Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Zemlja netaknute prirode, bogate tradicije, jedinstvene kulturne baštine i raznolikog stanovništva za koje kažu da su jedni od najljepših ljudi na Zemlji
12 DANA /9 NOĆENJA
GRUPNI POLAZAK
18.-29.4.2019.

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

1. dan: ZAGREB – BEČ

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OU442 (Croatia Airlines) u 17:50 sati. Dolazak u Beč predviđen je u 18:45 sati. Nastavak putovanja na liniji ET725 (Ethiopian Airlines) u 23:10 sati.

2. dan: ADDIS ABABA

Dolazak u Addis Ababu u 06:00 sati. Po slijetanju, odlazak u hotel. Panoramska vožnja kroz stari i novi, moderni dio grada. Ručak. Šetnja glavnom ulicom prema Meskel trgu te posjet Nacionalnom muzeju, katedrali Svetog Trojstva i ostalim važnim znamenitostima poput Trga mučenika i Menelikovog mauzoleja. Slobodno poslijepodne za shopping ili posjet poslovnom dijelu grada. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: ADDIS ABABA – LALIBELA

Doručak. Vožnja do zračne luke na jutarnji let za Lalibelu. Po slijetanju, odlazak u hotel. Zatim slijedi razgled grada koji započinje fascinantnom, svjetski poznatom, sjeveroistočnom skupinom podzemnih kamenih crkvi koje su pod zaštitom UNESCO-a. Jedanaest križno-tlocrtnih crkvi nalazi se ispod razine tla te su nastale tijekom vladavine kralja Lalibele na način da su isklesane u crvenom vulkanskom kamenu. Sam grad, nekadašnja prijestolnica aksumskog carstva, nazvan je po kralju Lalibeli koji je, prema nekim spoznajama, na tom mjestu nastojao stvoriti novi Jeruzalem u svrhu utočišta etiopskim kršćanima pred nadolazećim islamskim osvajačima. Ručak. Poslijepodnevni obilazak preostalih crkvi. Noćenje u hotelu.

4. dan: LALIBELA – AKSUM – GHERALTA

Doručak. Jutarnji kratki let do Aksuma. Po slijetanju, odlazak u razgled poznatih obeliska koji datiraju još iz 4. st., a najviši sačuvani je visok čak 24 metra. Obilazak kupališta kraljice od Sabe i crkve gdje se, prema predaji, čuva Zavjetni kovčeg na kojem je upisano Deset Božjih zapovjedi. Ručak. Vožnja prema Gheralti. Prijava u hotel i noćenje.

5. dan: GHERALTA – MEGAB – GHERALTA

Doručak. Vožnja prema obližnjem selu Megab odakle se polazi na uspon prema Debre Maryam Korkor svetištu, jednoj od najvećih kamenih crkvi isklesanih u liticama Tigray regije. Naspram crkvi u Lalibeli, koje su iskopane u kamenom tlu, graditelji ovih crkvi su se natjecali u tome koja će biti podignuta na višoj i nepristupačnijoj planini, čime se približuju Bogu. Tijekom uspona, malo po malo, otvaraju se senzacionalni pogledi na krajolik. Razgled svetišta koje uključuje dvije crkve. Nakon spusta, slijedi ručak. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: GHERALTA –DANAKIL – HAMED ELA

Doručak. Vožnja prema selu Hamed Ela uz stajanje kod svjetski poznate depresije Danakil koja se smatra jednim od najnižih, najsuših i najvrućih mjesta na Zemlji, gdje temperature nerijetko prelaze 50 stupnjeva Celzijevih. Ručak. Na putu ćete imati prilike vidjeti karavane deva koje nose blokove soli iskopane iz obližnjeg, plitkog, slanog jezera. Noćenje u kampu.

7. dan: HAMED ELA – ERTA ALE – HAMED ELA

Doručak. Vožnja džipovima kroz pustinju i neuobičajene prizore krajolika. Uspon do aktivnog vulkana Erta Ale čija površina podsjeća na površinu Mjeseca, a jedinstvenim ga čine čak dva jezera lave. Imat ćete priliku doživjeti i fotografirati fantastičnih prizore nemirne površine uskovitlane lave. Ručak. Noćenje u kampu.

8. dan: HAMED ELA – MEKELE

Doručak. Vožnja prema Mekeleu, glavnom gradu sjeverne pokrajine Tigray. Dolazak u hotel i prijava. Ručak. Posjet današnjem muzeju Yohannes IV. i nekadašnjoj kamenoj carskoj palači. Obilazak lokalne tržnice. Noćenje.

9. dan: MEKELE – ADDIS ABABA – DIRE DAWA – HARAR

Doručak. Jutarnji let za Dire Dawu s presjedanjem u Addis Ababi. Vožnja prema Hararu, četvrtom svetom islamskom gradu koji je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Šetnja srednjevjekovnim šarenim gradskim uličicama i tržnicom, uz mogućnost kupovine jedinstvenog nakita i odjeće. Obilazak rodne kuće poznatog pjesnika Arthura Rimbauda, koji je živio u ovom gradu u 19. st. Ručak. U večernjim satima odlazak izvan gradskih zidina gdje ćete imati prilike vidjeti hijene, a oni najhrabriji ih čak mogu i hraniti ili podragati. Noćenje.

10. dan: HARAR – DIRE DAWA – ADDIS ABABA

Doručak. Vožnja prema Dire Dawi i zatim polijetanje prema Addis Ababi. Po slijetanju, odlazak u hotel, prijava i odmor. Popodnevni obilazak tržnice, jedne od najvećih i najzanimljvijih otvorenih tržnica na svijetu. Večera u lokalnom restoranu uz izvornu etiopsku glazbu i ceremoniju kave. Noćenje.

11. dan: ADDIS ABABA

Doručak. Slobodan dan za šetnju gradom, shopping ili posjet zološkom vrtu. U večernjim satima transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 23:45 sati na liniji ET724.

12. dan: ADDIS ABABA – BEČ – ZAGREB

Dolazak u Beč predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 10:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:05 sati.

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Cijena paket-aranžmana po osobi 21.990 kn

Zrakoplovne pristojbe (3.300 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom Zagreb – Beč – Addis Ababa – Beč – Zagreb, 5 unutarnjih letova, zrakoplovne pristojbe, 7 noćenja u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* i 2 noćenja u kampu: 2 noćenja u Addis Ababi, 1 noćenje u Lalibeli, 2 noćenja u Gheralti, 2 noćenja u Hamed Eli (u kampu), 1 noćenje u Mekeleu, 1 noćenje u Dire Dawi, usluga polupansiona (doručak i ručak), transferi prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

napojnice, fakultativne sadržaje, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje.
VIZA: Hrvatskim državljanima potrebna je viza za ulazak u Etiopiju i ishodi se u Veleposlanstvu u Rimu. Za turističku vizu potrebni su sljedeći dokumenti:
 Putovnica koja vrijedi još minimum 6 mjeseci nakon putovanja s dvije prazne stranice za vizu
 Kopija putovnice
 Dvije nedavne fotografije veličine kao za putovnicu
 Ispunjeni formular
 Potvrda rezervacije smještaja, zrakoplovne karte i/ili pozivno pismo iz Etiopije

Cijena konzularne usluge za jednokratnu turističku vizu, koja vrijedi 30 dana, iznosi 40 USD (36 EUR).

Napomene za Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019:

 Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Daleka putovanja pogledajte ovdje
Šifra: AT53ZG

Putovanje Etiopija iz Zagreba 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post