Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019
banner Adiona111aa

Crna Gora 2019 iz Splita

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA – BUDVA – SKADARSKO JEZERO – CETINJE – NP LOVĆEN
PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 03 – 05.05.2019.
PUTOVANJE JE OTKAZANO!

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

1. dan: SPLIT – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR – BUDVA

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja „zaljevom hrvatskih svetaca“ do PERASTA. Ukrcaj na brod i plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije napuštanja zaljeva. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Nakon obilaska povratak brodom u Perast te nastavak vožnje do KOTORA.
Slobodno vrijeme u gradu za ručak u nekom od brojnih restorana. Zatim susret s lokalnim vodičem i razgled grada pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz ugodnu šetnju upoznat ćemo se s poviješću grada, njegovim brojnim srednjovjekovnim palačama bogatih kotorskih obitelji, trgovima koji su do danas zadržali zvučna imena poput; Trg oružja, Trg brašna itd… vidjet ćemo i jednu od opjevanih gradskih „karampana“, i upoznati se s pomorskom tradicijom stanovnika grada, kao i svecima zaštitnicima. Nakon razgleda nastavak vožnje prema Budvi. Smještaj u hotel. Slobodna večer u Budvi za šetnju, večernji izlazak i sl. Noćenje.

2. dan: CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – BUDVA

Nakon doručka odlazak na LOVĆEN. U prijevpodnevnim satima posjetit ćemo CETINJE, nekadašnju crnogorsku kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnom baštinom grada; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA… Po obilasku slobodno vrijeme u gradu. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara. Zatim nastavak vožnje do NACIONALNOG PARKA LOVĆEN, koji obuhvaća najviši prostor planine Lovćen. Slobodno vrijeme za posjet MAUZOLEJU PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, izvanrednom projektu Ivana Meštrovića, velikana hrvatskog kiparstva 20.st.
Od restorana sa suvenirnicom (plaćanje ulaznice na ulazu u restoran), počinje uspon prema mauzoleju do kojega vodi 461 stepenica. Po dolasku slobodno za razgled mauzoleja uz koji je uređeno nekoliko vidikovaca s kojih se pruža prekrasan pogled na cijeli okolni kraj te povratak prema suvenirnici i restoranu.
FAKULTATIVNO: Nakon obilaska Lovćena organizirani ručak u selu Njeguši uz domaću hranu i piće u ugodnom seoskom ambijentu. Povratak u Budvu u poslijepodnevnim satima i kraći razgled grada uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program, odmor, večeru i sl. Noćenje.

3. dan: BUDVA – NP SKADARSKO JEZERO – SPLIT

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema SKADARSKOM JEZERU. Jedan od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori, proglašen 1983.g. Vrlo je važno stanište ptica, gdje je dosada zabilježena 281 vrsta. Ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i crkve, utvrđenja i narodna arhitektura (ribarska sela, stari mostovi, mlinovi i bunari). Na putu prema Skadarskom jezeru zaustavljanje na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na otok-hotel, SVETI STEFAN koji je postao mondeno ljetovalište i popularna destinacija hoolywoodskih zvijezda. Po dolasku u Virpazar OBILAZAK NP TURISTIČKIM BRODOM; ukrcaj na brod i vožnja u trajanju od cca 2 sata: GRMOŽUR (ostaci zatvora), tipično ribarsko naselje SEOCA, RADUŠ, MANASTIRSKA TAPIJA, MANASTIR SV. NIKOLE (najstariji manastir na Skadarskom jezeru).
Na brodu ćemo kušati crnogorske priganice, sir, med, uz vodu i sok. Nakon obilaska slobodno vrijeme u Virpazaru za ručak. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem od Ploča uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim satima.

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

CIJENA ARANŽMANA NA OSNOVI MIN. 35 PUTNIKA:

1.190,00 kn za gotovinsko plaćanje
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

POPUSTI:

– djeca do 12 god 20% popusta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– brodsku vožnju i ulaznicu za Gospu od Škrpjela
– turističku taksu u Kotoru i Cetinju
– trajektnu kartu na relaciji Lepetane – Kamenari
– ulaznicu + vožnju brodom + grickalice i piće u NP Skadarsko jezero
– ulaznicu u NP Lovćen
– usluge lokalnih vodiča prilikom obilaska Kotora, Cetinja, NP Lovćen i Budve
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– osiguranje od rizika otkaza –(uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba 250 kn
– organizirani ručak u Njegušima 120 kn (predjelo pršut i poznati njeguški sir, glavno jelo, prilog, desert, piće)

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA: katedrala u Kotoru (3€), Pomorski muzej u Kotoru (2€), dvor kralja Nikole u Cetinju (6€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (3€), reljefna karta Crne Gore na Lovćenu (1€). Cijene se odnose za grupe odraslih (min 10 osoba).

PRIJAVE: pismeno mailom ili direktno u agenciji, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike (djecu), molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

NAPOMENE:

– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Organizatora.
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Slike preuzete s Pixabay.com
Šifra: PT55ST

Putovanje Crna Gora iz Splita 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post