Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba

LJUPKI GRADIĆI BRITANSKOG JUGA
8 dana autobusom iz Zagreba
Datumi putovanja:
24.4.-1.5., 14.-21.8. i 2.-9.10.2018.
VRIJEDNOST VIŠE: večere u Walesu, ulaznice za katedralu u Gloucesteru, crkvu Krista
Kralja u Oxfordu, utvrdu/dvorac u Cardiffu i Rimske terme u Bathu

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba
1. dan: ZAGREB – BONN/KÖLN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506, u 4:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz potrebna i propisana stajanja putem. Smještaj u hotel na području između Bonna i Kölna, noćenje.

2. dan: BONN/KÖLN – CALAIS/DUNKIRK – CANTERBURY – LONDON
Doručak. Odjava i odlazak iz hotela i nastavak putovanja prema Engleskoj kroz Belgiju i Francusku, prema Calaisu odnosno Dunkirku (točno vrijeme i mjesto polaska u završnoj obavijesti!). Ukrcaj na brod i prelazak kanala La Manche. Po dolasku na englesko tlo nastavak putovanja prema Londonu, koji nas vodi preko Canterburyja, u pokrajini Kent, grada smještenog na rijeci Stour i prije svega poznatom po svojoj katedrali. Canterbury je sjedište nadbiskupa od Canterburyja, vjerskog lidera Anglikanske crkve, a katedrala jedna od najstarijih vjerskih građevina u Engleskoj, godine 1988. stavljena je na popis zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Posjet katedrali (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak putovanja do glavnog grada te smještaj u hotel na širem području Londona u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan: LONDON – OXFORD – NEWPORT
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newportu vodi nas preko Oxforda, starog sveučilišnog grada i pojma za britansku učenost, grada bogate obrazovne tradicije i ujedno bogatog znamenitostima, smještenog na obalama rijeka Cherwell i Temze – njegovo je sveučilište spomenuto prvi put u 12. stoljeću što ga čini jednim od najstarijih u svijetu. Približavajući se gradu izdaleka ćete uočiti tornjeve na poznatoj katedrali Krista Kralja koju ćemo po dolasku posjetiti (ulaznica uključena). Poslije posjeta katedrali prošetat ćemo Carfaxom, središtem ovog lijepog grada. Radcliffe Camera, Ashmolean muzej, most Hertford poznatiji kao „Most uzdaha“, kazalište Sheldonian, 36 koledža i još mnogo znamenitosti čini ovaj grad nezaobilaznom točkom u posjetu Velikoj Britaniji. Na kraju predlažemo opuštajuću šetnju kroz krasan botanički vrt i njegove staklenike. Nastavak putovanja prema Newportu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: NEWPORT – GLOUCESTER – STRATFORD-UPON- AVON – BOURTON-ON- THE-WATER – BIBURY – NEWPORT
Doručak. Današnji dan odvest će nas u neke od najšarmantnijih mjestašca u regiji Cotswolds, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i i romantičnim selima. Prvo ćemo posjetiti glasovitu katedralu u Gloucesteru, gradu kojeg su osnovali Rimljani 97. g.n.e. Katedrala je iz 11. stoljeća, kombinacija romaničkog i gotičkog stila i u njoj je pokopan jedan od engleskih kraljeva, Edward II. iz obitelji Plantagenet. Potom nas putovanje vodi u Stratford na rijeci Avon, jednom od najposjećenijih engleskih gradova – rodno mjesto Williama Shakespearea. Grad s nešto više od 20000 stanovnika bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih kuća iz shakespeareova doba. Posjet jezgri grada i slobodno vrijeme za ručak i šetnju. U nastavku dana posjetit ćemo dva prekrasna sela, Bourton-on- the-Water i Bibury, uvrštenih na listu najljepših sela u Cotswoldsu. Prošetat ćemo uz njihove predivne kamene kuće, u idiličnim krajobrazima koji nude pregršt mogućnosti za divne fotografije. Dolazak u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

5. dan: NEWPORT – CAERPHILLY CASTLE – MERTHYR MAWR – CARDIFF – NEWPORT
Doručak. Danas ćemo u prvom dijelu dana posjetiti utvrdu iz mašte, Caerphilly Castle (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Jedna od najprešućivanijih atrakcija u Velikoj Britaniji, spektakularna tvrđava iz 13. stoljeća osvaja svojom slikovitošću i dočarava život u davnim stoljećima. Potom ćemo posjetiti jedno od najljepših velških sela, Merthyr Mawr glasovit po svojim pješčanim dinama. Odlazak u glavni grad pokrajine Wales, Cardiff. Smješten na ušću rijeke Severn, Cardiff je postao glavni grad Walesa 1955.g. pa ga nazivaju i „najmlađim europskim glavnim gradom“. Poznat i kao „Grad crvenog zmaja“, Cardiff je nepravedno podcijenjen u odnosu na neke druge britanske gradove i doista se ima u njemu što vidjeti. No, ono što je glavni razlog za dolazak u Cardiff to je njegov poznati utvrda-dvorac – Cardiff Castle (ulaznica uključena u cijenu), začudna kombinacija utvrde i viktorijanskog luksuza. Grad nekoć poznat kao grad ugljena i željeza danas je grad kulture, u kojem su dokovi koji su nekoć ispraćali pomorce, moreplovce i ekspedicije sve do Antarktike pretvorene u šarmantnu šetnicu, a gradske avenije iz 19.st. pulsiraju životom velikog grada. Slobodno vrijeme u središtu grada za osobne programe. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan: NEWPORT – BATH – STONEHENGE – LONDON
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Bathu, u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti, dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme u Bathu za šetnju, kavu ili objed. Nastavak putovanja vodi nas preko Stonehengea, najpoznatijeg prapovijesnog mjesta na Britanskom otočju (ulaznica uz doplatu na licu mjesta), već tisućljećima mitsko mjesto koje je gradio narod koji je pripadao kulturi zvonastih vrčeva, najvjerojatnije između 3100. i 1500. g.pr.n.e. Nastavak putovanja prema Londonu, dolazak u hotel na širem području Londona, smještaj u sobe i noćenje.

7. dan: LONDON – DOVER/CALAIS ILI DUNKIRK – REIMS – STRASBOURG
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema engleskoj luci Dover gdje ćemo se ukrcati na brod preko La Manchea u smjeru Calaisa ili Dunkirka. Dolazak na francusko tlo i nastavak putovanja prema Strasbourgu. Put nas vodi preko Reimsa, grada koji je poznat i kao mjesto u kojem su krunjeni francuski kraljevi, ali i kao glavni grad regije Champagne. Kraći posjet središtu grada i posjet slavnoj katedrali za koju je slavni Mark Chagall slikao vitraje. Nastavak putovanja prema Strasbourgu, glavnom gradu regije Alsace u blizini njemačke granice i poznatog kao sjedište Europskog parlamenta, po dolasku obilazak najpoznatije četvrti Petite France i šetnja do slavne katedrale. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: STRASBURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 5.690 / 5.990 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama u Njemačkoj, Engleskoj, Walesu i Francuskoj: na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj, Londonu i Strasbourgu i noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Walesu: 1 noćenje s doručkom na području Kölna/Bonna, 2 noćenja s doručkom na širem području Londona, 3 noćenja s polupansionom u Walesu i 1 noćenje s doručkom u Strasbourgu; trajektni prijevoz preko La Manchea, Calais/Dunkirk-Dover- Calais/Dunkirk, ulaznice u katedralu u Gloucesteru, crkvu Krista Kralja u Oxfordu, utvrdu/dvorac u Cardiffu i Rimske terme u Bathu, te troškove organizacije i prodaje

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove javnog gradskog prijevoza, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (prema stanju u prosincu 2017., podložno promjeni):
Stonehenge 16,5 GBP;
Caerphilly Castle 6 GBP;
kuća W. Shakespearea 22,5 GBP
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA za Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka. Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Cotswold Jug Walesa 2018 iz Zagreba

Šifra:AT42ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post