Putovanje Island posebnim zrakoplovom

Putovanje Island posebnim zrakoplovom

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba
4 dana/3 noćenja
Datum putovanja: 2.-5.11.2017.
VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN RAZGLED REYKJAVIKA!

Vodimo vas u zemlju oštrih kontrasta, mjesto gdje led susreće vatru, polarna svjetlost tamne zimske noći, a ledenjaci vulkane. Island nije samo destinacija, on je avantura smještena u zadivljujući krajolik. Prepustite se jedinstvenoj prirodi ispunjenoj gejzirima, lavom i vodopadima, vibrantnom noćnom životu Reykjavika i zavidnoj lakoći postojanja njegovih stanovnika.

Putovanje Island posebnim zrakoplovom
1. dan: ZAGREB-KEFLAVIK–REYKJAVIK
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice (razgled uključen u cijenu). Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu te kulturno, ekonomsko i političko sjedište Islanda. Para iz vrućih izvora u okolici inspirirala je samo ime grada, koje se može prevesti kao „Zaljev dima“. Reykjavík je puno više od obične destinacije; to je mjesto uzbudljivih mogućnosti okruženo nevjerojatnim krajolicima, kozmopolitski grad prepun suvremene arhitekture koji i dalje njeguje tradicionalni način života, bez stresa zapadnih metropola. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, muzeja skulptura Asmundura Svenssona… Slobodno vrijeme za uživanje u impresivnom broju kvalitetnih i nagrađivanih restorana koje nudi Reykjavik, u kojima možete isprobati i neke od islandskih specijaliteta kao npr. hangikjöt – dimljenu janjetinu, kjötsúpa – juhu s mesom i povrćem, saltifiskur – bakalar… Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: REYKJAVIK („JUŽNA AVANTURA“: SLAP SELJALANDSFOSS – SLAP SKOGAFOSS – VIK – LEDENJAČKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“, idealnog za ljubitelje netaknute prirode. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža. Posjećujemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se
spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Pauza u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokull ledenjaka, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK („ZLATNI TROKUT”: þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT – HVERAþERDI)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu“ („Golden circle“), ruti koja se preporuča svim posjetiteljima Islanda! Vožnja do UNESCO zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, remek djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji eruptira vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap), smještenom u gornjem dijelu rijeke Hvitá koji se kaskadno spušta u dvije faze u 2,5 km dug kanjon. Odlazak do Skalholta, duhovne i kulturne prijestolnice otoka od 11. st., mjesta hodočašća u srednjem vijeku. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–ZAGREB
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe te kupovinu suvenira. Svakako preporučujemo izlet u Plavu lagunu (doplata), kao opuštajuću završnicu vašeg posjeta Islandu. Laguna se nalazi u polju lave pored grada Grindavika na Reykjanes poluotoku i jedna je od najposjećenijih atrakcija na Islandu. U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C. Ukoliko se ne odlučite za izlet u Plavu
lagunu, prijevoz do zračne luke bit će organiziran u popodnevnim satima iz Reykjavika izravno na Keflavik. Putnici koji odu u Plavu lagunu odlaze iz nje izravno u zračnu luku koja se nalazi u neposrednoj blizini. Let za Zagreb u večernjim satima, dolazak u kasnim satima.

Putovanje Island posebnim zrakoplovom
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
Fosshotel Lind 3*: 5.690 kn / FM 5.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.250 kn

Hotel Island 3*
Standard sobe: 5.990 kn / FM 5.790 kn
Superior sobe: 6.350 kn / FM 6.150 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750 kn

Fosshotel Reykjavik 4*: 6.490 kn / FM 6.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

Putovanje Island posebnim zrakoplovom NAPOMENA: FIRST MINUTE VRIJEDI DO 1.9. ILI DO ISTEKA KAPACITETA PO FM CIJENI!

TROKREVETNA SOBA NA OVOM PROGRAMU NA UPIT!
Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 890 kn

Putovanje Island posebnim zrakoplovom DOPLATE (prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu):
Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn
Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 690 kn
Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 690 kn
Izlet „Aurora Borealis“: 170 kn

Putovanje Island posebnim zrakoplovom NAPOMENA: Cijene izleta izračunane su za grupe od najmanje 49 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba

Putovanje Island posebnim zrakoplovom CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, razgled Reykjavika po dolasku, pratitelja putovanja i organizaciju putovanja

Putovanje Island posebnim zrakoplovom CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 120

Putovanje Island posebnim zrakoplovom NAPOMENE:
Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 5-7 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto,osobno ili telefonom.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Ostala Europska Putovanja

Putovanje Island posebnim zrakoplovom

Šifra: AT43ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post