Putovanje Jordan Izrael iz Splita 2018

Putovanje Jordan Izrael iz Splita 2018

Putovanje Jordan Izrael iz Splita 2018

Polasci 2018. 06.11.

1) dan SPLIT – TEL AVIV – BETLEHEM
Sastanak putnika za putovanje u Izrael Jordan u zračnoj luci Split 3 sata prije poleta zrakoplova (vrijeme poleta bit će objavljeno 14 dana prije polaska). Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju sve obvezne granične i tehničke formalnosti. IZRAVNI LET SPLIT – TEL AVIV. Po dolasku nastavljamo autobusom prema hotelu koju ćemo iskoristiti za uvodnu priču o Svetoj zemlji. Obilazak Betlehema, gradića koji je toliko blizu Jeruzalema da nalikuje na rubnu četvrt svog ‘velikog brata’. Grad naseljavaju kršćani i muslimani, a u njemu se nalazi pravi kulturološki i hodočasnički biser – Crkva rođenja. Obilazimo crkvu i spuštamo se u malu pećinu u kojoj je prema predaji rođen Isus. Smještaj u hotelske sobe. Večera. Noćenje #1.

2) dan JERUZALEM
Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Upoznajemo jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu – Jeruzalem. Slojevit, drevan, mjesto susreta i razilaženja. Najbolji pristup je preko Maslinske gore na kojoj je Crkva Očenaša, Veliko židovsko groblje i s kojeg puca prekrasan pogled na grad. Spuštamo se prema Crkvi usnuća BDM, crkvi Dominus Flevit i Crkvi svih naroda. Ovdje su se odigrali događaji iz života Isusa Krista i svaki kamen nosi snažnu poruku. Zalazimo u grad i šetamo prema Zidu plača. Dijelom ćemo proći po Via Dolorosa (Križnom putu) i posjetiti Crkvu svetog groba u kojoj je mjesto uskrsnuća. Iz Jeruzalema se vraćamo u hotel. Večera. Noćenje #2.

3) dan BETLEHEM – MRTVO MORE – PETRA
Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Spuštamo se prema najvećoj depresiji na svijetu – Mrtvo more. Kraće zaustavljanje uz najstariji grad na svijetu, Jerihon (ostaci svjedoče kako je ovo mjesto bilo naseljeno u vrijeme odledbe posljednjeg Ledenjačkog doba). Prelazak granice i ulazak u Jordan. Radimo stanku na Mrtvom moru. Neobično veliki udio minerala čini more ljekovitim, ali i toliko gustim da je u ovoj vodi nemoguće potonuti. Na nevjerojatnih -420 m nadmorske visine relaksiramo se, kupamo, mažemo ljekovitim blatom i uživamo u okrjepi u nekoj od kavana (ne zaboravite ručnik i kupaći kostim, zadržavanje je 90 minuta). Nastavljamo vožnju kroz Jordan prema slavnoj Petri. U večernjim satima dolazimo u hotel. Večera. Noćenje #3.

4) dan PETRA – WADI RUM
Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Današnji je dan rezerviran za posjet Petri – gradu u kamenu. Šetnja kroz Siq nezaboravno je iskustvo: nad nama se uzdižu stotine metara kamenog zida, a prizori se svakim korakom mijenjaju. Prizor Riznice, al-Khazneh, je uskoro pred nama, a zatim se grad polako lista pred našim očima kako koračamo okruženi planinama. Ovo skriveno mjesto uistinu je fascinantno – nekoć su stanovnici raspolagali pitkom vodom, bogatili se nadzirući unosnu trgovinu s istoka i uspijevali ostati skriveni iza ružičastih stijena svog rodnog kraja. Podigli su Veliko kazalište, a uglednici su izgradili veličanstvene grobnice. Nabatejci, izvorni žitelji i graditelji ovog mjesta preci su beduina koji ovdje i danas žive. Vozimo prema jugu, do beduinskog kampa u jednoj od najljepših pustinja na svijetu, Wadi Rum. Očekuje nas autentična večera i noćenje #4 u kampu u pustinji. Iskustvo noćenja na ovom mjestu je nezaboravno!

5) dan WADI RUM – PLANINA NEBO – AMMAN
Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati fakultativnom vožnjom jeep-ovima kroz pustinjske predjele Wadi Rum koji se prelijevaju od nježno žute, do oker nijansi i jasno narančaste. Nakon uživanja i fotografiranja u pustinji vraćamo se prema sjeveru. Obilazimo Planinu Nebo s koje se pruža prekrasan pogled na Mrtvomorsku depresiju. Obilazimo lokalitet za kojeg se vjeruje da je mjesto s kojeg je Mojsije ugledao Svetu zemlju i nedavno je potpuno obnovljen. Slijedi posjet radionici mozaika i keramike. Kraći transfer za Amman. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #5.

6) dan AMMAN – JERASH
Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo panoramskom vožnjom po Ammanu: Brežuljci, Stari dio grada, Džamija kralja Abdullaha I., vile i ambasade, brežuljak s Citadelom, Antičko kazalište. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do arheološkog lokaliteta Jerash. Ovo je poslastica koju smo ostavili za kraj naše jordanske pustolovine. Stari rimski grad nevjerojatno je dobro očuvan: Ovalni trg, Kazališta, oko 600m duga Glavna ulica omeđena prekrasnim antičkim stupovima, Terme, brojni hramovi, fontane, … Nakon obilaska povratak u Amman. Zajednička večera u autentičnom ambijentu i uz provjerenu kvalitetu lokalnih specijaliteta. Noćenje #6.

7) dan AMMAN – JERUZALEM
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do granice. Nakon prelaska na Zapadnu obalu vraćamo se prema Jeruzalemu. Uspinjemo se na Cion s crkvom Sv. Petra Gallicantu, Cionskim gradskim vratima, Dvoranom posljednje večere i grobom kralja Davida. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Kraći transfer do hotela. Smještaj u sobe, večera i noćenje #7.

8) dan TEL AVIV – SPLIT
Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazimo za nedaleki Tel Aviv, suvremeni grad uz obalu Sredozemlja koji se doima kao antiteza mjestima prepunim drevnog povijesnog značaja. Osnovan je 1909. a danas je srce metropolisa od gotovo četiri milijuna stanovnika. Ako vrijeme (satnica leta) dopusti napravit ćemo panoramsku vožnju i/ili prošetati središtem grada. Transfer do zračne luke Ben Gurion. Prijava na let za Split. Let traje oko 3 sata. Putovanje Jordan Izrael iz Splita završava.

First-Minute cijena putovanja u Jordan Izrael:
 7.995,00 kn (cijena s popustom)
 8.555,00 kn (redovna cijena)
First Minute cijena vrijedi samo za putnike koji prijavu i uplatu rezervacije naprave do petka 24/08/2018
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena putovanja u Jordan i Izrael uključuje:
IZRAVNI let zrakoplovom Split – Tel Aviv – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 18 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 polupansiona (hoteli nose službenu kategorizaciju u zemljama u kojima se nalaze i ne moraju biti usporedivi s hrvatskom kategorizacijom), lokalne vodiče tijekom putovanja (engleski ili hrvatski jezik), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja (promjena busa na graničnom prijelazu), osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Jordan i Izrael ne uključuje:
Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Izrael i Jordan iznose 2.150,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.505,00 kn), viza za Jordan uz izlazne takse (obvezna doplata 250,00 kn), sve ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju (ukupno 710,00 kn), osobne troškove, fakultativni izlet Wadi Rum vožnja Jeepovima (50,00 € na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza uplata isključivo prilikom prijave za putovanje, a ne kasnije od 21 dan prije polaska). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od 5 USD po danu putovanja. Iznos doplate za letove Croatia Airlinesa Split-Zagreb- Split ovisi u dostupnosti u trenutku rezervacije – ako putnik želi ovu uslugu obvezna je uplata cjelokupnog iznosa zrakoplovne karte odmah (informirajte se o uvjetima primjenjivim za korištenje dvije odvojene karte u sklopu paket aranžmana).

Napomene za putovanje u Jordan i Izrael:
(1)Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova,
(2) putovanje se realizira za najmanje 35 putnika i najviše 50 putnika,
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 14 dana prije polaska, (5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora. zadržava pravo korekcije cijene,
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku,
(7) u slučaju korištenja dvije odvojene zrakoplovne karte u realizaciji paket aranžmana putnik snosi svaki rizik, uključivo i financijski, ako zbog kašenjenja jednog leta gubi pravo na letove koji slijede

Ostala Daleka putovanja pogledajte ovdje
Šifra: EX59ST

Putovanje Jordan Izrael iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post