Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019
banner Adiona111aa

Jordan Izrael 2019 iz Splita

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

Sveta zemlja je tajanstveno i inspirativno mjesto, a danas se proteže kroz nekoliko država, Izrael, Jordan, Palestina, Zapadna obala rijeke Jordan. Pored najznačajnijih građevina za tri velike monoteističke vjere, ovdje pronalazimo čarobnu Petru, nezaboravni staro-rimski Jerash, te križarske utvrde. Ako nadodamo šarm arapskog svijeta, slikovite uličice, bučne bazare, odličnu hranu, u konačnici se vraćamo kući prepuni neizbrisivih uspomena.

Trajanje: 8 dana
Prijevoz: avion
06.04.2019.
26.10.2019.

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

1) dan SPLIT / ZAGREB – TEL AVIV – BETLEHEM

Sastanak putnika za putovanje u Izrael Jordan iz Splita u zračnoj luci Zagreb u 07:20h. (Za sudionike putovanja iz Splita ili Dubrovnika u mogućnosti smo ponuditi let za Zagreb večer prije polaska, transfere od/do hotela i noćenje nedaleko zračne luke – molimo zatražite ove usluge ODMAH po prijavi). Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju sve obvezne granične i tehničke formalnosti. Let Zagreb-Istanbul 09:15h/12:30h. Let Istanbul-Tel Aviv 13:30h/15:40h. Po dolasku nastavljamo autobusom prema hotelu koju ćemo iskoristiti za uvodnu priču o Svetoj zemlji. Betlehem je gradić nedaleko Jeruzalema (nalikuje na rubnu četvrt svog ‘velikog brata’). Grad naseljavaju kršćani i muslimani. Smještaj u hotelske sobe. Večera. Noćenje #1.

2) dan JERUZALEM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Upoznajemo jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu – Jeruzalem. Slojevit, drevan, mjesto susreta i razilaženja. Najbolji pristup je preko Maslinske gore na kojoj je Crkva Očenaša, Veliko židovsko groblje i s kojeg puca prekrasan pogled na grad. Spuštamo se prema Crkvi usnuća BDM, crkvi Dominus Flevit i Crkvi svih naroda. Ovdje su se odigrali događaji iz života Isusa Krista i svaki kamen nosi snažnu poruku. Zalazimo u grad i šetamo prema Zidu plača. Dijelom ćemo proći po Via Dolorosa (Križnom putu) i posjetiti Crkvu svetog groba u kojoj je mjesto uskrsnuća (očekujte duža čekanja za kriptu). Iz Jeruzalema se vraćamo u hotel. Večera. Noćenje #2.

3) dan BETLEHEM – TEL AVIV – JERUZALEM

Doručak. Obilazimo Betlehem i Crkvu Rođenja, unutar koje se nalazi kripta s mjestom rođenja Isusa Krista. Zdanje bazilike, unutrašnji ukrasi, ulazni dio (…) uistinu su zanimljivi i odražavaju utjecaje srednjovjekovlja i križarskih ratova. Nakon obilaska odlazimo za Tel Aviv, suvremeni grad smješten uz istočnu obalu Sredozemnog mora osnovan početkom XX. stoljeća. Stari dio grada, Jaffa, najzanimljiviji je za turistički posjet. Prošetat ćemo šetnicom uz more, uzivati u vizurama suvremenog Tel Aviva, istražiti stare uličice. Povratak prema hotelu uz stanku u Jeruzalemu: uspinjemo se na Cion s crkvom Sv. Petra Gallicantu, Cionskim gradskim vratima, Dvoranom posljednje večere i grobom kralja Davida. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u hotel. Večera i noćenje #3.

4) dan MRTVO MORE – PETRA

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Spuštamo se prema najvećoj depresiji na svijetu – Mrtvo more. Kraće zaustavljanje uz najstariji grad na svijetu, Jerihon (ostaci svjedoče kako je ovo mjesto bilo naseljeno u vrijeme odledbe posljednjeg Ledenjačkog doba). Prelazak granice i ulazak u Jordan. Radimo stanku na Mrtvom moru. Neobično veliki udio minerala čini more ljekovitim, ali i toliko gustim da je u ovoj vodi nemoguće potonuti. Na nevjerojatnih -420 m nadmorske visine relaksiramo se, kupamo, mažemo ljekovitim blatom i uživamo u okrjepi u nekoj od kavana (ne zaboravite ručnik i kupaći kostim, zadržavanje je 90 minuta). Nastavljamo vožnju kroz Jordan prema slavnoj Petri. U večernjim satima dolazimo u hotel. Večera. Noćenje #4.

5) dan PETRA – WADI RUM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Današnji je dan rezerviran za posjet Petri – gradu u kamenu. Šetnja kroz Siq nezaboravno je iskustvo: nad nama se uzdižu stotine metara kamenog zida, a prizori se svakim korakom mijenjaju. Prizor Riznice, al-Khazneh, je uskoro pred nama, a zatim se grad polako lista pred našim očima kako koračamo okruženi planinama. Ovo skriveno mjesto uistinu je fascinantno – nekoć su stanovnici raspolagali pitkom vodom, bogatili se nadzirući unosnu trgovinu s istoka i uspijevali ostati skriveni iza ružičastih stijena svog rodnog kraja. Podigli su Veliko kazalište, a uglednici su izgradili veličanstvene grobnice. Nabatejci, izvorni žitelji i graditelji ovog mjesta preci su beduina koji ovdje i danas žive. Vozimo prema jugu, do beduinskog kampa u jednoj od najljepših pustinja na svijetu, Wadi Rum. Očekuje nas autentična večera i noćenje #5 u kampu u pustinji. Iskustvo noćenja na ovom mjestu je nezaboravno!

6) dan WADI RUM – PLANINA NEBO – AMMAN

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati fakultativnom vožnjom jeep-ovima kroz pustinjske predjele Wadi Rum koji se prelijevaju od nježno žute, do oker nijansi i jasno narančaste. Nakon uživanja i fotografiranja u pustinji vraćamo se prema sjeveru. Obilazimo Planinu Nebo s koje se pruža prekrasan pogled na Mrtvomorsku depresiju. Obilazimo lokalitet za kojeg se vjeruje da je mjesto s kojeg je Mojsije ugledao Svetu zemlju i nedavno je potpuno obnovljen. Slijedi posjet radionici mozaika i keramike. Kraći transfer za Amman. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #6.

7) dan AMMAN – JERASH

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo panoramskom vožnjom po Ammanu: Brežuljci, Stari dio grada, Džamija kralja Abdullaha I., vile i ambasade, brežuljak s Citadelom, Antičko kazalište. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do arheološkog lokaliteta Jerash. Ovo je poslastica koju smo ostavili za kraj naše jordanske pustolovine. Stari rimski grad nevjerojatno je dobro očuvan: Ovalni trg, Kazališta, oko 600m duga Glavna ulica omeđena prekrasnim antičkim stupovima, Terme, brojni hramovi, fontane, … Nakon obilaska povratak u Amman. Zajednička večera u autentičnom ambijentu i uz provjerenu kvalitetu lokalnih specijaliteta. Transfer za zračnu luku.

8) dan AMMAN – ZAGREB / SPLIT

Prijava na let, predaja prtljage i preuzimanje ukrcajnih karata za povratne letove. Let Amman-Istanbul 02:25h/04:45h. Let Istanbul-Zagreb 07:05h/08:20h. Za putnike iz Splita organiziramo prijevoz do polazne destinacije prema prethodnom dogovoru. Putovanje Jordan Izrael iz Splita završava.

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

First-Minute cijena putovanja u Jordan Izrael:

7.995,00 kn (cijena s popustom)
8.555,00 kn (redovna cijena)
First Minute cijena vrijedi samo za putnike koji prijavu i uplatu rezervacije naprave 90 dana prije polaska
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja u Jordan Izrael UKLJUČUJE:

Let zrakoplovom Zagreb-Istanbul-Tel Aviv i Amman-Istanbul-Zagreb uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 23 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 6 polupansiona (hoteli nose službenu kategorizaciju u zemljama u kojima se nalaze i ne moraju biti usporedivi s hrvatskom kategorizacijom), lokalne vodiče tijekom putovanja (engleski ili hrvatski jezik), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja (promjena busa na graničnom prijelazu), osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Jordan Izrael NE UKLJUČUJE:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Izrael i Jordan iznose 2.150,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.505,00 kn), vize i izlazne takse (obvezna doplata 250,00 kn), sve ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju (ukupno 710,00 kn), osobne troškove, fakultativni izlet Wadi Rum vožnja Jeepovima (50,00 € na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje, a ne kasnije od 21 dan prije polaska). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od 5 USD po danu putovanja. Iznos doplate za letove Croatia Airlinesa Split-Zagreb-Split ovisi u dostupnosti u trenutku rezervacije – ako putnik želi ovu uslugu obvezna je uplata cjelokupnog iznosa zrakoplovne karte odmah (informirajte se o uvjetima primjenjivim za korištenje dvije odvojene karte u sklopu paket aranžmana).

Vize i granična ograničenja

Putovnica je obvezni putni dokument.

Datum valjanosti putovnice mora biti 6 mjeseci nakon posljednjeg dana putovanja. Putnici čija putovnica ne ispunjava ove uvjete moraju žurno reagirati i pribaviti novu putovnicu.

Podaci koje ste upisali u prijavu za putovanje (ime i prezime, datum rođenja, broj putnog dokumenta, datum izdavanja putovnice i datum do kojeg je putovnica valjana) šalju se u konačno odredište 30 dana prije polaska. U slučaju bilo kakvih promjena putnik je obvezan pismeno obavijestiti Agenciju do navedenog datuma.

Točnost podataka vezanih za putni dokument (putovnicu) obveza je putnika. U slučaju bilo kakvih poteškoća na graničnim prijelazima uzrokovanih netočnim podacima Agencija ne snosi nikakvu legalnu i financijsku odgovornost.
King Hussein Bridge / Allenby Bridge (granični prijelaz između Zapadne obale i Jordana) (1) Napuštamo autobus s prtljagom, (2) prelazimo granicu iz Zapadne obale, (3) vršimo kontrolu i ulazimo u Jordan. Ovdje prelazimo u autobus koji ćemo koristiti do kraja putovanja. Molimo za strpljenje i pažljivo praćenje uputa koje će Vam dati pratitelj skupine. Sigurnosne kontrole su vrlo slične onima u zračnim lukama.

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

Napomene za putovanje u Jordan Izrael:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova
(2) putovanje se realizira za najmanje 35 putnika i najviše 50 putnika
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 14 dana prije polaska
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora zadržava pravo korekcije cijene
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku
(7) u slučaju korištenja dvije odvojene zrakoplovne karte u realizaciji paket aranžmana putnik snosi svaki rizik, uključivo i financijski, ako zbog kašenjenja jednog leta gubi pravo na letove koji slijede,

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Ostala Europska putovanja pogledajte ovdje
Slike preuzete s Pixabay.com
Šifra: EX33ST

Putovanje Izrael Jordan iz Splita 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:
Datum polaska:

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post