Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018

Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018

Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018

4 dana autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!
Datumi putovanja: 28.4.-1.5., 31.5.-3.6., 5.-8.10. i 1.-4.11.

1.dan: ZAGREB – MANTOVA – OKOLICA LA SPEZIE
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 6:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 08:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz sjevernu Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Po dolasku u Mantovu, gradu poznatom po slavnom acettu balsamicu, šetnja centrom. UNESCO je Mantovu na popis zaštićene svjetske baštine stavio 2008. godine, zbog čudesne arhitektonske i umjetničke ostavštine plemićke obitelji Gonzaga, koja je vladala Mantovom četiri stoljeća. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak putovanja te smještaj u hotel na području La Spezie. Noćenje.

2.dan: OKOLICA LA SPEZIA – CINQUE TERRE – OKOLICA LA SPEZIE
Doručak. Nakon doručka vožnja do obližnje La Spezie, pristaništa u Ligurskom primorju, otkuda nastavljamo vlakom u cjelodnevni posjet nacionalnom parku Cinque Terre (uplata pri rezervaciji aranžmana). Zbog ljepote krajolika stavljen je na popis svjetske baštine UNESCO-a, dok njegovi slikoviti gradići priljubljeni uz stijene i okruženi zelenilom i morem privlače mnogobrojne posjetitelje. Svaki od gradića raznobojnih fasada romantičan je i zanimljiv na svoj način; najjužniji Riomaggiore prvi put spomenut u 13. st., Manarola na strmim stijenama iznad ribarske luke, Corniglia smještena na visokom rtu iznad mora, živopisna Vernazza sa svoja dva tornja te Monterosso al Mare s lijepom pješčanom plažom. Pristup automobilima i autobusima je ograničen te se između gradića posjetitelji voze regionalnim vlakom ili brodovima. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: FAKULTATIVNI IZLET ELBA
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet na Elbu (uplata pri rezervaciji aranžmana), biser u nacionalnom parku toskanskog arhipelaga, destinacija kojoj je turizam glavni izvor prihoda. Ovo je otok na koji je Napoleon Bonaparte bio protjeran i na kojem je proveo 10 mjeseci egzila, otok na kojem se živi tisućama godina i kojem stanovnici tepaju da je „osmi kontinent svijeta“. Otočni pejzaž, prepun mediteranskog grmlja, s jedne strane diči se zlatnim plažama s čistim morem, a s druge gustim šumama bogatim divljim životinjama. Upoznat ćemo Portoferraio, glavno i najveće mjesto na otoku gdje dvije vile, vila dei Mulini, danas Napoleonov muzej, i San Martino, svjedoče o tome koliko mu je zapravo bio "težak" boravak na otoku. Iako je Napoleon bio prognan na otok kao zatvorenik, zapravo je bio njegov vladar te je proveo nekoliko gospodarskih i društvenih reformi kako bi poboljšao kvalitetu života otočana. Posjetit ćemo i istočnu obalu otoka i slikoviti gradić Porto Azzurro, gdje je španjolski je kralj Filip II. dao izgraditi dvije tvrđave. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: RAPALLO – PORTOFINO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak do Rapalla, smještenom na Rivijeri Levante, koji svojim šljunčanim plažama i dvorcem iz 16. stoljeća smještenim iznad mora nudi posjetiteljima jedno posebno, nostalgično ozračje. Nastavak putovanja do još jednog od bisera ligurske rivijere, Portofinu (uplata pri rezervaciji aranžmana). Ovo prekrasno morsko odmaralište s luksuznom, mediteranskom osobnošću, jedno je od onih mjesta koje vole umjetnici, poznate ličnosti i pisci koji su ga oduševljeno opisivali. "Piazzetta", sjedište međunarodnog jet- seta, simbol je Portofina, dok je luka, s karakterističnim, živopisnim kućama, ikona njihove pomorske tradicije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak za Hrvatsku, dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 1.440 kn / 1.540 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
Doplata za jednokrevetnu sobu na datumu 1.11.: 430 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu na ostalim datumima: 280 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Paket ulaznica s izletom na Elbu (uključuje ulaznicu za Cinque terre i željeznicu, izlet na Elbu i izlet brodićem u Portofino): 530 kn

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* na području La Spezie/ Viareggia u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, izet na Elbu, ulaznicu u nacionalni park Cinque terre, izlet brodićem u Portofino, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENA za Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018: Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Ostala putovanja Europska

Šifra: AT89ZG

Putovanje Cinque Terre Elba Ligurska obala 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post