Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019
banner Adiona111aa

Lisabon i mala Portugalska tura

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019

Termin putovanja: 4.1.-7.1.2019. GARANTIRANI POLAZAK
zrakoplovom na direktnom letu iz Zagreba
VRIJEDNOST VIŠE: HOTEL 4*U CENTRU LISABONA!

Program Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019:

1.dan ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:10 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Prijava za let za Lisabon u 08:10. Po slijetanju u Lisabon u 10:25 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga otići ćemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama.
Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak do hotela. Smještaj te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON-SINTRA – CABO DA ROCA- CASCAIS –ESTORIL-LISABON

Doručak. Slobodan dan za samostalno otkrivanje Lisabona ili predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan.
Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj.
Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Noćenje.

3.dan LISABON- OBIDOS-BATALHA – NAZARE – FATIMA – LISABON

Doručak. Slobodan dan za samostalno otkrivanje Lisabona ili predlažemo cjelodnevni izlet do bisera Portugala. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do Batalhe. Posjet crkvi Santa Maria da Vitoria sa jednim od najljepših klaustra u Portugalu koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Nazarea s poznatom pješčanom plažom.
Predlažemo odlazak na vidikovac Miradouro do Suberco, s prekrasnim pogledom plažu i ocean. Nastavak putovanja do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja…Povratak u Lisabon. Za one koji ostaju u Lisabonu, predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima.
Za ljubitelje shoppinga, svakako preporučamo odlazak do jednog od najvećih shopping centara u ovom dijelu Europe, do shopping centra Columbo. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

4.dan LISABON – ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:10. Dolazak u Zagreb u 15:20 sati. Kraj programa.
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 2.890,00 kn

+ pristojbe zračnih luka
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU
OU 700 – Zagreb – 08:10 – Lisabon – 10:25
OU 701 – Lisabon – 11:10 – Zagreb – 15:20

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom prema programu
transfere autobusom zračna luka– hotel – zračna luka
poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča
smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽANA NE UKLJUČUJE:

pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
boravišna pristojba u Lisabonu, 1 eur po osobi i noćenju
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
fakultativne izlete
obroke koji nisu uključeni u cijenu

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019
EVENTUALNE DOPLATE:
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 890 kn*
Doplata za cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca – Estoril – 42 Eur ( potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom )
Doplata za cjelodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima – 50 Eur ( potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom )

POPUSTI za Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn
PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu)

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019
Ostala putovanja Europska

Šifra: MO23ZG

Putovanje Lisabon i mala Portugalska tura 2019

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post