Putovanje u Island iz Splita 2018

Putovanje u Island iz Splita 2018

Putovanje u Island iz Splita 2018

Island
24. tra 2018. – 30. tra 2018. 7 dana/6 noćenja
Island – zemlja leda i vatre

Dan 1 London utorak, 24. travnja 2018.
Sastanak grupe u zračnoj luci Split u 8,30 sati. Upoznavanje sa vodičem i prijava na let za London u 10,45 sati.
Dolazak u zračnu luku London Luton u 12,25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer do hotela. Po želji grupe odlazak javnim prijevozom do Londona. Noćenje.

Dan 2 Reykjavik srijeda, 25. travnja 2018.
Ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Luton. Prijava na let za Reykjavik u 6,15 sati.
Dolazak u zračnu luku Keflavik na Islandu u 8,20 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer autobusom do Reykjavika, glavnog i najvećeg grada na Islandu. Osnovao ga je norveški Viking Ingόlfur Arnarson u 9. st., izgradivši farmu, te mu dao ime Reykjavik odnosno „dimni zaljev“ po bijeloj pari tj. dimu koji se dizao iz toplih izvora. Pješački razgled starog i novog dijela grada: stari Reykjavik sa prepoznatljivim šarenim kućama u crvenoj, plavoj, žutoj boji, Hallgrimova crkva – remek djelo istaknutog isalndskog arhitekta Guðjόna Samúelssona, monumentalna bijela građevina koja dominira gradom, crkveni toranj je visok 74 m i najviša je građevina u Reykjaviku s koje se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu, Perlan –spremnik tople vode s velikom staklenom kupolom, u kojem se skuplja voda za grijanje grada, jezeroTjörn smješteno u centru grada, gradska vijećnica, državni parlament, gradska luka. Odlazak do muzeja na otvorenom Arbaer, te do čuvene kuće Hȍfdi u kojoj su se za vrijeme hladnog rata susreli Gorbačov i Reagan. Prijava u hotel i smještaj. Kraći odmor. Po želji grupe odlazak javnim prijevozom do centra grada sa pratiteljem putovanja. Nastavak razgleda grada te slobodno vrijeme za osobne programe do povratka u hotel. Noćenje.

Dan 3 Thingvellir četvrtak, 26. travnja 2018.
Doručak.
Polazak autobusom na jednodnevni izlet po tzv. „Zlatnom krugu“ Vožnja autobusom do Nacionalnog parka Thingvellir, najstarijeg nacionalnog parka na Islandu gdje je u 10. st. ustanovljen prvi islandski parlament. Zbog svoje povijesne, kulturne i geološke vrijednosti nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja prekrasnim krajolikom među stijenama okamenjene lave do gejzira Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta.
Odlazak do jedne od najpopularnijih turističkih destinacija na Islandu, velinčanstvenog slapa Gullfoss – Zlatni slap koji se preko kaskada slijeva u 32 m duboki klanac.
Povratak u Reykjavik. Slobodno vrijeme za osobne programe.
U večernjim satima, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, odlazak u „lov“ na polarnu svjetlost ili Auroru Borealis koja spada među najljepše prizore koji se mogu vidjeti u prirodi. Polarna svjetlost je sjaj na noćnom nebu, uglavnom vidljiv na visokim zemljopisnim širinama koju uzrokuje Sunčev vjetar. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Seljalandsfoss petak, 27. travnja 2018.
Doručak.
Polazak autobusom na izlet „Južnom obalom“, dijelu otoka poznatom po crnim pješčanim vulkanskim plažama, veličanstvenim slapovima i glečerima.
Odlazak do slapa Seljalandsfoss koji slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Nastavak vožnje do sela Skogar gdje se nalazi najpoznatiji i najposjećeniji islandski slap Skogafoss visok 62 metra.
Nastavak vožnje do Vika, najjužnijeg gradića Islanda poznatog po rezervatu različitih vrsta ptica te crnoj pješčanoj plaži nastaloj uslijed vulkanske aktivnosti. Posjet centru za posjetitelje „Island eruptira“ sa filmskom prezentacijom o životu podno vulkana. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 Plava laguna subota, 28. travnja 2018.
Doručak.
Po želji grupe odlazak na poludnevni izlet brodom uz obalu Atlantskog oceana uz mogućnost gledanja najvećih sisavaca na svijetu, kitova.
Povratak u luku te slobodno vrijeme za osobne programe do polaska u Plavu lagunu, najpoznatiju i najposjećeniju atrakciju na Islandu. Nastala je sasvim slučajno kad su 1970. god lokalni stanovnici primjetili da otpadne vode iz Svartsengi geotermalne elektrane imaju ljekovit učinak za njihovu kožu. S vremenom su tu otpadnu vodu pretvorili u svjetski poznate toplice. U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobično plave boje i ljekovitog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6 London nedjelja, 29. travnja 2018.
Ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let za London u 9,00 sati.
Dolazak u zračnu luku Luton u 12,55. Transfer autobusom do Londona. Panoramski razgled grada: Tower Bridge, Tower of London, St. Paul’s Cathedral, Big Ben, Buckinngham Palace, Hyde Park, Trafalgar Square,… Smještaj u hotel. Kraći odmor te odlazak sa pratiteljom putovanja u večernju šetnju Londonom. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7 London ponedjeljak, 30. travnja 2018.
Doručak. Odjava iz hotela.
Odlazak u razgled Londona metroom i pješice: Buckingham Palace, St. James Park, Westminster Abbey, Parliament Square, Big Ben, … Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer autobusom do zračne luke Luton. Prijava na let za Split u 18,20 sati. Dolazak u zračnu luku Split u 21,50 sati.

Cijena aranžmana
20 – 25 putnika 11.900,00 kn ≈ 1.587 eura
15 – 19 putnika 12.350,00 kn
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Uplate i nadoplate
Uplata kod prijave: 2.500,00 kn (promjenjiva stavka – ovisna o cijeni avio karte)
nadoplata za 1/1 sobu: 480 eura
Mogućnost obročne otplate!

Program uključuje

  • let avio kompanijom easyJet na relaciji Split – London – Split i London – Reykjavik – London sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, prtljagu koja se predaje do maksimalne težine 20 kg i jedan komad ručne prtljage do 8 kg
  • smještaj u hotelu 2* i 3* u Londonu na bazi dva noćenja sa jednim doručkom, smještaj u hotelu 3* u Reykjaviku na bazi 4 noćenja sa tri doručka
  • dva transfera na relaciji aerodrom Luton – hotel – aerodrom Luton, prijevoz autobusom na Islandu i u Londonu prema navedenom u programu
  • ulaznice za planom razgleda predviđene muzeje i objekte, lokalnog vodiča na Islandu
  • putno zdrav.osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  • jamčevina za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV
  • agencijskog vodiča – pratitelja, te organizaciju putovanja.

Napomena za Putovanje u Island iz Splita 2018
Program ne uključuje: izlet „lov na polarnu svjetlost“ 60,00 eura i izlet brodom „promatranje kitova“ 70,00 eur (prijave za izlet u Agenciji), karte javnog gradskog prijevoza, troškove osobne prirode.

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Šifra: PP55ZG

Putovanje u Island iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post