Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

10 dana avionom

08.02.-17.02.2019.

Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

1.dan ZAGREB – ISTANBUL – KAIRO

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija na drugom katu u 07:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak zrakoplova u 09:10 sati, dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kairo na letu Turkish Airlinesa u 19:10 sati. Dolazak u Kairo u 20:30 sati po lokalnom vremenu. Doček lokalnog predstavnika u zračnoj luci, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan KAIRO – ALEXANDRIA – KAIRO

Doručak. Moguć odlazak na fakultativni izlet u Aleksandriju (uz doplatu). Aleksandrija je najveća luka na obali Sredozemnog mora, grad burnog kulturnog nasljeđa i bogate prošlosti. Uz mnogobrojne povijesne znamenitosti, odlikuje se i prirodnim ljepotama. Po dolasku u Aleksandriju posjetit ćemo Nacionalni muzej u kojem se nalazi preko 1800 artefakata iz povijesti Aleksandrije i Egipta. Vidjet ćemo Aleksandrijsku knjićnicu – najveću knjićnicu starog vijeka i važno središte helenističke kulture, Pompejev stup koji se nalazi na akropolisu ispod kojeg su ostaci hrama Boga Serapisa, katakombe Kom El Shogafa koje su bile jedno od sedam svjetskih čuda srednjeg vijeka te nekropolu s nizom grobnica i objekata pogrebnog kulta.
Povratak u Kairo u poslijepodnevnim satima. Putnicima koji odluče ostati u Kairu predlažemo odlazak u Nacionalni muzej, pravu riznicu povijesti i posjte bazaru Khan El Khalili, najvećem bazaru na Bliskom istoku na kojem se može doživjeti atmosfera srednjovjekovne tržnice i kupiti mnoštvo orijentalnih suvenira i rukotvorina. Noćenje.

3. dan KAIRO – GIZA – KAIRO – ASUAN

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pratnji lokalnog vodiča prema platou Giza i posjet jednom od sedam svjetskih čuda antičkog svjeta – Velike piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, Dolinski hram i jedan od najprepoznatljivijih simbola Egipta – kip mistične Sfinge, čuvara grobnica. Keopsova piramida je najveća i najstarija od tri najpoznatije piramide, izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca i s preko 146 metara visine. Oni željni prave arheološke avanture, imat će mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će piramida biti otvorena).
Nakon razgleda, odlazak na ručak u tradicionalni restoran(uključen u cijenu). Transfer do željezničke stanice u Kairu. Ukrcaj na noćni vlak prema Asuanu. Večera u vlaku. Noćenje.
Napomena: putnički vlakovi Kairo-Asuan u prsjeku se sastoje od 13 vagona s dvokrevetnim kupeima, dok je u vlaku obično jedan kupe preuređen u bar gdje se u doplatu slući piće. Kabine su skromno opremljene s krevetima na kat i u svakoj je umivaonik, ali bez vlastitog toaleta, toalet je zajednički za jedan vagon.

4. dan ASUAN

Doručak u vlaku. Dolazak na željezničku stanicu u Asuanu, iskrcaj iz vlaka i doček lokalnog predstavnika. Po dolasku u Asuan, grad Nubijaca i fekula – tradicionalnih plovila, razgledat ćemo Visoku branu s koje se pruža pogled na Naserovo jezero – najveće umjetno jezero na svijetu, a u blizini koje se nalazi nezavršeni obelisk i hram File, posvećen božici Izidi, idealnoj majci i ženi, zaštitnici prirode. Po završetku razgleda, ukrcaj na brod. Ručak na brodu. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Predlažemo posjet Nubijskom selu gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Večera na brodu. Noćenje.

5.dan ASUAN – ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU

Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, jednog od najljepših povijesnih znamenitosti u Egiptu. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II, dok su zbog gradnje brane na Naserovom jezeru premještena 65 metara dalje od izvornog mjesta (uz doplatu). Pogled na Veliko svetište predstavlja jednu od najljepših točki ovog putovanja i uistinu je veličanstven: Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Povratak na brod. Ručak. Početak krstarenja prema Kom Ombu i hramovima raznih božanstava. Posjet hramu Kom Ombo – neobičnom dvostrukom hramu čiji je jedan dio posvećen bogu Sobeku – bogu krokodila, a drugi Horusu – bogu sokola. Nastavak krstarenja prema Edfu. Večera na brodu. Noćenje.

6.dan EDFU –ESNA -LUXOR

Doručak. Posjet hramu boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava koji je prikazan s glavom sokola te povezivan s raznim faraonima tijekom njihovog vladanja. Horusov hram u gradu Edfu je njegov najočuvaniji hram u cijelom Egiptu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak ugodnog krstarenja Nilom, značajnom povijesnom rijekom i kolijevkom jedne od najvećih civilizacija. Prelazak Esne, brane na Nilu(moguće čekanje). Dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera. Noćenje.

7.dan LUXOR – HURGHADA

Doručak. Iskrcaj s broda. Odlazak na razgled grada Luxora, nekadašnje tebanske prijestolnice, u kojem se nalazi poznato svetište Karnak – najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona te su to područje Egipćani nazvali „kraj svih krajeva“, poznati hram u Luxoru te ćemo se zaustaviti u tvornici papirusa. Vožnja prema Hurghadi. Dolazak u Hurghadu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan HURGHADA

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe u ljetovalištu koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas obiluje turističkom ponudom. Predlažemo fakultativni odlazak brodom do koraljnih grebena s prekrasnim podvodnim svijetom i rajskom plažom otoka Giftun(uz doplatu). Noćenje.

9.dan HURGHADA

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo odlazak na fakultativni pustinjski jeep safari (uz doplatu). Noćenje.

10.dan HURGHADA – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer autobusom do zračne luke u 01:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 03:45 sati. Slijetanje u Istanbul u 07:50 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:55 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:05 sati po lokalnom vremenu.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:smještaj u hotelima 4*: 6.990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:smještaj u hotelima 4*: 7.490 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:smještaj u hotelima 5*: 7.390 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:smještaj u hotelima 5*: 7.890 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 20
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena uključuje:
• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb –Istanbul – Kairo i Hurghada – Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi na redovnim linijama Turkish Airlinesa
• smještaj na osnovi 5 noćenja u odabranoj kategoriji hotela 4* ili 5*:
2 noćenja u Kairu na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*
3 noćenja u Hurghadi na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*
• 1 noćenje u spavaćim vagonima putničkog vlaka Kairo – Luxor na osnovi polupansiona (večera i doručak u vlaku)

Napomena:

spavaći vlak ne posjeduje trokrevetne kupee, tako da treća osoba dijeli kabinu sa drugim putnikom istog spola.
•3 noćenja u kabinama niže razine na brodu 5* na osnovi punog pansiona (doručak, ručak, večera (bez uključenog pića))
• sve transfere sukladno programu
•lokalnog vodiča tijekom razgleda Kaira i Luxora
•ručak tijekom razgleda Kaira
•lokalnog predstavnika
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 1.890 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu – 1.790 kn
•trošak vize za Egipat – 180 kn
•obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD
•doplate za fakultativne usluge ( prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
-fakultativni izlet u Aleksandriju – 115 EUR
-fakultativni izlet Abu Simbel – 105 EUR
-Nubijsko selo – 35 EUR
-fakultativni izlet na koraljni greben Giftun – 25 EUR
-fakultativni odlazak na pustinjski jeep safari – 30 EUR

•ulaznice (informativna cijena, podložno promjenama):

ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju Kairo: 11 USD, ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 22 USD, ulaznica za unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 6 USD, ulaznica za Solarni muzej plovila u Gizi: 6 USD
•osobne troškove
• Putno osiguranje
Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osoba
Popust: treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – po redovnoj cijeni.

Kairo

glavni grad Egipta. Procjenjuje se da njegova aglomeracija iznosi 15,2 milijuna stanovnika i po tome je trinaesti grad po veličini u svijetu.Dok je al-Qāhirah službeno ime grada, u lokalnom govoru se on obično naziva imenom same države Mişr na lokalnom dijalektu se izgovara Maşr. Ime al-Qāhirah znači "onaj koji potčinjava / onaj koji svladava". Ovo ime je dodijeljeno zbog toga što su mnoge vojske kroz povijest pokušale osvojiti grad i njegovi branitelji bi ih uništili, ili borci poslani iz Kaira uništavali neprijateljske vojske (poznatiji osvajači bili su Mongoli, Križari i Osmanlije). Kairo je smješten na obalama i otocima Nila u sjevernom Egiptu, malo južnije od mjesta gdje rijeka napušta svoju pustinjom obrubljenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila.

Arapska Republika Egipat

je država u sjeveroistočnoj Africi. Dio egipatskog teritorija, Sinajski poluotok, nalazi se na području Azije. Na zapadu graniči s Libijom, na jugu sa Sudanom, na sjeveru sa Sredozemnim morem, a na istoku s Izraelom i Gazom. Egipat se nalazi u sjevernoj Africi, između Sredozemnog i Crvenog mora, dok se Sinajski poluotok nalazi u jugozapadnoj Aziji. Glavna je značajka ove zemlje velik kontrast između doline i delte Nila i okolnih pustinjskih prostora. Dolina Nila proteže se od juga prema sjeveru, poput zelene vrpce kroz pustinju i najveća je oaza na svijetu. Dno doline čini nekoliko viših prirodnih terasa i naplavne nizine. Kod Kaira se Nil dijeli na dva rukavca. Ondje počinje plodna delta Nila, kanalima ispresijecana nizina koja na sredozemnoj strani završava pojasom obalnih sprudova i plitkih laguna.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Arapsku Republiku Egipat potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/ ili u poslovnicama Organizatora putovanja.
Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Organizatora putovanja, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Preporučamo putno zdravstveno osiguranje. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ostala Daleka putovanja

Putovanje Kairo Hurghada i Krstarenje Nilom 2019

Šifra: BR86ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post