiča, ulaznicu u Parlament te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, dodatne izlete, karte javnog prijevoza, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA: (prema stanju u studenom 2017. g., cijene su informativne i podložne promjeni):
Muzejsko selo (Muzeul Satului)- odrasli 15 lei/umirovljenici 8 lei/studenti i djeca 4 lei, Nacionalni muzej umjetnosti (Kraljevska palača)- odrasli 15 lei, Cotroceni palača- odrasli 50 lei/studenti i djeca 25 lei, Grigore Antipa prirodoslovni muzej- odrasli 20 lei/umirovljenici 10 lei/djeca i studenti 5 lei

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Bukureštu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Bukurešt iz Zagreba 2018

Šifra: AT75ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post