Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb
12 dana autobusom i brodom
27.09.-08.10.2018.
11.10.-22.10.2018.

– Uključen polupansion na brodu i svi izleti !
-posebno i neobično putovanje za putnike koji žele doživjeti brodsku plovidbu sjevernim Atlantikom
– kombinacija autobusne ture i krstarenja putničkim brodom
– uključeni izleti našim autobusom na Farskim otocima i Islandu
Za ovaj polazak zbog ograničenih brodskih kapaciteta potrebna je što ranija prijava.

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb
1. dan ZAGREB – PASSAU – WÜRZBURG
Odlazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau. Biskupski grad je na slikovitom položaju na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu i poznat i po riječnim krstarenjima. Razgled stare povijesne jezgre: gradska vijećnica – stare uske zanatske ulice – hotel Wilder Mann – Wittelsbachov trg i fontana – biskupska rezidencija – katedrala sv. Stjepana bogato ukrašena stropnim slikarijama i s najvećim orguljama u Europi. Put se nastavlja preko Regensburga i Nürnberga prema Würzburgu, gradu na njemačkoj romantičnoj cesti. Razgled povijesne jezgre: katedrala sv.Kiliana – mostovi na Majni – dvorac Residenz s vrtovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan WÜRZBURG – HAMBURG – FLENSBURG
Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem. Put nas vodi prema Hannoveru i Hamburgu. Razgled Hamburga, jedne od najvažnijih luka Europe i grada važnog za trgovinu sa Skandinavijom: burza – gradska vijećnica – trgovačka četvrt Speicherstadt s neogotičkim ciglastim zgradama – crkva sv. Mihovila – most Trostbrücke – crkva sv. Petri – četvrt zabave Reeperbahn – ulica Jungfernstieg – gradska vijećnica – Hafen City – Filharmonija na Elbi. Smještaj u hotel u okolici Flensburga, starog kapetanskog grada. Noćenje.

3. dan FLENSBURG – HIRTSHALS – BROD
Doručak. Nastavak puta dalje prema danskom poluotoku Jyllandu. Vožnja zelenom unutrašnjošću poluotoka uz pitome danske krajolike uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u luku Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Ukrcaj na brod MS Nörröna prijevoznika Smyrill Line (jedini brod koji cijelu godinu plovi sjevernim Atlantikom!) i smještaj u kabine. Naš se autobus ukrcava na brod i izlazi na kopno na Farskim otocima i na Islandu za izlete! Odlazak broda u 15:00 sati. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, glazba, kino…. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opustite se uz sadržja koje nudi brod, uživajte u pogledu na Atlantski ocean, koristite brodske wellness ponude i zaplešite navečer uz glazbu u brodskom salonu! Sastanak i prikazivanje filmova na brodu o Farskim otocima i Islandu. Na brodu možete tijekom cijele plovidbe besplatno koristiti saunu i dvoranu za fitness. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan IZLET TURA FARSKI OTOCI
Doručak na brodu. Dolazak u jutarnjim satima u luku Thorshavn na Farskim otocima (Färöer). Arhipelag od 18 otoka pripada Danskoj, nalaze se na sjevernom Atlantiku i bogati su zelenim pašnjacima s puno ovaca, zanimljivim bazaltnim stijenama i slikovitim ribarskim naseljima. Brod pristaje na otoku Streymoy gdje možemo vidjeti primjere drvenih crkvi i tradicionalne arhitekture 19. stoljeća. Poludnevni izlet autobusom (izlet uključen u cijenu) približiti će Vam divlju ljepotu Farskih otoka izvan glavnog grada Thorshavna: duboke fjordove, ribarske luke, usamljene kamene crkve, nastambe ptica sjevernih otoka na stijenama, svjetionike i bezbrojne zelene pašnjake. Povratak na
brod. U poslijepodnevnim satima brod kreće prema Islandu. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

6. dan ISLAND IZLET SNAGA LEDENJAKA, VODOPADA I VULKANA
Doručak na brodu. Dolazak broda na Island u luku Seydisfjördaur, najvažnijoj luci istočne obale Islanda i nekad središtu trgovine haringama. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet (uključen u cijenu) uz najveće prirodne ljepote istočne obale. Ovim dijelom otoka dominira poznati vulkan Vatnajokull. Krajolici impresivne prirode, ledenjaci, neki od najvećih i najbogatijih vodopada Europe i divlje rijeke dominiraju ovim dijelom Islanda. Provesti ćemo planinskim prijevojima uz pogled koji zaustavlja dah, zaustaviti se uz zanimljivu zbirku minerala i kamenja, vidjeti utjecaj lave na formiranje krajolika. 11% površine Islanda čine ledenjaci. Island je velik poput Engleske i nalazi se na geografskoj razmeđi Europe i Amerike. Neke od najljepših vikinških saga i legendi nastale su upravo na Islandu. Na ovom ćete izletu upoznati divlju snagu prirode Islanda! Povratak na brod uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan ISLAND IZLET METEORITSKI KRATERI, MJESEČEVI PEJZAŽI I TERMALNI IZVORI
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet prema sjeveru (uključen u cijenu). Vožnja do mjesečevih krajolika i kratera. Neobični oblici stijena i planina govore o povijesti naše planete Zemlje. Island je otok bogat gejzirima, izvorima vruće vode koji se koriste za grijanje kuća, kao i aktivnim vulkanima. Posjet jednom od bazena-vrućih geotermalnih izvora (ukoliko se želite okupati ponesite kupaći kostim i ručnike, uključena ulaznica) koji se nalaze usred stupova lave i područja zaštićene prirode. Posjet Detifossu, prvom vodopadu Europe po količini vode. Vodopad je visok 45 metara, širok gotovo stotinu metara, a stvorila ga je rijeka koja izvire iz ledenjaka. Povratak u luku Seydisfjördur i ukrcaj na brod. Odlazak broda s Islanda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

8. dan FARSKI OTOCI IZLET GLAVNI GRAD THORSHAVN
Doručak na brodu. Dolazak broda u Thorshavn na Farskim otocima u ranim poslijepodnevnim satima. Iskrcaj s broda i razgled glavnog grada Farskih otoka (uključen u cijenu). Thorshavn ima pravi mornarski ugođaj, razgled stare gradske jezgre: utvrda Skansin – stara glavna ulica Gongin – trgovačka četvrt Tinganes – lučka crkva – gradska vijećnica. Povratak na brod. Odlazak broda u večernjim satima.Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

9. dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opuštanje i odmor uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, brodska trgovina, ples, sauna i wellness… Naš je pratitelj na usluzi informativnim satima dežurstva na brodskoj recepciji za sva Vaša pitanja i potrebne informacije. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

10. dan BROD – HIRTSHALS – AARHUS – FLENSBURG – HAMBURG
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda u jutarnjim satima. Vožnja pitomim danskim krajolicima preko Aalborga i fjorda do Aarhusa, drugog najvećeg danskog grada i nekad važnog vikinškog naselja. Aarhus je europska prijestolnica kulture 2017. godine! Gradsko središte blizu je luke, razgled grada: Katedrala Domkirke, jedna od najdužih skandinavskih crkvi – latinska četvrt s uskim ulicama i umjetničkim galerijama – gradska vijećnica – vikinški muzej. Nakon slobodnog vremena u slikovitoj pješačkoj zoni nastavljamo putovanje poluotokom Jyllandom do njemačke granice i Schleswig – Holsteina. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u okolici Hamburga. Noćenje.

11. dan HAMBURG – HILDESHEIM – NÜRNBERG
Doručak. Vožnja prema jugu uz kraća zaustavljanja putem i posjet Hildesheimu, lijepom povijesnom gradu Donje Saske poznatom po priči o tisućljetnom grmu ruža. Razgled povijesne jezgre: trg Marktplatz – gradska vijećnica – Tempelhaus – katedrala. Nastavak vožnje prema jugu. Dolazak u Nürnberg u večernjim satima. Smještaj u hotel u okolici Nürnberga. Noćenje.

12. dan NÜRNBERG – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada: utvrda Kaiserburg – kuća Albrechta Dürera – Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu –Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 9.890 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.390 kn
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: najkasnije 90 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 30

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb Cijena uključuje:
 prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4*:
 1 noćenje s buffet doručkom u Würzburgu
 1 noćenje s buffet doručkom u okolici Flensburga
 1 noćenje s buffet doručkom u okolici Hamburga
 1 noćenje s buffet doručkom u okolici Nürnberga
 smještaj na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama s krevetima u istoj razini na putničkom brodu MS Nörrona brodskog prijevoznika Smyrill Line na osnovi polupansiona (buffet doručak i buffet večera ili večera u 3 slijeda)
 izlete s broda uz našeg pratitelja i uz prijevoz našim autobusom
 razgledavanja prema programu
 stručnog pratitelja tijekom putovanja
 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb Cijena ne uključuje:
 doplatu za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: isključivo na fiksni upit!
 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 putno osiguranje
Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba i kabina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi – 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi – 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi – 100 kn

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb
VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb PRAKTIČNE NAPOMENE:
-valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, u ostalim zemljama vrijede nacionalne valute tih zemalja: danska i islandska kruna, dok na Farskim otocima uz dansku krunu vrijedi i domaća valuta faroyarska kruna. Plaćanje kreditnim karticama vrlo je rašireno. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite danske krune prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja u valutu slijedeće zemlje na turi. Na brodu je moguće plaćanje u danskim krunama, eurima ili kreditnim karticama.
-ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike,obavezno jaknu ili kaput, vestu, čvršću sportsku obuću, topliju odjeću za daleki sjever, šal, kapu i rukavice!
-sadržaj izleta može biti podložan promjenama na licu mjesta ovisno o stanju puteva i vremenskim prilikama

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb PREPORUKA PUTOVANJA:
Ovo je posebno putovanje u kombinaciji 7 noćenja na putničkom brodu i 4 noćenja u hotelima. Putovanje preporučujemo putnicima koji traže nešto posebno, jedinstvena i neobična putovanja. Plovidba brodom po sjevernom Atlantiku, divlja snaga prirode dalekih sjevernih otoka, prekrasni krajolici u ugođaju sjeverne jeseni…. Putovanje nije za putnike koji ne podnose duže vožnje brodom i koje smetaju vremenske prilike na sjeveru. Ovo putovanje nije brodom za krstarenje, već putničkim brodom, jedinim takve vrste na sjevernom Atlantiku, koji prevozi i vozila. Naš autobus putuje s nama na brodu i izlazi s broda za vožnju izleta u svakoj luci. Za putovanje je potrebna što ranija prijava zbog ograničenih brodskih kapaciteta!

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje na Island i Farske otoke hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju Na ovom putovanju vrijede posebni uvjeti u slučaju otkaza putovanja od strane putnika: više od 90 dana prije polaska fiksna naknada štete u iznosu od 25% cijene aranžmana 90 – 60 dana prije polaska 50% cijene aranžmana 60 – 0 dana prije polaska 100 % cijene aranžmana nakon polaska i “no show” 100 % cijene aranžmana Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Ostala europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: BR32ZG

Putovanje Island Farski otoci 2018 polazak Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post