Putovanje Makedonija iz Splita 2018

Putovanje Makedonija iz Splita 2018

Putovanje Makedonija iz Splita 2018

Makedonija

POPUNJENO!

1. svi 2018. – 5. svi 2018. 5 dana/4 noćenja
Drač – Sveti Naum – Bitola

Dan 1 Polazak utorak, 1. svibnja 2018.
Polazak u 6,00 sati kod Kule na Rivi. Vožnja autocestom do Neretve i dalje prema Crnoj Gori i Albaniji, uz povremene usputne stanke. Dolazak na albanski granični prijelaz Sukobin. Formalnosti graničnih vlasti, te nastavak putovanja do SHKODRE (Skadar) te razgled utvrde Rozafa. Uz tvrđavu se veže legenda o tri brata koja su danju tvrđavu gradili da bi se po noći sve urušilo i o ženi najmlađeg brata Rozafi koja je uzidana u zidove tvrđave. Nastavak vožnje do DURRESA (Drač). Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 2 Tirana srijeda, 2. svibnja 2018.
Doručak. Polazak iz hotela na razgled. Drač je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, nalazi se na ulazu u Jadransko more, što mu je davalo veliki značaj u povijesti. Velika arena iz 2. stoljeća označava ga kao centar rimske provincije Epirus Nova. U srednjem vijeku pripada Bizantu te Mlečanima, a Turci ga, kao posljednji grad u Albaniji, zauzimaju 1501 godine. Danas je Drač grad sa preko 200 tisuća stanovnika, turistički je centar i najveća luka u Albaniji. Razgled grčko romaničkog amfiteatra, zidina… Polazak prema TIRANI i razgled glavnog grada Albanije: trg Skenderberg, toranj sa satom, džamija Ethem Bey, Ish-Blloku, Justinijanova tvrđava,…. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja do OHRIDA. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3 Ohrid četvrtak, 3. svibnja 2018.
Doručak. Razgled Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: Donja porta, Muzej Ohrida, Katedralna crkva Sveta Sofija (11 st.), Antički teatar, B.C. Crkva Svete Bogorodice – Perivlepta, Galerija Ikona, Gornja porta, Tvrdjava cara Samuila, arheološki lokalitet Plaosnik – crkva Sv. Klimenta,….. Dio poslijepodneva slobodan. Večera u restoranu uz muziku. Noćenje.

Dan 4 Sv. Naum petak, 4. svibnja 2018.
Doručak. Odlazak do Svetog Nauma, smještenog na brijegu povrh jezera, u blizini albanske granice. Sv, Naum Ohridski Čudotvorac bio je kršćanski svetac, učitelj, organizator crkvenog života, prosvijete, kulture,…Zajedno sa Klementom Ohridskim bio je učenik Sv. Ćirila i Metodija. Posjet Manastiru i crkvi Sveti Naum i izvoru rijeke Crni Drim. Nastavak putovanja do BITOLE (Bitolj). Osnivač grada bio je Filip II Makedonski a osnovan je na križanju puteva prema Egejskom tj. Jadranskom moru. U svojoj dugoj povijesti grad je bio razaran i osvajan od Ostrogota, slavenskih plemena, Bugara, Bizanta, Osmanskog carstva,…. Početkom 20. st. grad je imao oko 40.000 stanovnika i bio je poslije Soluna, drugi grad po veličini na južnom Balkanu. Zbog 12 konzulata tadašnji grad Manastir (današnju Bitolu) zvali su konzularnim gradom. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Ohrid. Večera.Noćenje.

Dan 5 Povratak subota, 5. svibnja 2018.
Doručak. Polazak iz hotela prema Albaniji i Crnoj Gori uz kraće usputne stanke. Dolazak u Split na polaznu stanicu u večernje sate.

Cijena aranžmana
42 – 45 putnika 2.190,00 kuna
38 – 41 putnik 2.240,00 kuna
34 – 37 putnika 2.290,00 kuna
30 – 33 putnik 2.350,00 kuna
Cijene ne uključuju troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Uplate i nadoplate
UPLATA KOD PRIJAVE: 200,00 kuna
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU: 360,00 kuna

Program uključuje
prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama
smještaj u hotelu u Durresu (4*) i Ohridu (3*) na bazi polupansiona
večera u restoranu u Ohridu
ulaznice za muzeje, crkve i arheološka nalazišta prema programu razgleda
lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Albaniji i Makedoniji
putno zdrav. osig., osig. od posljedica nesretnog slučaja
jamčevina za turistički paket aranžman
voditelja putovanja, zakonom propisan PDV, te organizaciju putovanja.

Preporuka
Uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja

Napomena za Putovanje Makedonija iz Splita 2018
ZA PRIJELAZ SVIH GRANICA DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA

Ostala Daleka putovanja pogledajte ovdje
Šifra: PP55ZG

Putovanje Makedonija iz Splita 2018

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post