Putovanje Irska iz Zagreba 2018 autobusom

Putovanje Irska iz Zagreba 2018 autobusom

Putovanje Irska iz Zagreba 2018 autobusom

10 dana autobusom i brodom iz Zagreba
DUBLIN – CLONMACNOISE – CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE & FOLK PARK – ADARE – CORK – RINK OF KERRY – KILLARNEY NACIONALNI PARK
Datum putovanja: 28.8.-6.9.2018.
VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČENI POLUPANSIONI U IRSKOJ i SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM KABINAMA NA BRODOVIMA!

Putovanje Irska iz Zagreba 2018 autobusom
1. dan: ZAGREB – REGENSBURG – OKOLICA FRANKFURTA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga – dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA – BRUGGE/DELFT – ZEEBRUGGE/ROTTERDAM – BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije – „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: KINGSTON UPON HULL – HOLYHEAD – DUBLIN
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema zapadu Engleske, preko Manchestera do luke Holyhead u Walesu gdje ćemo se ukrcati u trajekt za Dublin. Vožnja do Dublina, iskrcaj. Smještaj u hotel na području Dublina. Večera. Noćenje.

4. dan: DUBLIN – CLONMACNOISE – CLIFFS OF MOHER – ENNIS
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje po Irskoj vodi nas preko Clonmacnoisea, jednog od irskih najzanimljivijih samostana. Čarobno smješten na rijeci Shannon u tzv. Midlandsu, samostan je osnovan sredinom 6.st., ali i prije toga je bio važno mjesto vjere u zemlji i jedan od najutjecajnijih središta u Europi prije dolaska Normana. Nekoliko je irskih kraljeva tu pokopano, a ostao je ruševina nakon što su ga početkom 16.st. razorili engleski vojnici (ulaznica uz doplatu). Poslije posjeta Clonmacnoise nastavljamo prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah. Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Odlazak na vožnju brodićem sa spektakularnim pogledom na klifove (doplata). Smještaj u hotel na području Ennisa, večera i noćenje.

5. dan: ENNIS – BUNRATTY CASTLE – ADARE – CORK
Doručak. Putovanje nas danas vodi do dvorca Bunratty, poznate utvrde i nezaobilaznog odredišta svakog putovanja po „zelenom otoku“: utvrda iz 15. stoljeća i folk-park oko njega izvrstan su prikaz tradicionalnog irskog i gospodskog života (ulaznica uz doplatu). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare turistički vodiči nazivaju. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, prekrasno smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Dolazak u Cork u poslijepodnevnim satima. Prošetat ćemo gradom kojeg nazivaju „pobunjeničkim“ u Irskoj, budući da su se u njemu vodile značajne borbe u Ratu za neovisnost zemlje. Drugi grad po veličini u Irskoj, Cork je šarmantan i živahan gradić koji je 2005.g. bio europska prijestolnica kulture. Obilazak središta grada. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

6. dan: CORK – RING OF KERRY – NP KILLARNEY – CORK
Doručak. Tura po najromantičnijem području Irske Ring of Kerry s veličanstvenim pejzažima i s jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, s pogledom na Atlantik i vrlo bogatim biljnim svijetom. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama, te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Poslijepodne posjet svjetski poznatom nacionalnom parku Kilarney, omiljenom mjestu kraljice Viktorije. S prekrasnim krajolicima i bogate povijesti, Killarney nacionalni park je dom mnogih vrsta ptica, jelena i leptira. Killarney obiluje poviješću te će očarati one s afinitetom za staru arhitekturu. Posjet Killarneyju ne bi bio potpun bez posjeta Muckross kući i vrtovima, povijesnom viktorijanskom ljetnikovcu (ulaznica uz doplatu). Vrtovi su osobito privlačni i poznati po nasadima rododendrona i azaleja. Povratak u hotel na području Corka. Večera. Noćenje.

7. dan: CORK – DUBLIN
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Dublinu. Razgledavanje grada autobusom i pješice: Guinness Storehouse, prikaz povijesti i načina proizvodnje poznatog Guiness piva te degustacija piva (ulaznica uz doplatu) – parkovi Trinity College i Book of Kells (ulaznica uz doplatu) – katedrala sv. Patricka gdje je svećenik bio poznati pisac Guliverovih putovanja Jonathan Swift (ulaznica uz doplatu) – Grafton i O’ Connell Street. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Poslije večere odlazak s voditeljem putovanja do poznate četvrti irskih pubova Temple Bar u središtu Dublina. Noćenje.

8. dan: DUBLIN – HOLYHEAD – KINGSTON UPON HULL
Doručak. Odjava iz hotela i ukrcaj na trajekt iz Dublina za Holyhead u Walesu. Po dolasku u Holyhead putovanje Engleskom do Kingston upon Hulla, luke u kojoj ćemo se ukrcati na noćnu plovidbu do Rotterdrama/Zeebruggea. Ukrcaj na brod u Hullu u ranim večernjima satima. Noćna plovidba.

9. dan: KINGSTON UPON HULL – ROTTERDAM/ZEEBRUGGE – FRANKFURT
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

10. dan: FRANKFURT – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku. Posjet Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Šetnja do trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje uz obalu jezera Chiemsee, kroz Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (uključuje smještaj u dvokrevetnim kabinama): FM 7.690 / 7.990 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutrašnju kabinu na brodovima): 2.190 kn
Smještaj u trokrevetnoj kabini (uključuje dvokrevetnu sobu s pomoćnim ležajem) moguć po redovnoj cijeni: NA UPIT!
Doplata za večere na brodu: 220 kn
Doplata za paket ulaznica (prilikom rezervacije aranžmana): 660 kn
*Paket ulaznica uključuje: samostan Clonmacnoise, vožnju brodom uzduž Cliffs of Moher, Bunratty Castle i Folk Park; vožnja kočijom do Muckross Castle; Trinity College, Guinness Storehouse i St. Patrick’s katedralu u Dublinu

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, prijevoz brodom Zebrugge/Rotterdam-Hull i natrag s 2 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama; 5 noćenja u hotelima 3* u Irskoj na osnovi noćenja s doručkom (potpuni irski kuhani doručak) u dvokrevetnim sobama: 2 noćenja na području Dublina, 1 noćenje na području Ennisa i 2 noćenja na području Corka, dnevne vožnje brodom od Holyheada do Dublina i od Dublina do Holyheada, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

PRAKTIČNE NAPOMENE: Prilikom rezervacije putovanja putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika.
Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo da funte nabavite prije početka putovanja u Hrvatskoj, što je povoljnije nego promjena novca na licu mjesta. Valuta u Republici Irskoj je euro.
S obzirom da putovanje uključuje dva noćenja na velikim putničkim brodovima, savjetujemo da ponesete manju putnu torbu za brodsku kabinu, dok veća prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji se isto tako ukrcava na brod.
Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Irska iz Zagreba 2018 autobusom

Šifra: AT32ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post