Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba

8 dana autobusom i brodom
22.08.-29.08.2018.
Vrijednost više: uključene ulaznice i polupansion u Engleskoj !

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
1. dan ZAGREB – FRANKFURT
Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – gradska vijećnica – crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – AACHEN – ANTWERPEN
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Aachenu. Posjet Aachenu, najzapadnijem njemačkom gradu i središtu Franačke države. Šetnja gradom: aachenska katedrala, prvi njemački spomenik uvršten na UNECO-ovu listu baštine – gradska vijećnica – Elisenbrunnen. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Belgiji. Vožnja prema Antwerpenu, najvažnijoj belgijskoj luci i svjetskoj prijestolnici trgovine dijamantima. Dolazak u Antwerpen, drugi najveći grad Belgije na ušću rijeke Schelde. Razgled povijesnog središta: glavni trg – gradska vijećnica – katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme za čašu dobrog belgijskog piva na glavnom trgu, a možda poželite isprobati poznate belgijske vafle ili specijalitete sa školjkama i plodovima mora. Smještaj u hotel. Noćenje

3. dan ANTWERPEN – BRUGGE – CALAIS – BROD – DOVER – SITTINGBOURNE
Doručak. Put nastavljamo prema Brugesu (Brugge) jednom od najljepših gradova Europe i „tvrđavi srednjeg vijeka“. Razgled grada: glavni trg – trg Burg – kapela sv. Krvi – gradska vijećnica – zatvorena tržnica – palača udruge slobodnih građana – crkva Naše drage Gospe – bolnica sv. Ivana – samostan Begijnhof. Vožnja prema obali Sjevernog mora i Francuskoj. Ukrcaj na brod u francuskoj luci Calais i plovidba kanalom La Manche prema Doveru. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Iskrcaj u engleskoj luci Dover poznatoj po bijelim stijenama i vožnja do Sittingbournea. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan IZLET DVORAC LEEDS CASTLE I VRTOVI SISSINGHURST GARDENS
Doručak. Vožnja prema dvorcu Leeds, jednom od najljepših engleskih dvoraca (uključena ulaznica). Dvorac koji ćemo posjetiti sagrađen je kao normanska utvrda u 12. stoljeću te se od tada neprekidno koristi. Dvorac okružen jezerom služio je kao kraljevska rezidencija. Čak 6 kraljica je živjelo u dvorcu i zbog toga je poznat i kao damski dvorac. Henrik VIII je bio osobiti zaljubljenik u ovaj dvorac budući da mu je služio kao utočište prilikom bijega iz Londona zbog epidemije kuge, a dvorac je preuređen iz utvrde u kraljevsku palaču. Vožnja po zelenoj unutrašnjosti kroz tradicionalna sela i pašnjake prema Sissinghurst Gardensu, elegantnom vrtu uz istoimeni ladanjski dvorac iz 1930-ih godina (uključena ulaznica). Posjet vrtu koji su su osmislili i dizajnirali pjesnikinja i kolumnistica Vita Sackwille West i njen suprug. Sackwille West je bila jedna od najbližih prijateljica Virginije Woolf koja je često i sama zalazila u ovaj vrt koji se danas smatra najljepšim vrtom Grofovije Kent. Povratak u hotel u Sittingbourneu. Večera. Noćenje.

5. dan IZLET BRIGHTON I VRTOVI SHEFFIELD PARK GARDEN
Doručak. Odlazak prema Brightonu, najpoznatijem kupališnom odredištu engleske južne obale, tzv. engleske rivijere. Brighton, poznat po svojoj blagoj klimi bio je omiljeno odredište engleskog plemstva u viktorijansko doba čemu svjedoče brojni hoteli, luksuzne palače i kraljevski spomenici. Razgled grada pješice: posjet kraljevskom paviljonu (uključena ulaznica uz audio slušalice) – ratni spomenik – kraljevsko kazalište – kraljevska kupola – Brighton Pier. Slobodno vrijeme za ručak, odlazak u zabavni park na doku ili šetnju plažom. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema Sheffield Park Gardenu, prostranom vrtu poznatom po ružičnjacima i cvjetnim tepisima (uključena ulaznica). Vlasnici imanja su iz brojnih sojenica ovog parka uživali u pogledima na pitome livade i jezera, ali su gledali i utakmice kriketa koji se ovdje igra od 1845. godine. Sheffield Park odigrao je i važnu ulogu u Drugom svjetskom ratu jer je služio kao sjedište kanadskih postrojbi i njihova polazišna točka na Dan D i iskrcavanje u Normandiju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan IZLET VRTOVI GARDEN WISLEY I DVORAC HEVER CASTLE
Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost jugoistočne Engleske prema vrtu Wisley, jednom od najposjećenijih i najpopularnijih vrtova u Engleskoj (uključena ulaznica). Vrt u Wisleyu zasigurno je jedan od najljepših primjera vrtne umjetnosti i gradnje, a poznat je i po svojoj kolekciji orhideja, kući alpskog cvijeća i japanske flore. Kraće slobodno vrijeme za kupnju cvjetnih suvenira i pogledima na cvjetna polja. Vožnja prema dvorcu Hever, domu jedne od najpoznatijih engleskih kraljica, Anne Boleyn (uključena ulaznica). Posjetit ćemo dvorac u sklopu kojeg se nalazi i originalna spavaća soba Henrika VIII i Anne Boleyn, saznati nešto o brojnim legendama vezanim uz dvorac te prošetati kroz ružičnjak i labirint. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

7. dan SITTINGBOURNE – DOVER – BROD – CALAIS – WIESBADEN – FRANKFURT
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Doveru gdje se ukrcavamo na brod i napuštamo Otok. S pogledom prema bijelim doverskim klifovima upućujemo se prema francuskoj obali. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Dolazak u francusku luku Calais. Vožnja kroz Francusku i Njemačku prema Wiesbadenu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Wiesbaden, glavni grad savezne države Hessen poznatog po izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Vožnja prema hotelu u okolici Frankfurta. Noćenje

8. dan FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB
Doručak. Vožnja kroz Njemačku prema Bavarskoj. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: utvrda Kaiserburg – kuća Albrechta Dürera – Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.790 kn
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 30 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
 prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 smještaj na osnovi ukupno 7 noćenja u hotelima 3* /4* u dvokrevetnim sobama:
 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta
 1 noćenje s buffet doručkom u Anwerpenu
 4 noćenja s polupansionom (engleski topli doručak i večera u 3 slijeda) u Sittingbourneu u Kentu
 prijevoz brodom na liniji Calais – Dover – Calais
 razgledavanja prema programu
 ulaznice za dvorce: Leeds Castle i Hever Castle
 ulaznice za vrtove: Sissinghurst Gardens, Sheffield Park Garden i Garden Wisley
 ulaznicu i audio slušalice za Royal Pavillion u Brightonu
 stručnog pratitelja tijekom putovanja
 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Cijena ne uključuje:
 doplatu za jednokrevetnu sobu : 1.590 kn
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene u cijeni aranžmana
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 putno osiguranje
Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
PRAKTIČNE NAPOMENE:
 valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
 ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.
 adapteri za električnu energiju potrebni u Velikoj Britaniji mogu se kupiti u trgovini na brodu ili na licu mjesta.

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
PREPORUKA PUTOVANJA:
Jugoistočni dio Engleske jedno je od najromantičnijih područja Europe. Prekrasne prirodne ljepote, povijesni gradići, fantastični njegovani vrtovi, usamljeni dvorci, pješčane plaže i duga obala s ribarskim brodovima ostavljaju vrlo privlačan utisak na posjetioce. Sve ono što ste gledali u popularnim engleskim TV serijama ili čitali u romantičnim povijesnim romanima doživjeti ćete u stvarnosti: zanimljivu ruralnu arhitekturu, bujnu vegetaciju, autentične pubove, seoske puteljke, neodoljiva mala mjesta i povijesne spomenike…

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada. Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 80 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo. Belgija je kraljevina koja se površinom s prostire na 30 528 km² te ima više od 10,8 milijuna stanovnika. Sa 355 stanovnika po km² jedna je od najnapučenijih europskih država. Većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Francuska je država u zapadnoj Europi s 65 350 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje
i najposjećenija..

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba
Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u siječnju 2018). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Engleskom 2018 iz Zagreba

Šifra: BR75ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post