Putovanje Korzika i Sardinija iz Zagreba 2018

Putovanje Korzika i Sardinija iz Zagreba 2018

Putovanje Korzika i Sardinija iz Zagreba 2018

Broj dana: 7
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci: 27.05.2018 , 21.06.2018 , 09.09.2018 , 05.10.2018

1. dan – ZAGREB/RIJEKA(Vrata Jadrana) – BOLOGNA – LIVORNO
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6.00 sati i iz Rijeke (obavezno napomenuti kod prijave) s benzinske postaje “Vrata Jadrana – sjever” u cca 8.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Bologne. Razgled grada poznatog po kulinarstvu, brojnim kolonadama i Sveučilištu, jednom od prvih u Europi. Šetnja gradom: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, crkva sv. Petronija, mnogobrojni tornjevi kojima su nekada plemićke obitelji pokazivale svoju moć, zgrada Sveučilišta. Nastavak vožnje do Livorna, smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

2. dan – LIVORNO – BASTIA – ST FLORENT
Doručak (u hotelu ili na brodu). Ukrcaj na brod u Livornu, plovidba u trajanju cca 4 sata do Bastije. Po dolasku, odlazak do grada, šetnja: Place du Marche – stara luka – citadela. Vožnja do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike, i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Cose. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi genovskih guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade sa kafićima i tavernama uske vijugave uličice sa kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenovske tvrđave. Predah za šetnju gradićem i osvježenje uz poznata korzikanska vina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan – BASTIA/OKOLICA – PORTO – AJACCIO
Doručak. Vožnja otokom do zaljeva Porto živopisnom prirodom s vrletima i granitnim stijenama različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su obilježje Korzike. Radi iznimne prirodne ljepote zaljev Porto se nalazi pod UNESCO zaštitom. Vožnju nastavljamo uz obalu s panoramskim pogledom na zaljev do Ajaccia, najvećeg grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte, smještenog u prekrasnom zaljevu . Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan – AJACCIO – BONIFACIO
Doručak. Odlazak na razgled grada: glavna ulica Cours Grandval, Cours Napoleon, Napoleonova rodna kuća, Casone, gdje se nalazi impozantni spomenik Napoleonu – kopija onoga u Parizu, kao i memorijal brojnim pobjedama zapisanim na mramornom zdanju. Nastavak do prekrasnog gradića na jugu Korzike – Bonifacio, poznatog i kao „biser Korzike“, najstariji je grad na otoku, smješten na stijeni iznad prirodne luke. Nakon kraćeg panoramskog razgleda, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan – BONIFACIO – S.TERESA GALLURA – RAJSKA OBALA SARDINIJE – ALGHERO
Doručak. Kratka vožnja do luke u Bonifaciju i ukrcaj na brod za Sardiniju. Plovidba u trajanju od cca 60 min. do luke Santa Teresa Gallura, na krajnjem sjeveroistoku otoka. Mjestom dominira masivna kula Longosardo iz 16. stoljeća. Vožnja uz tzv. „rajsku obalu Sardinije“ do šarmantnog grada Alghero na zapadnoj obali, Zbog jakog utjecaja Katalonije, pod čijom je dugogodišnjom vladavinom bio u prošlosti, Alghero još nosi i naziv „Mala Barcelona“. Ovdje stanovnici govore katalonski, a natpisi na ulicama i jelovnicima su dvojezični. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan – ALGHERO – NURAGHE – SASSARI – SMARAGDNA OBALA SARDINIJE – OLBIA/GOLFO ARANCI
Doručak. Vožnja do arheološkog nalazišta Nuraghe Palmavera, s megalitskim pretpovijesnim strukturama iz brončanog i željeznog doba, jedinstvenima u svijetu. Nasatavak do drugog najvećeg grada na Sardiniji – Sassari. Odlazak u šetnju gradom: katedrala, crkva Santa Maria di Betlem, fontana Rosello, Palazzo Ducale. Vožnja do „Smaragdne obale“ – Costa Smeralde, najpoznatijeg dijela talijanske obale i jednog od najluksuznijih ljetovališta na Sredozemlju, omiljenog ljetovališta bogatih i slavnih:prekrasne pješčane plaže, kristalno čisto more, bujna mediteranska vegetacija, skrovite uvale, zaljevi i slikovita mjesta krase ovu 55 kilometara dugu obalu. Panoramska vožnja uz zaustavljanje na najpoznatijim mjestima Palau i Porto Cervo, lukama s privatnim jahtama bogatih i slavnih. Slobodno vrijeme za šetnju.Nastavak vožnje do Olbije/Golfo Aranci, ukrcaj na brod. Smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama. Na brodu postoji restoran-samoposluživanje i bar. Isplovljavanje broda u kasnim večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan – BROD – LIVORNO – LUCCA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak na brodu. Dolazak broda u Livorno u jutarnjim satima. Iskrcaj, te vožnja do slikovitog gradića Lucca, bisera Toskane i rodnog grada slavnog skladatelja G. Puccinnija. Razgled: katedrala sv. Martina, Napoleonov trg, crkva sv. Mihaela, Piazza dell’Amfi teatro. Nakon slobodnog vremena za šetnju, povratak prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. Dolazak u Rijeku (Vrata Jadrana) / Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijene za Putovanje Korzika i Sardinija iz Zagreba 2018:
27.05.2018 – 02.06.2018 ~ 5.650 kn 5.450 kn po osobi
21.06.2018 – 27.06.2018 ~ 5.650 kn 5.450 kn po osobi
09.09.2018 – 15.09.2018 ~ 5.650 kn 5.450 kn po osobi
05.10.2018 – 11.10.2018 ~ 5.650 kn 5.450 kn po osobi

Cijena uključuje
prijevoz turističkim autobusom prema programu;
– smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom, 4 večere, 1 noćenje na brodu
– pratitelja na putovanju
– razglede i izlete prema programu
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje
– doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 250 kn
– doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 1.750 kn
– boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima na Sardiniji): cca 1,50 – 2,50 Eur po osobi i danu

Informativne cijene ulaznica:
Napoleonova rodna kuća 7 Eur, Muzej Fesch Ajaccio 8 Eur, Nuraghe Palmavera 6 Eur

Neobavezne doplate po osobi
doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu 250 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu sobu i unutarnju kabinu na brodu) 1.750 kn

Informativne cijene ulaznica:Napoleonova rodna kuća 7 Eur, Muzej Fesch Ajaccio 8 Eur, Nuraghe Palmavera 6 Eur

Važne napomene
boravišna pristojba (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima u Italiji i na Sardiniji) cca 1,50 -2,50 Eur po osobi i danu,

Najmanji broj putnika
30

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Korzika i Sardinija iz Zagreba 2018

Šifra: KO32ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post