Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019
banner Adiona111aa

Istanbul iz Splita i Dubrovnika

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Izravni let iz Dubrovnika za Istanbul. Iskoristite pad Turske lire i obavite povoljne kupnje. Smješteni smo u strogom središtu i imamo mogućnosti napraviti odlične obilaske grada. Program ima AKCIJSKU cijenu.

Trajanje: 4 dana
Prijevoz: avion
Termin: 09.01.2019.

PROGRAM Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019 PO DANIMA

1) dan SPLIT/DUBROVNIK – ISTANBUL

Sastanak putnika za putovanje u Istanbul u zračnoj luci Dubrovnik u 07:30 sati. U mogućnosti smo ponuditi transfer “door-to-door” od vaše adrese do zračne luke Dubrovnik (doplata ovisi o broju prijavljenih putnika). Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Let Dubrovnik-Istanbul 09:00h / 12:50h (lokalna vremena). Granične formalnosti uključuju i pregled vize za Republiku Tursku. Transfer do središta grada. Deponiranje prtljage u hotelu (možda bude moguće odmah se smjestiti u hotelske sobe) i slobodno vrijeme za ručak i upoznavanje s okolicom hotela (strogo središte). Podzemnom željeznicom odlazimo do Trga Taksim. Šetamo niz Istiklal ulicu, uživamo u živosti grada, razgledavamo suvenirnice i umjetničke galerije, fotografiramo Toranj Galata. Povratak javnim prijevozom do hotela. Noćenje.

2) dan ISTANBUL

Doručak. Obilazimo najvažnije građevine drevnog Carigrada i njegovog nasljednika Istanbula: Highlights of Istanbul (s početkom u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela). Šetnja do trga Sultanahmet i razgledavanje stare sultanske palače Topkapi, a zatim nevjerojatne crkve (danas je muzej) Aja Sofije. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne ćemo obići Cisternu Baziliku, Hipodrom i Plavu džamiju (unutrašnjost ako bude otvorena), palaču velikog vezira Ibrahima. Povratak prema hotelu najživljom ulicom prepunom trgovina. Uz put ćete naići na Sveučilište, džamiju Bajazidiju, Čemberlitaš (Konstantinov stup). Noćenje.

3) dan ISTANBUL

Doručak. Danas upoznajemo Sultanov Istanbul: Jutarnji odlazak do džamije Šehzade koja je podignuta za najstarijeg sina Sulejmana veličanstvenog i Haseki Hurem. Zatim šetamo prema džamiji Sulejmaniji uz koju se nalaze obiteljske grobnice Sulejmana veličanstvenog i koja je možda i najljepša džamija na svijetu. Po završetku obilaska spuštamo se prema Misir čaršiji – egipatska tržnica začina koja otkriva orijentalno lice grada. Slobodno vrijeme za šoping. Ostatak dana slobodno vrijeme. Noćenje.

4) dan ISTANBUL – DUBROVNIK / SPLIT

Doručak. Slobodan dan u Istanbulu ili fakultativni izlet Bosporska čarolija: Polazak točno u 8:00 sati do Dolmabahce palače, nove sultanske palače iz druge polovine XIX. stoljeća u kojoj se razaznaje sjaj i raskoš Osmanlija. Nakon obilaska krstarenje Bosporom, najpoznatijim morskim tjesnacem na svijetu. Razgledavamo priobalne vile i palače, drevne male gradiće i ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju. Povratak u hotel po prtljagu oko 13 sati. Javnim prijevozom i u pratnji vodiča odlazimo prema zračnoj luci. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Let Istanbul-Dubrovnik 19:25h/19:25h. Naše putovanje u Istanbul završava. Agencija organizira transfer iz Dubrovnika uz doplatu (cijena ovisi o broju prijavljenih).

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Cijena putovanja u Istanbul:

2.250,00 kn – cijena s popustom
2.480,00 kn – redovna cijena programa
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:

Izravni let zrakoplovom Turkish Airlines Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (kako je kategorizacija hotela u strogom središtu grada prilično nedosljedna organiziramo smještaj u one hotele koje su putnici najbolje ocijenili u završnim anketama), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Istanbul ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Istanbul iznose 990,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 985,00 kn), osobne troškove, troškove izrade vize za Republiku Tursku 180,00 kn (potrebno je agenciji dostaviti ime oca i majke), fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (Aja Sofija sa slušalicama, Topkapi palača, Cisterna bazilika – uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Transfer autobusom ili kombijem Split – zračna luka Dubrovnik – Split (cijena ovisi o broju prijavljenih za transfer).

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Napomene putovanja!

LOKALNO VRIJEME

u Turskoj je dva sata ispred vremena u Hrvatskoj, tj. kad je u Splitu 13 sati u Istanbulu je 15 sati (vrijedi za zimski period 2019).

DODATNI TROŠKOVI

(1) Obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama za Aju Sofiju, Topkapi Palaču i Cisternu Baziliku, te s uključenim slušalicama za skupi obilazak Aja Sofije iznosi 40€ po osobi;
(2) Izlet Sultanov Istanbul: o trošku agencije;
(3) Izlet Bosporska čarolija koja uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču i krstarenje Bosporom (60min) uz lokalnog vodiča 50€ po osobi.

HOTELI

koji koristimo nalazi se u strogom središtu grada (Laleli). Odabrali smo ga po dosadašnjim iskustvima i najboljim ocjenama iz anketa dosadašnjih putnika. Udaljenost do Aja Sofije (‘nulta točka’ grada) je nepunih pola sata žustrog hoda u gradu čija je os istok-zapad 115 km, dakle u strogom središtu.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

PUTNI DOKUMENTI

Putovnica izdana u Republici Hrvatskoj je OBVEZNI PUTNI DOKUMENT i potrebno ju je imati za ulazak u Republiku Tursku. Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma povratka s putovanja.

U slučaju gubitka putovnice tijekom putovanja: Generalni konzulat RH u Istanbulu: Adresa: Asmali Mescit Mah. Oteller Sok. No: 1/2 Tepebasi Beyoglu Istanbul / Telefon: (212) 293 54 67, 293 54 68 i Telefaks: (212) 293 54 76 UREDOVNO VRIJEME PON-PET 09:00h-12:00h. U slučaju potrebne asistencije osoblja naše agencije ili lokalne agencije OČEKUJTE TROŠKOVE OKO 50-100€.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

VIZA

Od 1. travnja 2013. hrvatskim državljanima koji putuju u Republiku Tursku OBVEZNA je turistička viza za ulazak u zemlju. Vize su izrađene u agenciji i šaljemo Vam ih zajedno s ovom obavijesti. Molimo uvažite kako morate zadovoljiti sljedeća pravila: (1) Putovnica s najmanje jednom stranicom bez pečata; (2) viza isključivo u tiskanom obliku (ne elektronskom) mora biti kod vas uz putovnicu tijekom trajanja putovanja (od poleta iz Dubrovnika do povratka u Dubrovnik).

PRIJAVA NA LET U

zračnoj luci Dubrovnik se prijavljujete na šalteru s oznakom ISTANBUL (putnik je dužan predočiti samo svoju putovnicu i nije potrebna karta za let). Tiskane karte za let ćete ipak dobiti od predstavnika agencije i pohraniti ih u ručnu prtljagu do povratka u Dubrovnik. Kartu koristite samo u slučaju problema prilikom prijave na let. Zatim predajete krupnu prtljagu (do 20 kg), a osoba na šalteru će vam uručiti ukrcajnu propusnicu za zrakoplov, te naljepnicu s bar-kodom koja se odnosi na vašu prtljagu (ovu naljepnicu svakako čuvajte jer u slučaju gubitka prtljage to je jedina poveznica s vašom torbom i potrebna je kako biste obavili prijavu neuručene prtljage na krajnjem odredištu).
Prilikom prolaska kroz sigurnosnu kontrolu predajete ručnu prtljagu iz koje morate izvaditi sve elektronske naprave i tekućine, skinuti remen, nakit i ručni sat, te iz džepova izvaditi metalne predmete (kovanice). Slijedi prolazak do policijskog i carinskog osoblja zbog kontrole putovnica. Zatim odlazite do bescarinske zone i izlaza koji je naznačen za naš let na oglasnim elektronskim pločama u zračnoj luci.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

ODJEĆA I OBUĆA

Prosječne dnevne temperature u Istanbulu: siječanj i veljača 8C, ožujak 11C, travanj 16C, svibanj 20C, lipanj 26C, srpanj i kolovoz 28C, rujan 25C, listopad 19C, studeni 14C, prosinac 10C. Molimo prilagodite odjeću i obuću prethodno provjerivši dugoročnu vremensku prognozu za Istanbul (www.weather.com www.yr.no www.dhmz.hr www.meteo.hr ). Za naše obilaske uputna je SPORTSKA OBUĆA i VIŠESLOJNO ODIJEVANJE!

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

TURSKE LIRE

Tursku valutu možete pribaviti u zračnoj luci ili u mjenjačnicama neposredno blizinu Vašeg hotela. Tečaj turske lire je 1€ = oko 7 TL. Nemojte mijenjati novac kod preprodavača na ulici.

VODA

Turska je jedina zemlja koja obiluje vodom na Bliskom istoku. Sukladno tome, voda sa slavine je higijenski ispravna. Ipak, naša je preporuka piti vodu pakiranu u staklenu ili plastičnu ambalažu koja se može kupiti u malim trgovinama hranom na koje nailazite svugdje u Istanbulu.

ALKOHOLNA PIĆA

Turska je sekularna zemlja – alkoholna pića (vino, pivo i sl) se može naručiti u velikom broju restorana i kavana u blizini turističkih znamenitosti, dok ostali restorani rjeđe služe alkohol. Cijene su uglavnom visoke.

KRIMINAL

Turska je sigurna zemlja, no broj džepara u velikim gradovima i turističkim centrima je velik! Pohranite svoj novac u prednje džepove ili (još bolje) u novčanike koji se ovjese oko vrata, a ručnu prtljagu stalno držite pod nadzorom. U restoranima i kavanama prtljagu nemojte ostavljati izvan vidnog polja i obratite pažnju na osobe koje sjede pored Vas (ručna torbica drži se „u krilu“). Džepara ima puno u sredstvima javnog prijevoza i oko turističkih znamenitosti gdje je velika gužva. SAVJET: putovnicu, vizu i dio novca deponirajte u hotelskom sefu ili u sobi, u prtljazi koja se može zaključati! Dio novca, preslik putovnice, debit ili kreditnu karticu i eventualno osobnu iskaznicu nosite sa sobom pospremljenu u pažljivo odabranom džepu koji je najteže dostupan i može se zatvoriti zatvaračem.

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Napon u Turskoj je 220V. Za utičnice NE trebaju adaptori. Mobitele i fotoaparate možete nesmetano puniti.

PUŠENJE

Pušenje u Turskoj je zabranjeno u svim javnim prostorima (uključivo i hotele) koji imaju krovište. Pušenje na otvorenom je dopušteno osim u blizini nekih povijesnih građevina (poput dvorišta Plave Džamije), u svakom slučaju postoje natpisi sa vidljivom zabranom pušenja. Hoteli često dozvoljavaju pušenje u sobama, posebnim djelovima bara, recepcije i restorana.

POŠTIVANJE RELIGIJE I OBIČAJA

Lokalno stanovništvo u većini pripada islamu. Osnovna pravila: Tijekom vjerskih službi nemojte ometati lokalno stanovništvo (klanjanje za dnevne molitve, klanjanje petkom). Nemojte fotografirati ljude koji mole. Za fotografiranje unutar povijesnih i arheoloških lokaliteta konzultirajte oglasne ploče na ulazu. Fotografiranje nije svugdje dozvoljeno, posebice u zatvorenim prostorima uz upotrebu bljeskalice. Posjet džamiji podrazumijeva izuvanje obuće, a žene trebaju pokriti kosu maramom ili kapom, muškarci i žene trebaju imati duge hlače i pokrivena ramena.

Fakultativni izleti

Molimo najavite ako želite odabrati neki od fakultativni izleta PRILIKOM PRIJAVE, a nikako kasnije od 21 dan prije polaska. Ako sadržaje niste najavili prilikom prijave to učinite na email agencije. Najava je potrebna kako bismo uspješno organizirali Vaš boravak i tražene sadržaje.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

VAŽNE INFORMACIJE za zračni promet!

Odgovornost putnika je obaviti sve granične, carinske i sigurnosne procedure u zračnim lukama na vrijeme.
Boarding time (ili vrijeme ukrcaja) označeno je na elektronskim oglasnim pločama u zračnoj luci i odgovornost putnika je pravodobno biti na gateu (izlazu) u naznačeno vrijeme.

Dozvoljena masa predane prtljage je 23 kg / ručne prtljage je 7 kg (max 55 cm x 40 cm x 23 cm)

RUČNA PRTLJAGA

Sve tekućine (uključivo: kreme, tekuća šminka, parfemi i sl.) ako su u količini većoj od 100ml biti će oduzete. Tekućine u pakiranjima manjim od 100ml pohraniti u prozirnu plastičnu vrećicu i odvojeno predati na policijskoj kontroli. Baterije (za discman, mp3 player, foto aparat, video kamera) smiju se nalaziti samo u ručnoj prtljazi.

Ukratko:

baterije nemojte pakirati u ‘veliku’ prtljagu koju predajete prilikom prijave na let. Nikakve tekućine i oštre predmete nemojte pakirati u ručnu prtljagu.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

U KABINU ZRAKOPLOVA NIJE DOZVOLJENO UNOSITI

Oružje ::: Stvarno oružje sposobno kod uporabe nanositi ozlijede, replike / imitacije oružja, sastavne dijelove oružja, zračne i dječje pištolje, signalne pištolje i startere, pištolje-igračke svih vrsta, pištolje s gumenim streljivom, lukove i samostrele, katapulte, harpune i pištolje sa strelicama, električno oružje, upaljače u obliku vatrenog oružja.
Oštre predmete i šiljata oružja ::: Sjekire, strijele, klizaljke, noževe bilo koje duljine oštrice, mačete, sjekače mesa, noževe za ritualne namjene, ošrice i mačeve / sablje svih vrsta, skalpere, škarice, i bilo koje druge predmete s kojima se mogu nanositi ubodne rane i posjekotine.
Eksplozive i zapaljive tvari ::: Municiju, detonatore, eksplozive, replike ili imitacije ekploziva, mine, granate, plinove i kontejnere plinova, pirotehničke naprave i rakate za vatromet, petarde, zapaljive tekućine (kerozin, benzin, nafta, etanol),boja u aerosolu, razređivače, alkoholna pića preko 70% vol. Alc.
Kemikalije i otrovne tvari ::: Kiseline, lužine, korozive i izbjeljivače, sprejeve za samoobranu, radioaktivnu materiju, otrove, biohazardne materijale, infekticide, samozapaljive tvari, vatrogasne aparate.
Ostalo ::: Palice za baseball i softball, palice bez obzira na sprortsku ili drugu namjenu, vesla i skateboards, štapove za biliard i ribičke štapove, opremu za borilačke vještine.

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Želimo Vam ugodno i nezaboravno putovanje!

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod posebnih – charter letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju
(2) tijekom letova služi se piće
(3) putovanje se realizira za najmanje 15 i najviše 45 prijavljenih putnika
(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Organizatora
(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska
(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora zadržava pravo korekcije cijene
(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate ne mogu se otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje

Šifra: EX61ST

Putovanje Istanbul iz Splita Dubrovnika 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post