Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb

9 dana/8 noćenja
Zrakoplovom iz Zagreba
GRUPNI POLAZAK:
28.4.-6.5.2018.

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan: ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA
Nakon doručka panoramsko razgledanje grada, uključujući vidikovac (Ankarska tvrđava), Citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz Slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan: KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balon je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Urgupa i dolina Pasabaglari i Develi. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA – KONYA
Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan Karavan-saraya u Konyju, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramsko razgledanje i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan: KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Bijelih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda, te kupanje u termalnim bazenima. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI
Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet Kući Sv. Marije, nastavak prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan: KUSADASI – CANAKKALE
Doručak, vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, vožnja do antičke metropole Male Azije – grada Pergama, obilazak Pergama. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan: CANAKKALE – ISTANBUL
Doručak i vožnja prema Istanbulu Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak razgled Istanbula; razgled Plave džamije, posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači. Transfer u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.500 kn
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 980 kn
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 15

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb
CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (7 polupansiona + 1 noćenje/doručak), sve ulaznice za lokalitete spomenute u programu, autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem), uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb
CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnju balonom u Kapadokiji), napojnice vozaču i lokalnom vodiču, putno osiguranje.

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 980 kn, napojnice vodiču i vozaču, preporuka ca. 30 po osobi, plaćanje na licu mjesta

Ostale doplate:
Ples derviša u Konyi: 35 eur,
let balonom u Kapadokiji: 120 eur,
folklorna večer 45 eur
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Organizator naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.

NAPOMENE za Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Ostala putovanja Europska
Šifra: AT42ZG

Putovanje Kapadokija mala Azija 2018 polazak Zagreb

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post