Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom

Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom

KOLIJEVKA ZAPADNE KULTURE
7 dana autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
Meteora – Delfi – Atena – Epidaur – Mikena – Olimpija – Patras
Datumi putovanja: 15.-21.6. i 1.-7.9.2018.
VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN POLUPANSION U GRČKOJ i ULAZNICE NA SVIM LOKALITETIMA!

Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom
1. DAN: ZAGREB/RIJEKA-ANCONA- IGOUMENITSA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u ranim jutarnjim satima (točno vrijeme polaska bit će poslano nekoliko dana prije u završnoj obavijesti kao i točno vrijeme polaska iz Karlovca i/ili Rijeke – polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Ancone uz usputna zaustavljanja. Ako vrijeme iskrcavanja bude dopustilo šetnja središtem grada po dolasku u Anconu. U suprotnom ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćna plovidba.

2. DAN: BROD-IGOUMENITSA- METEORA-KALAMBAKA
Doručak na brodu (grupni meni). Nakon pristajanja u grčkoj luci Igoumenitsi ukrcaj u autobus i putovanje prema manastirima Meteore („lebdeće stijene“) koji spadaju među najljepše i najdojmljivije znamenitosti Grčke: po dolasku razgled dvaju manastira (UNESCO svjetska baština), čiji su neobični čunjasti brežuljci stoljećima služili kao sklonište od neprijatelja i mjesto za meditaciju u samostanima. Građeni od 9. stoljeća na visokim i nedohvatljivim vrhovima danas svojom slikovitošću plijene znatiželju posjetitelja, a poslužili su i kao atraktivne filmske kulise (James Bond). U nastavku dana vožnja do Kalambake preko planinskog prijelaza Katara kroz upečatljivi krajolik gorja Pindus. Smještaj u hotel na području Kalambake. Večera. Noćenje.

3. DAN: KALAMBAKA-DELFI- ATENA
Doručak. Nakon doručka preko Trikale, Karditske i Lamije vožnja se nastavlja do Delfa, jednog od najznačajnijih starogrčkih svetišta i proročišta, vrlo važnog za mnoge grčke polise te dobi. Odlazak u razgled Apolonovog svetišta i proročišta smještenog na obroncima Paranassosa iznad Korintskog zaljeva koji su stari Grci smatrali središtem svijeta. Bogati hramovi, riznice, kazalište i stadion krasili su to panhelensko svetište, gdje su se svake četvrte godine odigravale panhelenske Pitijske igre. U poslijepodnevnim satima dolazak u grčku prijestolnicu Atenu, centar antičkog svijeta i kulture. Smještaj u hotel. Večera. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u večernju šetnju Atenom. Noćenje.

4. DAN: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (uključena ulaznica) – muzej Akropole (uključena ulaznica). Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah!

5. DAN: ATENA-PELOPONEZ (KORINT-MIKENA- EPIDAUR)-OLYMPIA
Doručak. Nastavak putovanja po Grčkoj, put prema Argolidi na Peloponezu. Preko Korintskog kanala (stanka za fotografiranje) vozimo se kroz maslinike i vinograde do starogrčke Mikene okružene ciklopskim zidinama i do Epidaura, poznatog po izvanredno akustičnom antičkom kazalištu. Epidaur je imao svetište posvećeno Apolonovom sinu Asklepiju, bogu liječništva, u čije su svetište stizali bolesnici po izlječenje. Razgled Mikene, osnivačem koje se smatra grčki junak Perzej, i Epidaura s lokalnim vodičem (ulaznice uključene). Vožnja do hotela na području Olympije, mjestu starogrčkih olimpijskih igara. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN: OLYMPIA – PATRAS-BROD
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled Olympije. Olympia je u antičko vrijeme bila središte religioznih i sportskih događanja. Godine 776. pr.n.e. tu su održane prve Olimpijske igre. Važna svetišta bila su izvan Altisa, ograđene svete četvrti, a sportske su se igre odvijale izvan Altisa. Na olimpijskom stadionu čuvala se olimpijska vatra, a tu je bio i hram posvećen Heri. Poslije razgleda slobodno vrijeme za objed i putovanje prema luci Patras gdje ćemo se ukrcati u brod prema Italiji. Smještaj u kabine i noćna plovidba.

7. DAN: ANCONA-RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB
Doručak na brodu (grupni meni). Cjelodnevna plovidba Jadranskim morem uz opuštanje na brodu i korištenje brodskih sadržaja. U poslijepodnevnim satima iskrcaj u luci Ancone. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u noćnim satima.

Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom
CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI u dvokrevetnoj sobi/četverokrevetnoj kabini:
FM 4.790 kn /4.990 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu): 2.340 kn
Doplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu po osobi: 540 kn
Soba s pomoćnim ležajem i vanjska dvokrevetna kabina na upit!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, prijevoz brodom Ancona-Igoumenitsa i Patras-Ancona, 2 noćenja s doručkom u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodovima; 4 noćenja u Grčkoj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona (doručak i večera): 1 noćenje u Kalambaki, 2 noćenja u Ateni i 1 noćenje u Olympiji, sve razglede i izlete prema programu, ulaznice za sve lokalitete koji se posjećuju, lokalne vodiče tijekom cijele ture za sve lokalitete koji se posjećuju, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, putno osiguranje, boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, osobno u iznosu od 1,5 € po osobi po noćenje), fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA za Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom: prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika). Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu. Brodske kompanije rezerviraju pravo za moguću promjenu satnica i ruta brodova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Grčka iz Zagreba 2018 autobusom

Šifra: AT32ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post