Putovanje Crna Gora avionom Zagreb

Putovanje Crna Gora avionom Zagreb

Termin putovanja: 26.10.-29.10.2017. GARANTIRANI POLAZAK

Program Putovanje Crna Gora avionom Zagreb:
1. dan – ZAGREB – BOKOKOTORSKI ZALJEV – PERAST – KOTOR – BUDVA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Franjo Tuđman” kod šaltera Informacija u 10:00 h. Podjela putne dokumentacije te polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa u 12:00 h. Po slijetanju u 13:05 ukrcaj u autobus te nastavak putovanja prema Crnoj Gori. Nakon graničnih formalnosti, vožnja Bokokotorskim zaljevom koji se smatra jednim od najljepših zaljeva na svijetu. Prekrasan sklad zaljeva i okolnih gradova okruženih gorostasnim planinama ostavlja bez daha! Dolazak u Perast, barokni gradić u podnožju brda sv. Ilija kojeg krase brojne palače, crkve i kamene kuće. Vožnja brodićem do umjetnog otočića Gospa od Škrpjela, nastalim kao rezultat stoljetnog isprepletanja legendi i tradicije. Na otoku je u 17. st. izgrađena i istoimena crkva, zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi ćete, između ostalog, imati priliku vidjeti i nesvakidašnju tapiseriju koju je tijekom 25 godina izrađivala supruga mornara čekajući da se vrati. Odlazak prema Kotoru, čiji je Stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Grad je opasan starim, preko 4 km dugim zidinama koje skrivaju palače plemićkih obitelji, bogato dekorirane crkve, te jednu od najstarijih katedrala u Europi – katedralu sv. Tripuna. Nakon razgleda Kotora vožnja do Budve – prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. dan: BUDVA – CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – BUDVA
Doručak. Cjelodnevni izlet koji slijedi obuhvaća tradiciju, kulturu, povijest i spektakularne pejzaže Crne Gore. Već je sama vožnja serpentinama kroz predivne predjele netaknute prirode do nekadašnje crnogorske prijestolnice oduševljavajuća. Cetinje – grad muzej neće nikoga ostaviti ravnodušnim svojom autentičnom arhitekturom, velikim brojem povijesnih građevina, relikvija i samostana… Uz šetnju gradom, posjet Muzeju kralja Nikole smještenom u rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara Nikole I Petrovića Njegoša, u kojem su izloženi najznačajniji eksponati iz crnogorske političke, vojne i kulturne povijesti.
U nastavku izleta posjetiti ćemo Nacionalni park „Lovćen“ koji se nalazi na teritoriji cetinjske općine. Ono što je starim Grcima bio „Olimp“ to je „Lovćen“ za Crnogorce sa svojom visinom od 1.660 metara gdje se najviše izdigao na vrhu Štirovnik i Jezerskom vrhu. Ovaj kraj predstavlja kolijevku crnogorske državnosti i crnogorske dinastije Petrovića, koja potiče iz pitomog lovćenskog sela Njeguši. Najslavniji crnogorski pjesnik i vladika Petar II Petrović – Njegoš sahranjen je na Jezerskom vrhu, jednoj od dvije najviše točke Lovćena. Njegoševa filozofska misao pretočena u njegovu poeziju, poštovanje prema Njegoševoj ličnosti, monumentalnost mauzoleja i pogled koji se sa vrha Lovćena pruža, svakodnevno privlače brojne turiste. U nastavku krivudavi put vodi ka selu Njeguši, takozvanoj smaragdnoj dolini skrivenoj duboko u kršnom terenu Lovćena, kolijevku vladika i vladara iz dinastije Petrović. Ovo selo je također poznato po tipičnoj crnogorskoj nacionalnoj kuhinji. Preporučamo da probate poznati njeguški sir i pršut sa domaćim kruhom, kao i domaće vino ili medovaču. Povratak u hotel je u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

3. dan: BUDVA – BAR – SKADARSKO JEZERO – BUDVA
Poslije kratke vožnje od hotela, napravit ćemo foto pauzu iznad jedinstvenog poluotoka Sveti Stefan, a zatim nastavljamo vožnju u pravcu jugoistoka. Proći ćemo pored malog grada Pet-rovca i njegovih plaža. Za oko 45 minuta stižemo u grad Bar. Stari Bar je grad koji je nekada imao 3.500 stanovnika, danas se naziva gradom duhova. Imat ćete priliku da obiđete ovo bogato arheološko nalazište, na čijoj obnovi se već godinama radi. Potrebno je samo malo mašte da oživite ovaj grad. Možete vidjeti ostatke mletačkih palača, turskog kupaone i sat-kule, kao i akvadukt, zatim ostatke pravoslavnih i katoličkih crkvi. Okolicu samoga grada krasi dolina obrasla maslinama . Prije nego napustimo Stari Bar, proći ćemo pored stare turske sat-kule. Ovdje je vrijeme stalo, ali eksperti rade na tome da Stari Bar probude iz dubokog sna. SKADARSKO JEZERO. Nakon razgleda Bara i odmora uz kavu uputit ćemo se prema Vir-pazaru – mjestu ukrcaja za našu vožnju Skadarskim jezerom. Skadarsko jezero se nalazi u Zet-sko – skadarskoj dolini i površinom koja zavisno od vodostaja varira oko 390 km kvadratnih predstavlja najveće jezero na Balkanu. Dvije trećine jezera pripada Crnoj Gori dok jedna tre-ćina pripada Albaniji. Zbog svog geografskog položaja i povoljne klime, zimi je jedno od najznačajnijih boravišta ptica u Evropi. To je ekološko carstvo, oaza tišine i bliskog kontakta sa netaknutom prirodom gdje boravi oko 280 vrsta ptica što koje dovode ornitologe iz svih kra-jeva svijeta. Zaštitni znak Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” je rijedak primjerak kudravog pelikana čije je ovo jedino stanište na području Europe. Kao značajno stanište vodenih ptica jezero je konvencijom 1996. godine upisano u Svjetsku listu močvara od međunarodnog zna-čaja. Na obali jezera na ušću rijeka Crmnice i Orahovštice se nalazi gradić Virpazar-staro ur-bano jezgro, specifične arhitekture, koji je nekad bio veoma važan privredni i prometni centar dok je danas uglavnom prepoznatljiv kao tranzitna stanica za krstarenja po Skadarskom jeze-ru i posjetu živopisnim otocima ali i kao prijatno izletište sa svojim autentičnim restoranima gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak ( fakultativno )… u kojima se služe tradicionalni specijaliteti koji će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelja dobre hrane i „kapljice“.
Očekivani povratak u hotel je u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

4. dan: BUDVA – HERCEG NOVI – CAVTAT- DUBROVNIK- LOKRUM- ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela. Vožnja prema Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje ćemo vidjeti župnu crkvu sv. Jeronima i svetište sv. Leopolda u kojem se nalazi njegova relikvija. Nakon kraćeg razgleda polazak prema Hrvatskoj. Nakon prelaska granice stati ćemo u Cavtatu- rodno mjesto Vlahe Bukovca, jednog od najvećih hrvatskih slikara. Pri obilasku Cavtata predlažemo šetnju do mauzoleja obitelji Račić kojeg je izradio veliki kipar i umjetnik Ivan Meštrović. Nakon pauze za kavu slijedi vožnja do Dubrovnika te šetnja gradom uz obilazak najvažnijih znamenitosti: Vrata od Pila, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Stradun, crkva sv. Vlahe, Vrata od Ploča, Palača Sponza, Knežev dvor, Zgrada glavne Straže, Katedrala. Po dolasku u luku ukrcavamo se na brod koji će nas za 10ak minute odvesti na omiljeno kupalište Dubrovčana – Lokrum. Famozna vegetacija, zanimljive i rijetke životinjske vrste, samostanski kompleks, utvrda Royal samo su neke od tajni koje otok skriva, no svakako najveće zanimanje budi legenda zbog koje niti jedan od brojnih posjetitelja ne želi prespavati na otoku. Povratak u Dubrovnik te slobodno vrijeme za obilazak gradskih zidina ( uz doplatu ) ili vlastite sadržaje do polaska prema zračnoj luci. Let za Zagreb u 21:50 s slijetanjem u 22:45.

Putovanje Crna Gora avionom Zagreb
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.650 kn

Putovanje Crna Gora avionom Zagreb Cijena aranžmana po osobi uključuje:
prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dubrovnik – Zagreb sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
3 polupansiona u hotelu 3/4*
pratnju lokalnog vodiča tijekom cijelog putovanja od Dubrovnika do završetka ture u Dubrovniku
vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznica u muzej
plovidba Skadarskim jezerom i ulaznica u nacionalni park
ulaznicu za Meštrovićev mauzolej na Lovćenu
ulaznicu za muzejski dio u crkvi Sv. Nikole u Perastu
ulaznicu za katedralu Sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti
posjet svetištu Sv. Leopolda i crkvi Sv. Jeronima
brod za Lokrum sa ulaznicom
Sve obilaske prema programu
lokalne vodiče prema potrebi
turističku taksu za Kotor i Cetinje
jamčevinu putovanja

Doplata za jednokrevetnu sobu 420 kn

Prilikom posjeta svim sakralnim objektima preporuča se ostaviti dobrovoljni prilog!

Putovanje Crna Gora avionom Zagreb Napomena: aranžman je kalkuliran na bazi minimuma 14 osoba.

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: MO11ZG

Putovanje Crna Gora avionom Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post