London Putovanje iz Splita 2018 avionom

Putovanje London iz Splita 2018 avionom

Putovanje London iz Splita 2018 avionom

London je metropola ne samo Velike Britanije već i svijeta. Središte financijske moći, raznih kultura i nacija, ali i konzervativan, tradicionalan grad prepun povijesne baštine. Od ponajboljih svjetskih restorana do tradicionalnih fish and chips kioska, od velikih modernih građevina do malenih i slikovitih uličica, od enormnih muzeja od pikanterija poput Baker streeta 221B. London jednostavno treba vidjeti i doživjeti!

Odredište: London – Velika Britanija
Trajanje: 5 dana
Prijevoz: avion
Termin: 27.04.2018.

PROGRAM Putovanje London iz Splita 2018 avionom
1) dan SPLIT – LONDON
Okupljanje skupine za putovanje u London iz Splita u zračnoj luci Split u 8:30 sati. Preuzimanje ukrcajnih karata od predstavnika agencije, predaja prtljage (za one koji su izvršili doplatu), sigurnosne i granične formalnosti. Let Split – London 1010/1145. Javnim prijevozom odlazimo do središta grada (karte kupujemo u zračnoj luci). Deponiranje prtljage u hotelu, ako bude moguće odmah ćemo se smjestiti u hotelske sobe. Sredinom dana krećemo u šetnju gradom: Trafalgar square, Westminster Abbey (ulaznica na licu mjesta), Parlament i Big Ben, White Hall, London Eye (ulaznica na licu mjesta). Večer u četvrti Soho. Noćenje.

2) dan LONDON
Doručak. Putovanje London iz Splita vodi nas u istraživanje istočnog dijela grada (London City). Obilazimo Masonic Hall, Covent Garden, Temple, Fleet street, St-Pauls Cathedral, Tate Modern, Millenium bridge. Stanka za kavu i predah, nastavak kroz bankarsku četvrt do Mounumenta i London Bridge-a, te krasnom šetnicom uz Temzu prema City Hall i Tower Bridge. Slobodno vrijeme za obilazak Tower of London (ulaznica na licu mjesta) gdje ćete vidjeti krunske dragulje i srednjovjekovni London. Koristimo Tube i odlazimo za South Kensington. Šetamo pokraj Prirodoslovnog muzeja, Victoria and Albert Museum, Albert hall, Hyde parka i Kensington Palace. Povratak prema hotelu. Slobodno večer. Noćenje.

3) dan LONDON
Doručak. Odlazimo do British Museuma. Ulaz je slobodan, ali je potrebno proći sigurnosnu kontrolu. Obilazak nepregledne zbirke umjetnina koja se ovdje nalazi, od Mezopotamije i drevnog Egipta, do perzijskih, starogrčkih i rimskih ostataka do arheoloških nalaza iz prapovijesne Europe. Zastupljenost eksponata uistinu pokriva cijeli svijet i sve epohe povijesti čovjeka. Poslijepodne preporučamo odlazak javnim prijevozom ili šetnjom do najpoznatije detektivske adrese na svijetu: Baker street 221B, kuće Sherlocka Holmsa. Iako slavni detektiv trenutno uzgaja pčele u južnoj Engleskoj, možemo posjetiti njegov londonski dom (ulaznica na licu mjesta). U blizini je Madame Tusseaud – muzej voštanih figura. Slijedi šetnja niz Baker street prema Oxford street. Noćenje.

4) dan LONDON
Doručak. Jutarnji posjet National Gallery – sjajnoj i velikoj kolekciji umjetnina. Ulaz je slobodan, ali je potrebno proći sigurnosnu kontrolu. Sjajna zbirka slika velikih majstora kista koja je pritom dobro prostorno organizirana (da Vinci, Rafael, Carravaggio, Vermeer, van Eyck, Durer, Botticelli, Michelangelo, Tizian, Rubens, Velazquez, Rembrandt, Goya, Cezanne, Monet, van Gogh, … i mnogi drugi). Nakon obilaska šetamo i razgledavamo: Pall Mall, St James’s Palace, Green park, Buckingam palace, Green Park, Wellington Arch, Marble Arch i Oxford street. Poslijepodne odlazak do Camdena u kojem se održava street food festival, subotom je praznička atmosfera i okuplja se mnoštvo lokalnog stanovništva, posebno ako je lijepo vrijeme. Noćenje.

5) dan LONDON – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak javnim prijevozom prema zračnoj luci. Sigurnosne i granične formalnosti. Let London – Split 1215/1545. Naše putovanje London iz Splita završava.

Putovanje London iz Splita 2018 avionom
Cijena putovanja u London iz Splita:
3790,00 kn (Cijena sa popustom)
4.055,00 kn (Regularna cijena)

Napomene za Putovanje London iz Splita 2018 avionom:
Evo nekoliko korisnih informacija za naše putovanje u London, UK. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Cijene ulaznica: Westminster Abbey 22£, Tower of London 21,50£ (bez donacije) i 24£ (s donacijom), London Eye 26£, Madame Tussaud 35£, Baker Street 221B 15£, St-Paul’s Cathedral 18£ …
Veliki broj ulaznica podrazumijeva popust ako ih kupite OnLine prije putovanja.

Napomene za Putovanje London iz Splita 2018 avionom:
Evo nekoliko korisnih informacija za naše putovanje u London, UK. Nadamo se da će Vam ove informacije koristiti prilikom pripreme / pakiranja prtljage, kao i tijekom našeg putovanja.

Cijene ulaznica: Westminster Abbey 22£, Tower of London 21,50£ (bez donacije) i 24£ (s donacijom), London Eye 26£, Madame Tussaud 35£, Baker Street 221B 15£, St-Paul’s Cathedral 18£ …
Veliki broj ulaznica podrazumijeva popust ako ih kupite OnLine prije putovanja.

Napojnice: za sitne usluge (nosači prtljage ili osoblje u garderobama) očekuju 1 funtu, osoblje u pubovime ne očekuje napojnice osim ako je poslužena hrana, konobari u restoranima očekuju 12,5% napojnice, a ako ste jako zadovoljni uslugom onda i do 15%. Vodite računa je li “service charge” već uključen na računu, jer u to slučaju ne ostavljate napojnicu. Vožnju legendarnim taksijem valja nagraditi s 10-15% napojnicom.

Javni prijevoz: Od i do zračnih luka, te po gradu koristimo javni prijevoz. Karte za vlak koje nas vode od i do zračne luke možemo bez komplikacija kupiti na automatima UZ UVJET da kupac ima svoju debit karticu ili novčanice funti (apoeni od 10 ili 20 £). Vožnja vlakom od zračnih luka do središta grada traje oko 50-60 minuta. Za korištenje podzemne željeznice i gradskih autobusa kupujemo Oyster-Card (deponira se 5£ i dodaje se željeni iznos, oko 10-15£). Oysericu je moguće nadopuniti na svim većim stanicama. Radno vrijeme “Tube-a”: svaki dan od 5:30 do 24:39, ali u vremenu od 8:00-9:30 i 17:00-18:30 je iznimno velika gužva na stanicama podzemne pa ukoliko nemate hitan razlog za putovanje, bolje je izbjegavati navedene termine za putovanje.

Autobusi (double decker): Poznati londonski crveni autobusi na kat, su u današnje vrijeme zamjenjeni novim, modernijim verzijama, s iznimkom pojedinih autobusa poput broja 9 i 15 koji su još uvijek u svom tradicionalnom izgledu. Cijena karte: postoji samo jedna gradska zona za koju vrijedi ista karta. Cijena karte za odrasle je 3.50 ₤. Karte se mogu kupiti u kompletu od 6 karata po nižoj cijeni, na stanicama podzemne željeznice ili na tisku. Karte se moraju kupiti prije ukrcavanja na autobus jer je moguća kazna za svaku vožnju bez karte. Također, posjetitelji mogu koristiti navedenu jednodnevnu kartu za autobusnu vožnju kao i za vožnju tramvajem. Ukoliko planirate duži boravak u Londonu, svakako se raspitajte o povoljnijim uvjetima javnog prijevoza, poput višednevnih karata pretplati. Radno vrijeme: 24 sata, karta se može kupiti na stanicama metroa, s naznakom da se u noćnim autobusima karta može kupiti u samom autobusu. Noćne linije su označene sa slovom ‘N’.

Putovanje London iz Splita 2018 avionom
Dodatne i opće napomene
(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova,
(2) putovanje se realizira za najmanje 14 prijavljenih putnika,
(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Organizatora
(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska,
(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 2% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Organizatora zadržava pravo korekcije cijene,
(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku,

Cijena Putovanje London iz Splita 2018 avionom UKLJUČUJE:
Let zrakoplovom Split – London – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija (55cm x 40cm x 25cm), smještaj u hotelu 3* (središte grada) u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena Putovanje London iz Splita 2018 avionom NE UKLJUČUJE:
Pristojbe zračnih luka i TSC (promjenjive, a na dan objave aranžmana iznose 1.190,00 kn), prijevoz od zračne luke i hotela (povratno / koristimo javni prijevoz), smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.350,00 kn), osobne troškove, dodatnu prtljagu (velika putna torba do 20 kg koja se predaje u zračnoj luci), ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Ostala putovanja za novu godinu pogledajte ovdje
Šifra: EX55ST

Putovanje London iz Splita 2018 avionom

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post