Putovanje Mađarska Rumunjska mini tura 2018

Putovanje Mađarska Rumunjska

Putovanje Mađarska Rumunjska mini tura 2018

3 dana autobusom
27.04.-29.04.2018
28.09.-30.09.2018

Hotel 4* u centru Szegeda !
1.dan ZAGREB – BAJA – SZEGED
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Bjelovara i Virovitice uz prethodnu najavu prlikom rezervacije. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku. Dolazak u Baju, slikoviti gradić južne Mađarske. Šetnja do trga s gradskom vijećnicom i kraće slobodno vrijeme. Vožnja prema Szegedu. Razgled Szegeda, trećeg najvećeg grada u Mađarskoj: obala Tise – Trg Szecheny – nacionalno kazalište – katedrala Czanad – gradska vijećnica – sveučilište. Szeged je grad poznat po brojnim palačama u Art Noveau stilu, velikim parkovima i živahnom pješačkom zonom u gradskom središtu. Smještaj u hotel u centru Szegeda. Noćenje.

2. dan SZEGED – ARAD – TEMIŠVAR – SZEGED
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u obližnju Rumunjsku (prijava i doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja prema Aradu, gradu smještenom na rijeci Mureš. Šetnja s pratiteljem središtem grada: Bulevar revolucije – Gradska vijećnica – Palača kulture – neo-gotička Crvena crkva – rimokatolička crkva – Državno kazalište – palača Bohus koja je primjer art nouveau stila – barokna pravoslavna katedrala – stari toranj za vodu koji je pretvoren u muzej – Staro kazalište u kojem je radio najpoznatiji rumunjski pjesnik Mihai Eminescu – židovska četvrt – gradske zidine građene za vrijeme Marije Terezije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Temišvaru, središtu povijesne pokrajine Banat. Šetnja s pratiteljem gradskom jezgrom: pravoslavna katedrala – trg Victorei – kip kapitolijske vučice – opera – dvorac Hunjadija – trg Unirii – rimokatolička katedrala. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju gradskim baroknim ulicama. Povratak u Szeged. Putnicima koji odluče ostati u Szegedu preporučamo odlazak na kupanje u vodeni svijetu bazena Aquapolis ili posjet tradicionalnim povijesnim turskim kupeljima Anna s 11 bazena. Noćenje.

3. dan SZEGED – PEČUH – SZIGETVAR – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Pečuhu, petom najvećem gradu Mađarske. Šetnja starom gradskom jezgrom Pečuha: katedrala – trg Szecheny – utvrda Barbakan – Gazi Pasim džamija – Košutov trg. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet muzeju svjetski poznatog porculana Zsolnay ili ručak u nekom od tradicionalnih mađarskih restorana. Vožnja prema Szigetvaru, utvrdi gdje je 1566. godine odigrana bitka između Habsburškog Carstva na čelu s Nikolom Šubićem Zrinskim i Osmanlijskog Carstva koje je predvodio sultan Sulejman Veličanstveni. Kraći razgled memorijalnog parka u spomen znamenite bitke. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Viroviticu, Bjelovar i Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 27.04.: 1.090 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 27.04.: 1.190 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 28.09.: 890 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 28.09.: 950 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Cijena uključuje:
prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u centru Szegeda
 turističkog pratitelja tijekom puta
 jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
 Doplata za jednokrevetnu sobu na polasku 27.04 – 470 kn
 Doplata za jednokrevetnu sobu na polasku 28.09 – 420 kn
 Fakultativan izlet u Arad i Temišvar 25 EUR po osoba (prijava i doplata na licu mjesta)
 Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu izrijekom navedeni kao uključene
 Muzej porculana Zsolnay 1500 HUF (informativna cijena)
 Informativne cijene ulaznica za bazene u Szegedu (cijene mogu biti podložne promjeni): Aquapolis jutarnja ulaznica 3.750 HUF, Aquapolis popodnevna ulaznica 4.450 HUF, turske kupelji Anna 1.650 HUF)
 Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
Trokrevetne sobe: na ovom putovanju nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u nekim mjenjačnicama. Valuta u Rumunjskoj je rumunjski lei (RON). Rumunjski lei se mogu zamijeniti na licu mjesta. Mađarska je država u srednjoj Europi smještena u Panonskoj nizini i podijeljena na 19 županija i glavni grad Budimpeštu. Na površini većoj od 93.000 kvadratnih kilometara živi oko 9 800 000 stanovnika. Rumunjska je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči na na jugu s Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na sjeverozapadu s Mađarskom, na sjeveru s Ukrajinom te na sjeveroistoku s Moldovom. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država. Slična je situacija i s vjerskom strukturom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH vize za Mađarsku i Rumunjsku nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Mađarska Rumunjska mini tura 2018

Šifra: BR32ZG

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post