Putovanje Japan polazak Zagreb 2018

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018

Broj dana: 11
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 17.04.2018.

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018
1. dan – Zagreb – Doha
Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dohi na liniji QR218 (Qatar Airways) u 18.40 sati.

2. dan – Doha – Tokio
Dolazak u Dohu u 1 sat po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji QR806 (Qatar Airways) u 02.35 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 18.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do Tokija (oko 90 minuta vožnje). Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan – Tokio
Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa, Sensoji hrama koji se još naziva i hram božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan – Tokio – Takayama
Nakon doručka odjava iz hotela. Sastanak s lokalnim vodičem u hotelu i organizacija da se Vaša velika prtljaga odvojeno preveze za Kyoto. Za iduća tri dana nosite sa sobom samo ručnu prtljagu dovoljnu za dva noćenja. Organizirani prijevoz do željezničke stanice. Polazak vlaka (Bullet Train) Hikari 219 od Tokiyo stanice do Nagoya stanice. Promjena vlaka (Express Train) Hida 9, te vožnja od Nagoya stanice do Takayama stanice. Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Nakon ručka odlazak u šetnju kroz Kamisannomachi ulicu u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

5. dan – Takayama – Shirakawago – Kanazawa
Nakon doručaka odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Obilazak ureda Edo Vlade koji je izgrađen krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Zatim vožnja autobosom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u Unescovu kulturnu baštinu. Obilazak Kanda obiteljske kuće stare 160 godina. Ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg slijedi nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan – Kanazawa – Kyoto
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (javni prijevoz i pješice) u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćete: Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na brzi vlak prema Kyotu (Thunderbird 34). Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018

7. dan – Kyoto
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Vidjeti ćete Sanjusangendo hram, to je najduža drvena zgrada u Japanu u kojoj je smješten 1001 kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Kodaiji hram nacinalno je blago i jedan od najpoznatijih hramova u Japanu koji datira iz 8.stoljeća, okružen trešnjinim i javoroim drvećem koje prekrasno cvatu u proljeće, dok ih na jesen krasi crveno lišće. Pristustvovat ćete ceremoniji spravljanja čaja na tradicionalan način. Pauza za ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg se nastavlja razgled.
Budistički hram uz kojeg su vezane brojne legende i mitovi. Poslijepodne je previđen obilazak Kinkakuji hrama poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj i noćenje.

8. dan – Kyoto – Nara – Kyoto
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete hram Todaiji, veliki istočnjački hram, zaštitni je znak Nare i povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim Kasuga svetište i Shinto svetište. Odlazak u Nara Park koji se još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Ručak tijekom izleta uključen je u cijenu. Po završetku razgleda, povratak u hotel, smještaj i noćenje.

9. dan – Kyoto – Hirošima – Kyoto
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) sa željezničke stanice u Kyotu. Vožnja u trajanju od otprilike jedan i pol sat do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do Svetišta Itsukushima, šintoističkiog hramskog kompleksa na otoku Itsukushima (Miyajima). Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću, dok današnje, koje predstavljaju skladno posložene zgrade velike umjetničke i tehničke vještine izvedbe japanske arhitekture, datiraju u 12. stoljeće. Naime, Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Smještaj u hotelu. Noćenje.

10. dan – Kyoto – Osaka – Tokio
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Osaki. Po dolasku razgled grada koji uključuje između ostalog zaustavljanje i obilazak Umeda Sky Buildinga – Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Odlazak prema zračnoj luci Osaka – Itami. Polijetanje zrakoplova na liniji JL138 (Japan Airlines) u 20.25 sati. Dolazak u Tokio u 21.35 sati.

11. dan – Tokio – Doha – Zagreb
Polijetanje zrakoplova prema Dohi na liniji QR813 (Qatar Airways) u 0.01 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 5.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR217 u 7.20 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati.

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018 Cijena:
17.04.2018 – 27.04.2018 ~ 19.990 kn FM 19.490 kn

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018 Cijena uključuje
– prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu,
– smještaj u hotelima 3*/4* (mjesna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom,
– obroci prema programu (6 ručkova),
– prijevoz autobusom i razgledavanja prema programu u pratnji lokalnog vodiča
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
– prijevoz super brzim vlakovima turističke klase,
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– pripremu putovanja i jamčevinu.

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018 Cijena ne uključuje
– pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije putovanja)
– izlet u Hiroshimu – 3.500 kn po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba)
– doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
– dodatne obroke, usluge
– napojnice za lokalne vodiče i vozače
– putno osiguranje (preporučujemo)
Rok za prijavu
30 dana prije početka putovanja

Obavezne doplate po osobi
– Pristojbe zračnih luka 3.290 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu).
Neobavezne doplate po osobi
Izlet u Hirošimu (minimum 10 prijavljenih): 3.500,00 kn

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018 Važne napomene
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Japana i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Neispravni putni dokumenti ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Kompasa Zagreb.
Najmanji broj putnika
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Japan polazak Zagreb 2018

Šifra: KO86ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post