Putovanje Napulj i jug Italije 2018 iz Splita

Putovanje Napulj i jug Italije 2018 iz Splita

Putovanje Napulj i jug Italije 2018 iz Splita

MONTECASSINO – NAPULJ – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CASERTA
PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: 04 – 09.10.2018.
SMJEŠTAJ: hotel 3* Sorrento i okolica

1. dan: SPLIT – ANCONA … 04.10.
Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme, susret s vodičem i ukrcaj na brod za Anconu, s polaskom u 19:45 sati. Noćna plovidba prema Anconi…

2. dan: ANCONA – MONTECASSINO – SORRENTO 05.10.
Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. Na putu ćemo posjetiti gradić Montecassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. Sv. ratu, pozante kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan Sv. Benedikt, zatim njegove privatne prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti… Nakon obilaska nastavak vožnje do poluotoka Sorrento. Smještaj u hotel 3* u gradiću Sorrentu ili okolici (jedan od slikovitih gradića na poluotoku Sorrento). Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: NAPULJ 06.10.
Nakon doručka odlazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici, kao i temperament njegovih stanovnika. Šetnjom uz lokalnog vodiča razgledat ćemo neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada, zatim PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnoj crkvom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Zatim GALLERIA UMBERTO I na početku najpoznatije trgovačke ulice VIA TOLEDO, koja nas vodi do PIAZZE DANTE i NACIONALNOG ARHEOLOŠKOG MUZEJA. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled, posjet nekom od brojnih muzeja ili uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. U dogovoreno vrijeme povratak prema poluotoku Sorrento. Dolazak u hotel u večernjim satima. Slobodna večer za individualni program. Noćenje.

4. dan: VEZUV I POMEPEJI 07.10.
Nakon doručka uputit ćemo se prema VULKANU VEZUV, na vrhu planine Vezuv koja se uzdiže iznad Napulja. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV, poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park. Nakon posjeta vulkanskom krateru uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine. Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina… zatečenih erupcijom. Nakon obilaska kraće slobodno vrijeme i povratak autobusom prema poluotoku Sorrento. Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, večeru… Noćenje.

5. dan: SORRENTO – CASERTA – ANCONA 08.10.
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu zaustavljanje u CASERTI te posjet RASKOŠNIM VRTOVIMA KRALJEVSKE PALAČE, koja je od 1996. dio UNESCO-ve svjetske baštine, a izgrađena je za burbonske kraljeve Napulja. Uz lokalnog vodiča i ugodnu vožnju panoramskim autobusom kroz perivoje, poslušat ćemo zanimljivosti o palači, njenom uređenju, brojnim skulpturama i fontanama koje krase vanjski prostor palače, uz kraće slobodno vrijeme za samostalno uživanje u zadivljujućem kraljevskom ambijentu i fotografiranje (mogućnost nadoplate za ulaz u samu palaču na licu mjesta). Nakon obilaska nastavak vožnje prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu….

6. dan: … SPLIT 09.10.
Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.

CIJENA ARANŽMANA:
2.690,00 kn za gotovinsko plaćanje
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 35 putnika.
Cijena ne uključuje troškove naknade za jednokratno i obročno plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona (avio sjedala)
– prijevoz brodom na relaciji Ancona – Split (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– smještaj u hotelu 3* na obali Amalfi (Sorrento i okolica) na osnovi 1 polupansiona i 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC, TV)
– razglede opatije Montecassino, Napulja, Pompeja, NP Vezuva i perivoja palače Caserta uz lokalne vodiče i licenciranog pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“
– paket ulaznica za: benediktinsku opatiju Montecassino, NP Vezuv, lokalni prijevoz i ulaznicu kroz vrtove palače u Caserti – 40€ (plaćanje na licu mjesta)

OBAVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba 2€ po danu/po osobi

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 550 kn
– dvokrevetna kabina u polasku – NA UPIT PREMA RASPOLOŽIVOSTI (370 kn)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

NAPOMENE:
– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Organizatora.
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Organizatora.
– PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Pogledajte ostale ponude ovdje

Putovanje Napulj i jug Italije 2018 iz Splita

Šifra: PT32SP

Kontakt formular


Vaše ime (obavezno):

Vaš Email (obavezno):

Vaš telefon:

Ukupan broj osoba (obavezno):

Odrasli:
Djeca:

Datum polaska (obavezno):

Vaša poruka

Pročitao sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Izjavu o Privatnosti

Share the Post